Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A co ja beNde duzo pisał

Dlaczego Polska to taki zacofany kraj?!

Polecane posty

Owszem, komuny nie ma, nie jesteśmy pod rozbiorami, nie ma żadnej wojny... ale wyprana na przestrzeni dziejów mentalność społeczeństwa pozostała. Nie dziś żadnych wartość... nieliczni tylko jakieś jeszcze mają. A w tej degrengoladzie dodatkowo znaczącą rolę odgrywają media które promują taki a nie inny model bycia. Nie przesadzajmy, nie mówmy o tym że w telewizji 24h/dobę powinny być nadawane koncerty pieśni patriotycznych, no ale dlaczego w mediach pokazuje się dno takie jak ta jedna baba co to z jakiegoś reality show trafiła potem do jakichś tańców na TVP? I skąd potem gówniara w wieku powiedzmy 10 lat będzie brała przykład? Z jakieś idiotki bo skoro ją w telewizji pokazują to jest "fajna".

nie chodzi tylko o rasizm, Oni sie miedzy soba zjadaja..grubi na chudych, biedni na bogatych itd...a polityka to ich ukochany konik..

No bo ogół wyznacza normalność Całe szczęscie jestem zatem poza normalnością i dobrze mi z tym. A Ty z tą swoją złością niestety wpisujesz się trochę w kanwę polaczków

to może nie warto się tak bardzo przejmować tym jakie społeczeństwo nas otacza. Mieszkam tu i umiem sobie dobrać w najbliższym otoczeniu ludzi, którzy myślą pozytywnie. Całą resztę omijam szerokim łukiem. Sztampy nie lubię i nie powielam :)

Gość phiiiii
czekaj, czekaj oceniasz ogół społeczeństwa na podstawie kafe? Czy w główce wszystko cacy. A co do tego, że Polska zacofana, cóż dopiero teraz dorasta pokolenie, które wychowało się bez wojny, wielkiego brata ze wschodu i innych takich atrakcji :) będzie lepiej, tylko czasu trzeba. No i zawsze trawa u sąsiada jest bardziej zielona :).

Ines ma racje , w tej chwili przemawia przeze mnie zal i bezsilnosc...naprawde przerazilem sie tym co co ludzie wypisuja na tym forum , przerazilem sie wypowiedzia kaczynskiego w rocznice katastrofy...:O

phii nie...nie tylko na podstawie forum...raczej caloksztaltu...a to forum jest tylko doskonalym przykladem na to co napisałem !!

musisz brac poprawke na to wszystko i doceniaj, zemieszkamy z dala od tego..a jesli chodzi o nowe pokolenie..ups...

Przeraza mnie podejscie do zycia 90% moich rodaków...od kilkunastu lat mieszkam za oceanem , wczesniej w kilku krajach Europy i wierzcie mi , nigdzie nie ma AŻ tyle zazdrosci , zawzietosci i egoizmu ...nie wspominajac juz o rasizmie ...a polityka?! szkoda literek...

A co ja Bende - ale widzisz że to się jakoś toczy do przodu. Zostaw żal i nie myśl o tym co widać w mediach i na forach. Pomyśl o tym ,że coraz więcej ludzi jest świadomych, sami chcą myśleć bez księdza na ambonie. Tylko że oni się nie udzielają w tzw mediach, bo szkoda im na to czasu i energii. To co widzisz to cyrk medialny. A na forum - cóż łatwo stać się anonimowym potworem. Bo łatwiej wyzwolić w człowieku złe cechy, ale nie tylko w polaku

Gość jak to kiedyś powiedział
marszałek Piłsudski: naród wspaniały, tylko ludzie chu**wi

masz racje ..ale oni tego chca i to maja..Pilsudzki powiedzial, ze ma sie taki kraj i wladze na jaki sie zasluguje...i po latach ma racje

Gość IMO13758
3/10 - oraz mała polaczkowa złośliwość: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zielona...Ty wiesz...ja nie pisze tego w oparciu o media czy to forum , ale takze swoje wnioski...kilka razy do roku bywam w Pl i ta rzeczywistosc mnie przeraza...kobiety bijace sie o mezczyzn?! mezczyzni bijacy kobiety?!co to w ogole ma byc?!szlag mnie trafia gdy widze 16letnia dziewczynke z papierosem w reku rzucajaca wulgaryzmami na lewo i prawo...a gdzie rodzice?!bo kto , jak nie oni powinni wpajac dziecku o co naprawde chodzi w zyciu, czym jest owe zycie i jak je godnie przezyc...a takie dziecko wejdzie na kafeterie czy inne forum , pooglada troche telewizji , podpatrzy co wyprawiaja jego koledzy i hulaj dusza piekla nie ma:O

Gość phiiiii
".od kilkunastu lat mieszkam za oceanem , wczesniej w kilku krajach Europy i wierzcie mi , nigdzie nie ma AŻ tyle zazdrosci , zawzietosci i egoizmu" eee no dobra czyli z prostego rachunku wychodzi, że w Polsce nie mieszkasz od dobrych 20 lat. To ja przepraszam bardzo, ale skąd wiesz jacy są tutaj ludzie? Że niby z daleka lepiej widać, to może ja poopowiadam jacy są ludzie za oceanem :D. Polityka jak polityka, młoda demokracja to raz, dwa politycy w innych krajach lepsi nie są tylko Polaków głupoty polityków z innych krajów nie interesują, rasizm bo ja wiem, trudno powiedzieć, bo z jednej strony mniejszości jest mało, więc budzą różne reakcje od ciekawości do strachu, normalne. A flejmy na forach, też normalne, anglojęzyczne fora nie są lepsze.

..takie dziecko moj drogi autorku , to wstawia teraz swoje piersi na forum i czeka na oceny...w Polsce teraz pieniadz i uroda to sie liczy..staja sie oglupialym narodem bez wzorcow do nasladowanie...nie pisze o wszystkich oczywiscie..

oooo doskonały przykład z tym tematem:O

uciekamno to już nic nie piszę, bo Wasz pesymizm zabije cały mój optymizm. Trudno - narzekajcie sobie dalej jak stary dobry polak :)

ja akurat mam troje dzieci i nie wyobrazam sobie aby ktoras z moich dwu corek wstawiala zdjecia swoich piersi na forum...:Osmutne...doprawdy...

autorku...cieszmy sie z tego co mamy...a wakacje w kraju-trudno-zacisne zeby i polece na te kilka dni...

Gość Goooosiaak
Dlatego że Polscy politycy tak rządzą naszym krajem że krowa bez jednej nogi lepiej by nim pokierowała ,same długi i w chu * kasy idzie do ich koryta ; /

Gość lesnik89
Polska nie jest zacofana. Zacowani sa polacy.