Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miśkao345

Krostki :(

Polecane posty

Gość Miśkao345

Witam. Moim problemem są krostki w okolicy bikini. Depiluję się golarką, jak pewnie duża część z Was :) i nie mam po tym żadnych zacięć, problemów ani nic. Używam także balsamu po depilacji Soraya. Zielony taki :) Problem pojawia się na drugi dzień dopiero. Gdy wracam ze szkoły, na wzgórku i pachwinach mam pełno czerwonych krostek :( i nie wiem czemu. Może mi ktoś poradzić, od czego tak mi się robi i co z tym dalej? Bardzo proszę!

Gość Miśkao345
Pomóżcie, proszę!

Gość heellenka
Zamiast balsamem po depilacji kup Sudocrem i smaruj cienką warstwą. Masz krostki, bo takie golenie podrażnia skórę. Mi Sudocrem uratował skórę jak kupiłam maszynki, które tragicznie podrażniały mi skórę w tym miejscu.

Gość Miśkao345
Dzięki wielkie, ratujesz moją skórę :)

Gość n_i_e_p_r_a_w_d_a
Ja tez miałam krostki. Nie wiedziałam od czego to. Myślałam,że albo nigdy nie będę współżyła albo będę miała busz :D A wiesz co było przyczyną.. to ze goliłam "pod włos" . Wtedy na drugi dzień pojawiały się krostki które wyglądały paskudnie. Sama nie wiem co lepsze - takie syfy czy busz między nogami :D Teraz golę z włosem i NIC mi się nie robi. Fakt,że czuć włoski pod skórą jak przejadę ręką. A jak robiłam "pod włos" to byłam gładka. Ale lepsze to niż te paskudne krosty :) zresztą mój mówi,że on lubi taką drapiącą :D

Gość Miśkao345
Ja się właśnie golę 'z włosem' :) Więc to chyba faktycznie przesuszona skóra i podrażnienie...cóż, spróbujemy tego kremu :) może akurat pomoże.

Gość mała zboczenica
spróbój odkazić po depilacji skóre wodoą utlenioną bądź spirytusem salicylowym może pomoże :)

Gość Miśkao345
Oj, już próbowałam, w moim wypadku efekt był zupełnie odwrotny :)