Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mystha

Pytanie do doświadczonych mam o MM

Polecane posty

Gość mystha

drogie mamy, mam taki problem.... karmię wyłącznie piersią, i od kilku dni zaczęłam wprowadzać marchewkę i jabłko, jutro muszę wyjść z domu na jakieś 4 godziny, nie mam laktatora żeby ściągnąć swoje mleko, i nie chce kupować całego opakowania mleka za 20 zł żeby użyć go tylko ten jeden raz, i teraz moje pytanie, mam próbki mleka ale jest po 6 miesiącu - a mój syn za parę dni kończy 5 miesięcy, czy można bedzie mu już podać to mleko? Mam też próbkę kaszki ryżowej z bananem - może lepiej podać kaszkę? Doradźcie proszę , z góry bardzo dziękuję :-)

Mleko nie kosztuje 20 zł a 10 z groszami np. bebiko, ja bym kupił bo z pewnościa sie przyda.

Gość haniamanaia
przed wyjściem go porządnie nakarm, weź mu wodę do picia i będzie ok! Teraz jest ciepło to nie powinien szybko zgłodnieć po porządnym nakarmieniu.

Gość haniamanaia
a zresztą możesz mu przygotować mleko z tej próbki po 6 m-cu. Na pewno nic mu nie będzie! Zrób po prostu mniejszą porcję.

Gość mystha
on je co 2 godziny, ściągać ręcznie niestety nie umiem :-( a dziecko zostaje z mężem w domu i nawet jakby maż nakarmił go marchewką to i tak zawsze potem zjadał jeszcze cyce.... kurcze to co lepiej nie dawać te mleka po 6 miesiącu? jaha28... mleko po otwarciu można przechowywać tylko 2 tygodnie chyba... więc napewno go później już nie zużyję

mleko mm mozesz przechowywac miesiac a jesli wsypiesz do pojemnika to jescze dluzej i lepiej podac jedynkę , a mleko jest tanie okolo 10 zł najtansze

Gość w aptece mozesz kupic
gotowe mleko, juz rozpuszczone, w sloiczku. z reguły mają pojemność 90-100ml i kosztują od 3zł, zależnie od rodzaju. na pewno mają z takich "normalnych" mlek Nan Activ 1, czy inne to nie wiem.

Gość Wybebłana
To kup laktator i sprawa załatwiona, karmiąc piersią i chcąc wychodzić z domu, żeby ktoś nakarmił dziecko z butli najlepiej mieć laktator.

Gość Wybebłana
A zresztą kilkanaście zł za mleko, które nawet uzyjesz ze 2 razy to nie majątek i możesz kupić. Zresztą możesz je zużyć na jakieś tam karmienia w ciągu miesiąca. W czym problem ?

Gość Wybebłana
Poza tym widzę, że Ty nigdzie chyba nie wychodziłaś jeszcze i karmisz tylko z cyca, sprawdź więc w ogóle najpierw, czy dziecko w ogóle ruszy jedzenie z butelki, bo niektóre niemowlęta nie ruszą smoczka pijąc z piersi. Druga sprawa, to to, że dziecko może też nie chcieć ruszyć mleka modyfikowanego, będąc przyzwyczajone do naturalnego. Zrób próbę, zanim wyjdziesz, jak zje Ci to modyfikowane i czy wypije z butelki.

pytanie czy dziecko jadło/piło kiedyś z butelki, ściąganie pokarmu ręcznie wcale nie jest trudne, i na pewno sobie poradzisz, mleko zawsze możesz kupić bo nie wiadomo kiedy może się przydać, a co do kaszek ryżowo-owocowych to na razie bym nie stosowała,

Gość mystha
dziękuję za wszystkie odpowiedzi i rady..... drąże dalej temat... czy coś sie stanie jeśli jednak podam mu ten jeden raz mleko powyżej 6 miesiąca? ze ściąganiem swojego mleka ręcznie to chyba musiałabym zacząc już tydzień temu - do jutra nie zdążę no i właśnie mam oboawy czy bedzie chciał pić z butelki, bo do tej pory wyłącznie pierś

Gość czrna magia
kup mleko 1 nie zbiedniejesz i dziś sprawdz czy będzie chciał/a pić z butli bo jutro może być problem. Mleko 2 ma inny skład niż 1 i może być cięzkostrawny dla maluszka, tym bardziej jeśli jest na piersi

Gość 4 godziny bez jedzenia
ja dorosła jestem i byłabym głodna. Kup mleko, nie żałuj pieniędzy

Gość kornelaaaaaaa
mój synek był też na piersi, jak dostał mleko modyfikowane bo musiałam gdzieś wyjechać na kilka godzin bardzo wymiotował. spróbuj zacząć ściągać mleczko już dziś. jak go nakarmisz przed wyjściem mąż poda po dwóch godzinach to co ty ściągniesz do jutra. i jeszcze da marchewkę czy jabłko powinien synek wytrzymać

Gość krzyzyk
LOL, MATKA.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyy
daj mu kaszke po 4 m-cu, zje ze smakiem i sie nasyci