Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość widze niedoskonalosci

mam kompleksy jak cholera :(

Polecane posty

Nie mam pojecia jak sobie z tym poradzic, kiedy wydaje mi sie, ze pokonalam ten problem on powraca znowu. Nie rozumiem, jeszcze kiedys w ogole nie przejmowalam sie wygladem w sensie, zeby wytykac sobie jakies mankamenty, czulam sie bardzo atrakcyjna, mimo, ze patrzac na zdjecia z tamtych czasow wygladalam gorzej niz teraz. A teraz ? Tragedia. Moze przez to, ze kolegowalam sie z dziewczyna, ktora byla non stop odpicowana jakby szla na jakas impreze i faceci do niej lgneli, mimo ze czasami potrafila byc dla nich chamska. Ona potrafila spedzac godziny przed lustrem, a potem przez caly dzien co jakis czas poprawiac puder, szminke, ubierala sie dosyc wyzywajaco. Mimo tego, ze ludzie mowia mi, ze jestem ladna caly czas mi malo czegos w moim wygladzie, porownuje sie z innymi dziewczynami, caly czas chce cos w sobie zmieniac, ale nigdy nie jestem do konca niezadowolona. Tez kiedys sie smialam jak mozna miec kompleksy, po co sobie zawracac glowe takimi pierdolami i prosze, dopadlo i mnie...moja niska samoocena siegnela nawet do takiego stopnia, ze potrafie sie denerwowac na chlopaka, ze za dlugo spojrzy sie na zdjecie z jakas dziewczyna w gazecie i ze pewnie chcialby, zebym tak wygladala. Pomozcie mi jak moge sie z tym uporac, to jest straszne :( Kto ma lub mial ten problem, wie o czym mowie, prosze o niekomentowanie w stylu "nie tylko wyglad sie liczy", lub "nie masz wiekszych problemow", chodzi mi jak moge stopniowo zmienaic swoj wizerunek we wlasnych oczach. Ja naprawde nawet w lato boje sie wyjsc gdziekolwiek z chlopakiem na spacer, bo zaraz jeszcze jakas laska sie napatoczy...ile bym dala, zeby sie tego pozbyc

Gość facetface
walnij się w łeb, może przejdzie

Gość ciazowka
nie tylko wygląd się liczy

Gość ABCDEFGHIJKLŁMNOPRESUWXYZ
nie masz innych problemów?

Gość podszywhhhhhhhhhh
chłopaki dobrze radzą :)

Gość z mnie sie cale zycie smiali
:( Do czasow studiow. Cale gimnazjum i liceum:( Tez mialam kolezanke (obecnie jest niby modelka troche), ona przede wszystkim byla kasiasta i miala na wszystko, a mi na wszystko zawsze sepili;)

i poradzilas sobie z tym czy nie ?

hmm, wiesz, to do konca to nigdy nie wyjdzie z ciebie:( Ale juz jest ok;)

przeciez znalazl sie ktos, dla kogo jestes najpiekniejsza, czym pewnie nie moga sie pochwalic wszystkie inne twoje kolezanki, nawet te niby ladniejsze, nie?:)

nooo, bardzo zzabawne, rzeczywiscie:D:D:D):):)

Teoretycznie się znalazł, tylko co z tego, skoro jakoś nie mogę w to uwierzyć...jakoś nie umie mnie nawet on dowartościować

ile masz lat???

21

kurcze ja mam 24 i nie mam faceta, wiec co ja mam powiedziec;);) Glowa do gory, ciesz sie z teo co masz;)

Rozumiem kochana, tylko podejrzewam, ze to raczej kwestia psychiki a nie faceta...Moze po prostu teraz masz zla passe, ale kazdy takowe miewa, a faceci potrafia przysporzyc wiele problemow :/

smaruje się kałem w celu nawilżenia skóry :)

moja zla passa trwa juz 6 lat;)

Gość mało ważna
Do mnie ten problem też ciągle powraca. Przez jakiś czas znikł, ale potem znowu wrócił. Ja pamiętam, że miałam kompleksy już jako dziecko (miałam wtedy jakieś 8 lat), ale ogromne kompleksy pojawiły się w gimnazjum. Obecnie mam 19 lat i jest nieco lepiej niż w gimnazjum, ale nie dobrze. Są takie dni, gdy myślę, że jestem najbrzydsza na świecie. A, że jeszcze nie mam powodzenia u facetów, to już w ogóle czuję się mega brzydulą.

Gość Karamalka
Serdecznie polecam poradnik Justyny Święcickiej "Te okropne kompleksy. Polubić siebie" Tutaj można go zamówić http://przemiana.otwarte24.pl/136,Te-okropne-kompleksy-Polubic-siebie-Justyna-Swiecicka Księgarnia Psychologiczna Przemiana