Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość remoncik...lalal

REMONT MIESZKANIA, JAKIE MNIEJ WIĘCEJ KOSZTA?

Polecane posty

Gość remoncik...lalal

Witam za mniej więcej 3 miesiące planujemy remont mieszkania 43 m 2 , mieszkanie jest w stanie surowym, także mam na myśli odmalowanie scian , położenie paneli, zrobienie łazienki i kuchni, chodzi mi o sam remont bez mebli , chce w standardzie średnim.

Gość remoncik...lalal
duże ale mi chodzi o konkrety, czy 15-20 tysiecy wystarczy

Gość a w życiu
15-20 tys nie wystarczy... chyba że kupując najtańsze wyposażenie.

Gość remoncik...lalal
ale ja mowie 15-20 tysiecy tylko sam remont czyli malowanie(bez gładzi) samo malowanie, i glazura w łazience, podłoga panele i w kuchni samą podłogę nie wliczam w to mebli i wyposazenia agd

Gość fwffwfgwgwGF
Jednym starczy, a innym nie starczy. Skąd my mamy wiedzieć co wg ciebie oznacza "średni standard"? Pojedź do sklepu, zobacz ile kosztują interesujące was materiały i policzcie ile zużyjecie, dolicz koszt fachowców (chyba, że sami robicie) plus ok. 30%, bo zawsze wychodzi więcej i będziecie mieli orientacyjny koszt. To nie jest trudne.

Gość na farby panele pedzle
walki, kleje, maty, nawet na tapety w okazjach spokojnie kolo 2-3 tysiecy wydasz. ja wlasnie jestem przy remoncie kuchni i pokoju (powierzchnia laczna to jakies 30m kw) i klade tapety+panele i maluje sciany (wraz z wszystkimi dodatkami jakie wymienilam wyzej) i remont wyniosl mnie jakies 2 tysiace (z tym ze ja jeszcze zakupilam szafke pod rtv i stolik ;) )

Gość gość
Warto zaopatrzyć się w najlepszej jakości materac do sypialni. To bardzo ważna kwestia, ponieważ 1/3 życia przesypiamy, a zły sen może skutkować zmęczeniem, brakiem chęci do życia no i bólami kręgosłupa. Zatem, materac ma znaczenie! Ja teraz mam materac Viscotherapy i jestem niezmiernie zadowolona. Mówię to z własnego doświadczenia, bo niestety i mnie się przytrafiło sypiać na złej jakości materacach.