Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamany podziałem majątku

Rodzice niesprawiedliwie dzielą swój majątek!!

Polecane posty

Gość załamany podziałem majątku

Moi rodzice mają trójkę dzieci, mnie, mojego starszego brat i najmłodszą siostre. Ojciec podzielił swój majątek niesprawiedliwie, brat dostał połowę firmy na współkę z siostrę i połowe domu. Oprócz tego brat dostał jeszcze domek nad morzem a siostra domek na wsi, w tym że całkiem pominął mnie. Stwierdził że rodzeństwo napewno mnie spłaci. Powodem dla którego nic nie dostałem jest to że się rozwiodłem, że okazało się że jestem bezpłodny i nie będę miał to komu przekazac. Mój brat ma trójkę chłopca i dwie dziewczynki, siostra jednego chłopca. I co z tego że nie mogę miec, najwyżej przepisałbym to na któreś z dzieci ze swojego rodzeństwa w przyszłości.

Gość wwewerwe
no cóz takie życie, majątek nalezy do twojego ojca i on ma prawo nim dysponować. To on na niego z matka pracowali i to jest ich własnośc.jesli uznał, że chce go tak podzielić to musisz się z tym pogodzić.Możesz czuc , że to niesprawiedliwośc, ale jak za zycia poprzepisywał na pozostałe dzieci to tobie bo jego śmierci nic się nie będzie należało. nawet zachówek.

Gość Bogumiła
W ciągu 3 lat możesz starać się o zachowek-należy Ci się.

Gość Ja J kocham ciebie M
żyj swoim życiem i nie odzywaj się do nich