Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sunnybaby123

włosy, wyjątkowy przypadek, proszę o pomoc :-(

Polecane posty

Gość sunnybaby123

Witam. Z góry proszę żeby potraktowano to poważnie i bez docinków, bo zwracam się z bardzo bolesnym problemem. :-( miesiąc temu utleniłam włosy, wypadło ich bardzo wiele, myślałam, że zostanę łysa. Na szczęscie tak się nie stało. Od tamtej pory włosy się ciągną, i pękają. Wcześniej zupełnie nie wypadały mi włosy, teraz wypada ich około 150-200 dziennie (a właściwie, pęka przy odrostach) Czytałam, że tyle właśnie powinno człowiekowi wypadać. Jeśli tak jest, to jak myśliscie - zacznie to być widoczne? jestem w szoku że po tym co się stało moje włosy nie są przerzedzone. W dodatku wyglądają na zdrowiutkie, problem w tym, że bardzo się ciągną i pękają przy myciu... A drugie pytanie - czy kogoś z was spotkało coś takiego? interesuje mnie zakończenie historii, boję się, że wyłysieję, albo będę wyglądać jak wypłosz :-( Tylko proszę, bez odpowiedzi typu "zetnij to dziewczyno". Zapuszczałam włosy 4 lata, chciałabym się nimi nacieszyć... Z góry bardzo dziękuję...

Gość Ave Maria...
hm wolisz miec ładne krótkie czy brzydkie długie?? ja tez kocham długie włosy, poszłam do fryzjerki podciac a ona doradziła drastyczne ciecie gdyz włosy były zniszczone. ani to ładne a ni nic tylko wstyd i ludzie by się śmaili, ze takie zniszczone są dumą. to tak jakbys sie chwaliła dziurawa bluzką. moze za długo tzrymałas utleniacz, przykro mi :(

Gość sunnybaby123
byłam u fryzjerki, powiedziała, że moje włosy są ok... nie chciała uwierzyć, że stało się to co się stało :( tak jak mówię, one brzydkie nie są,jak są suche jest ok, wyglądają dobrze. Po prostu mokre się ciągną i pękają... I nie wiem do czego to w rezultacie doprowadzi

Gość sunnybaby123
wydałam ponad 2 stówy na odżywki, zero efektu. mam z bambusa, alfapar + odżywki bez spłukiwania. NIC. za każdym razem gdy je namocze dzieje się to samo, a żeby było zabawniej rozjaśniacz trzymałam krócej niż zawsze..Nie mam już siły..

po co tlenilas wlosy? jeszcze napisz ze sama to robilas? glupota.. wiesz tak sie sklada ze najpierw sprawdza sie stan wlosa pozniej trzeba dopasowac jaki utleniacz jest najlepszy dla Twoich wlosow i dopiero pozniej farbowac.. moglas tez zbyt dlugo trzymac farbe na wlosach.. to normalne ze teraz Ci sie ciagna i krusza.. zniszczylas sobie wlosy na wlasne zyczenie a wlosy powinny wypadac do 100 dziennie.. co i tak jest duzo nie do 200 jak to napisalas..

Gość nic nie zrobisz sorry
Niestety włosów nie uratujesz. Zetnij, kup Wax (ten angielski, nie polską podróbę), stosuj i czekaj, aż odrosną (po Waxie odrasta więcej).

Gość sunnybaby123
utleniam włosy od dawna, a teraz robiłam tylko odrosty i to one się tak zwaliły, poza tym nie proszę o ocenę sytuacji tylko o POMOC. Co zrobić żeby włosy przestały się ciągnać?

Gość sunnybaby123
hey, skoro przez miesiąc nie wyłysiałam a włosy wyglądają na zdrowe PO CO MIAŁABYM JE ŚCINAĆ? tak jak napisałam, szukam alternatywnego rozwiązania. Wierzę, że wszystko da się naprawić, pytanie jak.

Gość przyszła niedoszła fryzjerka
one ci dojdą do swojego stanu, przynajmniej powinny, tylko musisz troche poczekać. Nakładaj dobre maski, kup sobie serum do włosów BEZ ALKOHOLU i specjalny grzebień do rozczesywania włosów mokrych z szerokimi zębami.

nie szarp ich po myciu, nie rozczesuj bez użycia maski i dobrego serum, nie myj ich za często, jak są suche, nie musisz ich za każdym razem myć szamponem, unikaj szamponu, myj odżywką jak możesz, szamponem raz w tygodniu, max dwa razy szamponem podczas jednego mycia, trzymaj maski pod folią nawet kilka godzin

Gość Trochę cię zmartwie.
Miałam taki problem na ślub. Stosowałam wszystko co jest możliwe zero efektu. Ten wax który któraś poleca także. Ten angielski właśnie. Nie pomógł. Dziś 2 lata od tego dnia wyglądam jak wyliniala :(. Mam o połowę włosów mniej. I strasznie żałuję że nie scielam. może bym je uratowała.

