Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam zakola ooooooo

Który z was łysieje? Mam zakola ,jestem załamany

Polecane posty

No! Dzięki wielkie :D Zapomniałam jak się to cholerstwo nazywa. :P w każdym razie sprawa genetyczna i się tego nie przeskoczy (niestety). Większość kobiet szybciej się starzeje, a większość mężczyzn łysieje :p Chociaż mój dziadek jak zaczął bardzo łysieć to robił sobie papkę na włosy z drożdży i mleka, o dziwo pomogło i włosy ma do dzisiaj. Nie wiem jak to działa, ale co komu szkodzi spróbować. Plus są jakieś masaże (poprawiają ukrwienie właśnie).

Prawik, jem Proscar 1,5 miesiąca i raz dziennie psikam Loxonem, ale podobno żeby zakola odrosły to sie prawie nie zdarza.

Looooser- no niestety, można ratować to co zostało na głowie, ale włosy które wypadły właśnie przez "obumierające" mieszki włosowe raczej nie odrosną...co z czego?

Masaże niestety gówno dają, zresztą sam mechanizm łysenia do końca nie jest znany. Nie wiadomo czy owe DHT blokuje dostep substancji odzywczych czy moze łysienie to reakcja autoimmunologiczna. 🖐️ Ja stosuję minoxidil, szampon z ketokonazolem i palmą sabałową oraz antyandrogeny. Wszystko nakładane na łeb. Ja boję się brac finasteryd. jak Ty sie po tym czujesz looser? 🖐️

Niektórzy mają bardzo przyzwoity odrost przy dobrej kuracji ale tylko wtedy gdy dane miejsce wyłysiało niedawno. Jak nosi się łysy placek juz kilka lat to marne szanse. 🖐️

Wiesz, ale przyczyn łysienia może być sporo. To nie musi mieć związku ze słabymi mieszkami włosowymi. Równie dobrze przyczyną może być właśnie krążenie.

W sumie, chociaż zawsze można spowolnić, jeżeli dochodzą do tego inne czynniki (np. anemicy łysieją ogólnie szybciej).

Niektórym to nie pasuje i odejmuje 80% atrakcyjności. Dla mnie żaden z tych łysych facetów nie jest typowym przystojniakiem. Może być co najwyżej takim macho z siłowni, pewnie się to niektórym dziewczynom podoba, ale to nie mój styl.

Looooser-Kwestia gustu, ty pewnie wolisz styl fryzury jak Emo. Bardziej taki pedałowaty, ja wole męski styl, gdzie łysy=męski i twardy, długowłosy to zawsze kojarzył mi się z męską pipką. Czasem z tyłu to nie można odróżnić faceta długowłosego od dziewczyny, szczególnie w młodym wieku. Ale widać że wielu facetów lubi przypominać kobiety.

Nie lubię emo i pedalstwa. Lubię trochę dłuższe niż obciete maszynką. Zresztą nawet maszynką byłoby ok, jak się ma ładną linię na czole z włosami. Tak jak PBW napisał, nawet jak się jeste krótko ostrzyzonym to widać różnicę czy łysy, czy ma włosy.

Gość no właśnie 4444
"am testosteron nie niszczy mieszków włosowych, ale to co zostaje po jego rozłożeniu się w organiz" są leki co osłabiają ten efekt no i rzućcie masturbację bo podnosi poziom testosteronu :classic_cool:

No panowie trzeba zatem panować nad poziomem testosteronu :P Dla mnie osobiście to bez różnicy czy facet jest łysy czy ma gęstą czuprynkę. Rozumiem też facetów, którzy walczą z łysiną za pomoca środków tj. Folixin. Dla mnie to bez różnicy... Byle nie nosił tupecików bo się można popłakać ze śmiechu :P

mam racje, sa srodki ktore odbudowuja nawet martwe komorki wlosa, dobry dermatolog powinien Wam takie przepisac, no chyba ze w Polsce nie sa dostepne, warto popytac i sie zainteresowac, zrobcie sobie badania wlosa, badania hormonalne itd przyczyny wypadania moga byc rozne jak bede w aptece to zapytam o nazwe tego preparatu moj facet poki co walczy, na efekty jeszcze za wczesnie, jak bedzie poprawa to przesle Wam zdjecia kobiety mowia ze nikt nie jest idealny a same gdy im sie zmarszczki pojawiaja czy wlosy wypadaja to za glowe sie chwytaja i probuja walczyc z problemem, czemu wiec facet ma o siebie nie zadbac skoro ten problem mu przeszkadza?

