Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bromence

badanie genetyczne plodu

Polecane posty

Gość bromence

hej moja kuzynka jest w ciazy nie wiem dokladnie ktory tydzien ale jest to prawdopodobnie polowa 3 m i lekarz jej prowadzacy wyslal ja na badanie genetyczne czyli 3D/4D usg ale ona cos mi dziwnie pisala ze te badanie bedzie gdzies wysylane ja mialam tylko badanie usg polowkowe ona troszke taka zakrecona wiec jej nie zrozumialam dokladnie o co chodzi z tym badanie ma 22 lata czyzby cos lekarz zauwarzyl ze jest cos nie tak? tak ogolnie lekarz mowi ze wszystko

Gość bromence
uppp

Gość trapezowyGuzik
Raczej chodzi o badanie przeziernosci. W tym przypadku po usg pobieraja krew. Po dwoch tygodniach przychodzi wynik krwi polaczony z wynkiem usg i pokazuje nowe ryzyko chorob. Statystyki.

Gość bromence
aha kazdy lekarz inaczej prowadzi ciaze ja mialam tylko usg robione dziekuje za odp :)

Gość myśle, że miała to badanie
Od 8 do 14 tygodnia ciąży wykonuje się badanie USG i tzw. badanie przezierności karku (grubości fałdu karkowego) oraz ocenia kość nosową płodu. Nieprawidłowe zgrubienie skóry karku wiąże się ze zwiększonym ryzykiem zespołu Downa i wymaga wykonania dodatkowych badań.

Gość bromence
tak tak dzis miala badanie z przeziernosci i wlasnie ja wyslal na dodatkowe badanie czyli cos widzi ze jest nie tak dzieki bardzo za odp