Gość sunnybaby123
Dziękuję. Kocham Cię kimkolwiek jesteś :-) Doradzisz jakieś maski? A- no zdrowie nie są, po prostu wyglądają na zdrowie ;) Absurdem jest to, że ludzie zazdroszczą mi włosó, pytają co robię, że są takie zdrowe, haha. Nie wiedzą jaki mam koszmar na głowie :-)

LOL, kolejna przedstawicielka pokolenia "wszystko da się naprawić za kasę". Otóż nie wszystko, ale rób jak chcesz. Nikt tu nie robi Ci na złość, to już sama sobie zrobiłaś.

Trochę cię zmartwie. -> bo wax nie naprawi nieodwracalnie zniszczonych włosów, on jedynie pobudzi włosy do wzrostu, więcej włosów będzie w fazie wzrostu i nowe będą mocniejsze... Ale tylko nowe.

ja ci polecam szampon + odzywke Alpecic z kofeina jest to szampon w zasadzie przeznaczony dla facetow, ale uwiez mi ze dziala rewelacyjnie tez na kobiety :P ja np tez kiedys kombinowalam tak z wlosami i tez zostalabym lysa.. gorzej po 3 latach mialam prawie lyse placki przy uszach.. z przodu malo co wlosow dostalam sie do technikum fryzjerskiego, i tam wyprobowalam pierwszy raz ten szapon z odzywka, pozniej kupilam go sobie mojej mamie i babci mam duzo wiecej wlosow po nim, zreszta kazdy go sobie chwali

Gość sunnybaby123
Dzięki. Kupię :-)

tez mialam spalone wlosy swego czasu, to co ja z nimi wyprawialam to wolalo o pomste do Nieba, ale nie bede o tym pisac. JEsli prostujesz to zawsze uzyj czegos dobrego do prostowania i nie jakis tam sprayik na alkoholu, ktory jeszcze bardziej wysuszi ci wlosy, tylko cos co ci je chociaz troche nawilzy, ochroni, domknie luske wlosa, ja mialam wiele, ale najlepszy dla mnie byl iron finish l'oreala (mleczko, nadaje sie tylko pod prostownice). A po kazdym myciu uzywam serum "zero frizz", jest to serum inne niz te wszystkie alkoholowe biosilki i inne dziadostwa, ktore daja odwrotny skutek (po zuzyciu ponad 300ml biosilku moje wlosy przypomialy siano, i co z tego, ze po samym uzyciu byly ladne, skoro dlugotrway efekt byl odwrotny?? To tak jak z prostownica - zamknie luske i wlos wyglada ladnie, ale po dluzszym stosowaniu ten stan wlosa tak na prawde sie pogarsza). Odradzam ci nakladanie masek u fryzjera, ktory za jedna usuge skrobnie cie tyle, ze dwa takie wypady i masz swoja maske ;) ) Nakladaj olejek ryzynowy na wlosy, glownie na skore glowy i oiwe z oliwek na wlosy i trzymajjjj (mozesz polozyc recznik na poduszce i isc w tym spac i zmyc rano :) ) Achaa i pamietaj, ze nie musisz wydac fortuny, zeby wlosy do prowadzic do ladu, wazniejsza jest systematycznosc:)

Gość phinka
jak włosy się ciągną jak guma to znaczy, że nic ich nie uratuje, chyba, że źle to opisałaś. polecam zajrzeć na wizaż

Gość sunnybaby123
ciągną się jak guma, ale już mniej. Kupię ten szampon, plus zagęszcze i przedłużę na wszelki wypadek. Będzie dobrze. Musi być... Dzięki. Aha, a fryzjer mnie już ostrzygł z pieniędzy, dość skutecznie... Nic to nie dało.

acha, i niech nikt mi nie próbuje wmawiac, ze fryzjer dobiera rozjasniacz do klienta ;P Dobre sobie, fryzjer naklada taki rozjasniacz, jaki aktualnie ma na stanie ;););)

Gość sunnybaby123
to prawda. ja robiłam w domu, a przyjaciółka, żeby było śmeiszniej w tym samym czasie - u fryzjera. Efekt mamy identyczny.. z tym, że jej kto ma teraz wrócić 'odszkodowanie' ;)

kochana jestem fryzjerka wiem co mowie :) ja na swoje wlosy mialam zawsze 9% zeby mi wlosow zbytnio nie zniszczylo a fryzjer na stanie powinien miec co najmniej 9,12,18 % ewentualnie pozniej powinien rozcienczac rozjasniacz..

dziewczyna portugalczyka - powiedz mi, czy czesto myjesz/mylas wlosy tym szamponem? Bo ja nie chce swoich szamponem myc czesciej niz raz na tydzien, wiec nie wiem, czy na moje tez podziala.... A chcialabym, zeby mi szybciej rosnac zaczely..

Gość sunnybaby123
też robiłam 9tką, jest jak jest...jestem szczęśliwa, że nie potrzymałam 10 min więcej, a takie były plany.