Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dojrzewałam takze

Dlaczego jak kobieta przechodzi menopauze i ma

Polecane posty

Gość Dojrzewałam takze

zmiennie nastroje, wybuchy, potrafi naprawde nieźle dac w kość rodzine,wręcz niekeidy piekło urządzic z byle pierdoły, czesto jest podrazniona, rozkrzyczana, o byle w co w szzał wpada to jej sie wybacza bo przeciez ona przekwita, przechodzi menopauze, ...a gdy nastolatka dojrzewa, hormony wszystkie jej także buzują, ma zmienne nastroje, potrafi też byc płaczliwa, o byle co się wkurzać tak samo jak matka ktora przechodziła menopaze, to jest straktowana jak głupia rozpieszczona, niewychowana gówniara i smarkula i za to jej się obrywa bo się tak zachowuje, ponosi konsekwencje swoich zachowań a przekwitającej babie wszystko uchodzi płazem i nie jest traktowana tak samo jak nastolatka, tylko tym młodszym zawsze się dostaje. Ile razy ja oberwałam za to jak tak samo jak moja matka sie zachowywałam, ona mogła, a ja nie mogłam, ja dostalam w twarz, a jej nawet uwage wtedy zwrócic nie mozna było Dlaczego wy dorosli czujecie sie bezkarni ? Jak dziewczyna w wieku 14 tez przechodzi fale zmiennich nastrojow to jej sie dostaje za to, a mamie ktora ma 50 lat to nic a nic nie ponosi odpowiedzialnosci za swoje zachowanie i czyny gdy także wariuje podczas przekwitania, odpowie ktoś?? To nie ejst wporządku, wkurza mnie ta hierarchia że starszym i rodzicowm wszystko wolno, bardzo byłam dyskryminowana , moje rowiesnicy takze, a kobiety ktore przekwitały chcą byc traktowane jak Francuskie Pudelki :( :( :( :(

Gość dla kobiet przechodzących
menopauzę są tabletki

Gość Magda, też mama ...
Brawo ! Mądre pytanie !!!!

Gość Dojrzewałam takze
zanim sie wybiorą po tabletki i lekarz stwierdzi że to objawy klimaterium to sporo czasu to trwa, przekwitanie zazwyczaj nie trwa pare dni czy miesięcy, to latami narasta az do stanu apogeum

Gość bo tak, i BASTAAA
bo tak jest i juz, dorosłym wiecej wolno, proste

Gość nie jest tak do konca
tak wcale nie jest nie mozesz porownywac tego bo jest inaczej

Gość Dojrzewałam takze
I co kobiety??? cisza? macie jakies sensowne kontrargumenty? bo jak do tej pory ani widu ani słychu :(

Gość lichoo
strym więcej wolno bo po pierwsze oni ci dali zycie są strsi więcej przezyli i przeszli więc chocby z tgo powodu a młody poza tym że ma nastroje to w dodtku jest głupi

a to ciekawe,bo jednak w wieku 50 lat ma sie jeszcze napady goraca i swiadomosc skonczonej mlodosci,plodnosci...bagaz doswiadczen...no i nie gadaj mi,ze dorastanie to to samo,bo ja jakos tez dorastalam i trudnym dzieckiem nie bylam.

Gość dojrzewanie i menopauza
to rozna sytuacja, jeli chodzi o psychike. Wiem, bo jestem po menopauzie . Uderzenia goraca samo w sobie jest do przezycia, choc np bardzo przeszkadza spać, bo czlowiek sie odkrywa i zakrywa - goraco jest takie jak w najwiekszy uoal, po czym nagle mroz,ze az sie trzesiesz. najgorsza jest swiadomosc dla kobiety( sluszna, czy nie),ze z kazdą taka chwila zdaje sobie sprawe,ze sie starzeje, ze bedzie coraz brzydsza, bardzoiej pomarszczona itd. W dobie przymusu bycia pieknym to wyjatkowo dołujace. W takim momencie trudno machnac na to ręka i tlumaczyc sobie,ze wszyscy sie zestarzejemy i umrzemy- bo spadek hormonow spraiwa,ze zamiast plunac na to - zaczyna sie plakac. Np ja nigdy w zyciu (nie plakałam, tylko w czasie menopauzy, i to czasem o głupstwo. Na szcescie nie bardzo czesto i nie robilam jakichs histerii, ale fakt, bylam rozdrazniona , choc na ogól jestem bardzo cierpliwa i spokojna.Teraz mi to przeszlo - uroda nawet tak sie nie posypala, zdrowie i sily bardziej.

Gość Dojrzewałam takze
Ale stanełyscie po twojej stronie HAAHA,nawet mysli nie dopuscilyscie jak to bym w tej skorze takze dorastajacego człowiek,a tez jest burza hormonow, goraca, ataki podirytowania, zdenerwowania, no ale nie... to tylko wy przt menopauzie tak mozecie skandalicznie sie zachowywac, taa jasne

Gość Dojrzewałam takze
lichoo ja nigdy nie byłam głupia , ty byłas gdy byłas młoda wiec nie wsadzaj wszystkich w jeden wór wraz z toba głupolu :D

Gość Dojrzewałam takze
co z tego ze wiecej przezyli jak sa głupsii od niejednego młódego, Moj ojciec ma 45 lat a nadal wierzy w Maryje dziewice , niespotykana moc abra kaadabra, i jakiegos palanta ktory chodzil po wodzie na głebokosci 3 km do dna , wiec gdzie tu mądrość??

Gość mmmmmmmmmmmmmmm
Gadajcie z glupia, to Was osra :) Temat bez sensu, bo autorka uparcie trwa przy swoim-chyba dojrzewa :P

Gość Dojrzewałam takze
Ty jestes bez sensu a nie temat, temat jaknajbardziej z sensem, ale tys głupia jak tego nie rozumiesz

Gość mama30l...
hiihii ale wam młoda pojechała i dobrze ma racje :p

Gość 555555555
ja sie zgadzam calkowicie , no ale starsze babki zawsze stawiaja siebie na czubku góry