Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agusia kugfd

ILe na komunie

Polecane posty

Gość agusia kugfd

Mam problem moja siostra ma blizniaczki i jednej jestem chrzestna nie mam wielke kasy i jak wekszosc od 1 do 1 :D Teraz ta komunia nie mam pojecia ile mam dac kasy 1 a ile 2 czy cos kupic? tej 2 co nie jestem chrzestna ... Pomocy :)

Gość fajnie jest ej
ej a jak to jest jak się chrzci bliźniaki to trzeba dwie matki i dwóch ojców chrzestnych czy mogą być jedni dla obojga dzieci? :D

Gość ja tez mam komunie
w tym roku i jestem chrzesna ... jeszcze sie niezdecydowalam ile mam dac ?pierwsza moja mysl 700 zl. ale jeszcze sie niezdecydowalam...co o tym myslicie ?

Gość agusia kugfd
jestem matka chrzestna jednej... :) Myslam zeby "mojej" doac z 400 i cos a drugiej jakas ksiazke i tyle ? :( komunia 8 maja malo czasu

Gość hfg
Ja bym dala tylko 100 tej nie chrzesniaczce a 200 i cos chreszniaczce

Gość ja tam lubie te cala
agusia ja daje ok. 500 zł :) mysle ze 400 + ksiaszka jest oki :)

Z reguły o komuni wie się dużo dużo wcześniej , tym bardziej że to chrześcniak. Więc można się jakoś przygotować a nie zostawiać to na ostatnią chwilę. A to ile kasy się da to tylko zależy od każdego z osobna. I tak dacie po swojemu więc nie wiem po co te topiki.

Gość ja tez mam komunie
mozna porozmawiac ,kto ile daje... ja np. myslalam dac 700 , ale piszecie o wielu mniejszych kwotach wiec sie teraz zastanawiam ?

Mojego męża chrześniak w tym roku też ma komunię, zdecydowaliśmy że damy 400zł-500zł zależy jakie weźmiemy wypłaty;) Będąc w twojej sytuacji dałabym chyba po tyle samo każdej z dziewczyn np po 250zł, kase i tak przejmą rodzice i zdecydują na co pójdzie a przynajmniej żadnej nie będzie przykro

jeszcze ci powiem że kiedy ja miałam komunie to u nas było trochę śmiesznie ponieważ ja uczyłam się z moją siostrą cioteczną razem miałyśmy komunie do tego brat cioteczny był tylko rok młodszy i ksiądz zgodził się by poszedł rok wcześniej do komunii, więc mieliśmy wspólną komunię i wspólne przyjęcie po niej ... do tego żeby było śmieszniej ich mama była moją chrzestną a moja mama i tata byli chrzestnymi tego brata:P co prawda było to już jakieś dobre kilkanaście lat temu ale wtedy moi rodzice chrześniakowi kupili telewizor, a siostrzenicy dali kasę, ja od ciotki dostałam ok 400zł i było sprawiedliwie bo z telewizora korzystali razem (mieli wspólny pokój) a za kasę cos tam ciotka im do tego pokoju kupiła