Dokładnie, kobiety też mają swoje dolegliwości ze zmarszczkami, cellulitem itd. Trzeba podejść do sprawy rozsądnie i pamiętać, że istnieją różnego rodzaju metody ,które przeciwdziałają wyżej wymienionym dolegliwościom i walczyć z nimi można. Jeśli chodzi o łysienie to przecież oprócz środków tj. Folixin jest jeszcze cały wachlarz innych metod. Mój znajomy leczył się jakimś wyciągiem z pokrzywy, niezależnie jak dziwnie bo to nie brzmiało zawsze jest jakiś sposób wystarczy tylko poszukać a efekty będą ... :]

Gość Follixin
Przestrzegam Was przed zakupem Follixinu. Jest to środek NIEWIADOMEGO pochodzenia. W opakowaniu nie ma żadnej ulotki, żadnego porządnego opisu ani informacji o kraju pochodzenia, czy producencie. Daytrybucją, a może produkcją zajmuje się jakaś firma TUT LOGISIC w Łodzi. Strona bardzo przekłamuje i daje poczucie, że jest to jakiś środek amerykański, na stronie www wypoiadaja się amerykąńscy lekarze i amerykańscy pacjenci a tm czasem na ŻĄŃEJ amerykańskiej stronie www nikt nic o żadnym Follixinie nie pisze. Polscy lekarze tez go nie znają. Skład jest żenujacy.... skrzyp polny, pokrzyawa i kilka podstawowych witamin w bardzo małych dawkach. To nie ma prawa działać, a juz tym bardziej na łysienie androgenowe. Sam skrzyp polny to można kupić za 15-20 zł a nie 160! Strona ww sugruje, że to wrecz cudowny środek naporost włosów, tylko co w nim takiego cudownego? skrzyp polny?!!! W sieci nigdzie nie znajdziecie iformacji o skladzie ani ulotki, nikt by tego wetdy nie kupil.

Gość lelzebieta
mój chłopak ma zakola, chodzi ciagle zgolony na lyso a ja kocham go i nie wymienilabym na zadnego bruneta z gestymi wlosami

Gość Folixin
Na opakowaniu ewidentnie produkowanym w Polsce ( tylko polskie napisy) pierwsza informacja o składzie i stosowaniu jest zalepiona drugą o inne treści! Pierszy opis stosowania mówi 2 tabletki dziennie, a na naklejce maskujacej jest napis 1 tabletka dziennie. Brak informacji o procucencie, kraju pochodzenia, brak ulotki mowiacej o dzialaniu produktu. Jedyna informacja to to ze jest to suplement diety wzmacniający skórę, wlosy i paznokcie!!! Jak za 160 zl to prawdziwa rewelacja!!! Stanowczo odradzam i pamietajcie że na łysienie pomagają jedynie środki ( leki od LEKARZA) blokujące przemianę testosteronu w skórze glowy. gdyby pomagał na meskie łysienie skrzyp polny to nie byloby łysych facetów .

Gość rikitiki bangban
oj tam nie ma się co łamać. Koleżanka ma rację łysi faceci też mają swój urok i czar, ale wiesz prawda jest taka, że są sposoby na to, żeby ten fakt ukryć. Zależy, jak duże masz te zakola? Możesz próbować ratować się jakąś fajną fryzurą, która to ukryje, a poza tym powinieneś pójść do fryzjera po poradę, wiesz teraz można dostać naprawdę świetne kosmetyki, które pomogą Ci w tym problemie. Tutaj http://blog.akademiastylizacji.pl/intensywna-pielegnacja-wlosow-i-skory/ masz informacje na temat tego, jakich kosmetyków warto używać.

Gość sciemaa
Nie słuchajcie tej Karmikovej. Wciska bezczelnie kity o Foxillinie - chyba sama go rozprowadza. Foxillin to wyciąg z pokrzywy - jesli to spowoduje że przestaną wypadac włosy to ja jestem królowa Elżbieta. Juz może coś preparaty hormonalne coś pomoga ale na pewno nie taki suplement jak Foxillin.

Gość sciemaa
oczywiście ta sciema to się nazywa Follixin - nie dajcie się nabrać na te śmieci.

Zakola??? Pozytywne myślenie i tyle!!! Mój kumpel łysy jak Kojak i co??? Mówi że ma wysokie czoło przechodzące delikatnie w plecy. I po bólu!!!

Gość MartynaO9715
Korzystaliscie z leku co sie nazywa Proscar? No bo szukalam informacji dotyczacych tego leku i nic nie moge znalezc. Moze moglibyscie cos opowiedziec mi o tym leku? Warto go kupowac, slyszeliscie o zamiennikach? Na tej stronie jest troche opinii o Proscar: http://www.listalekow.pl/proscar/ - myslicie, ze to rzetelne informacje? Wolalabym sie nie przejechac i roztrwonic bezsensownie sianko, dlatego pytam Was o rade. Z gory dziekuje za wszystkie informacje.

Gość gość
Odwiedź lekarza np Marwan Saifi.

Gość odzyskałem włosy
poczytaj, przemysl, zastosuj polecam strony, ktore rozprawiaja sie z tematem np. minoxidil5.com.pl

Gość gość
próbowałeś może uzupełnienia zakoli w Studio Burda Katowice? tam mają sprawdzone sposoby na zakola z pewnością będziesz zadowolony

Gość kurdebelko
O masakra, nie zazdroszczę. Nie wiem co bym zrobił jakbym tak nagle wyłysiał. Ale może poszukaj jakich preparatów na to? w necie są różne recenzje: