Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aa.

ile bedzie kosztowal kurier?

Polecane posty

Gość aa.

witam was, ile bedzie kosztowal mnie kurier? i ktory wg was jest najlepszy lub najtanszy? potrzebuje wyslac mebelki, lekkie ok 7-10 kg....

Gość pitulinka
a masz umowe z kurierem? bo nie kazdy obsluguje osoby prywatne.

Gość aa.
nie mam umowy... :S gabaryty... dwa foteliki malutki stolik i mala sofka...

Gość pitulinka
No to jak nie masz umowy - to masz problem.

Gość pitulinka
musisz najpierw znalezc kuriera ktory obsluguje os. prywatne.

jaka umowa-jest XXI wiek... zaloguj sie na kurierzy.pl i po sprawie-kurier przyjedzie i odbierze paczki.

Gość aa.
no tyle to sie zdazylam zorientowac ze musze go zamowic :/ chcialam sie tylko dowiedziec ktory z nich sie najbardziej oplaca... i ile to mniej wiecej moze mnie kosztowac....

Gość eeee no ee
pocztex- przyjada odbiora paczke z domu - od 5 do 10 kg -> 45 zeta

W zasadzie ceny paczek przy wyborze jakiejkolwiek firmy kurierskiej powinny być zbliżone dlatego może lepiej zdecydować się na brokera (bo u takiej firmy ceny sa zazwyczaj niższe. Znam z takich firm - ain kurier ale o innych brokerach nie słyszałam. No i na stronkach kurierów powinny byc przeliczniki chociaż nie na każdej z tego co się orientuję.

Gość Greentea89
Faktycznie obecnie najbardziej się opłaca korzystać z usług pośredników, różnie to z nimi bywa i pojawiają się jak grzyby po deszczu teraz, ale jest już kilka sprawdzonych, których usługi są na pewnym poziomie i spełniają oczekiwania klientów. Mi się udało z powodzeniem wysyłać za pośrednictwem wysylamtaniej.pl Paczkę dostarczył mi UPS, a zapłaciłam o wiele mniej, niż gdybym osobiście zleciła wysyłkę bezpośrednio do UPS. Oni to jakoś tam załatwiają między sobą, że im się też taki układ opłaca, a my mamy dzięki temu taniej, to mi się podoba!:)

Zgadzam się. Pośrednicy kurierscy to doskonały pomysł i to naprawdę działa. Nie ma w tym nic magicznego bo firma podpisuje umowę np. na 500 paczek miesięcznie i dostaje rabat 30-40% więc mogą wam zaoferować powiedzmy 20% taniej i jeszcze na tym zarobić.

Gość luca234
Nie wiem w sumie kogo by tu polecić. Do tej pory zdarzyło mi się raz nadawać coś kurierem i była to firma Speed Pack z www.speedpack.com.pl. W sumie to nie mam do nich zastrzeżeń. Także może tutaj spróbuj. Powodzenia!