Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DominiśkaO17

Chrzciny!

Polecane posty

Gość DominiśkaO17

Będe matką chrzestną i pojawił się problem, mianowicie jaki dac upominek(jakąś pamiątkę która będzie dziecku przypominała o tym dniu) , Oczywiście daje pieniądze ale jak to pieniądze wiecznie nie będą i nie będą pamiątką... coś takiego symbolicznego. Chrzestny kupuje taką książeczke gdzis się zapisuje rózne wydarzenia z życia dziecka, bardzo mi sie podoba mi się ten pomysł ale on niesety był pierwszy i ja teraz nie wiem co kupić. Doradzcie. A i oczywiście coś w granicach rozsądku cenowo poniewaz jeszcze się ucze i nie mam własnych pieniędzy;) Z góry dzięki

Gość DominiśkaO17
podnosze:D

Gość a ,tak na marginessiee
uwazaj bo się przerwiesz

Gość b nnanb
a po cholere dziecku srebrna grzechotka?

Gość sakkksdje
BIBLIE W PIEKNYM WYDANIU

Gość sakkksdje
LUB POZLACANE BUCIKI , POSREBRZANE LUB SREBRNE Z WYGRAWEROWANYM IMIENIE ORAZ DATA CHRZTU

Gość Kaska kakakaka
srebrna grzechotka buahahaha..... to juz lepiej srebrny lancuszek, krzyzyyk, medalik literke itp:)

Gość Michal_2334
autorko jak mam Ci radzić to srebrnej grzechotki nie kupuj...;/ można kupić srebrna blaszke wygrawerowac date chrztu itp.

Gość b nnanb
na pamiątkę? A po co komu taka pamiątka:D Leży to w szufladzie, kurzy się i nikt tego nigdy nie wyciągnie, chyba, że przy okazji porządków. Prezenty typu srebrna grzechotka, łyżeczka czy smoczek to straszny idiotyzm.

Gość sakkksdje
a co mzoe tepa strzalo kupic niemowlakowi laptop by mial na zas? puknij sie w leb, na chrzest kupuje sie cos nna pamiatke

Gość asderman
zgadzam sie z toba, ale ludzie mysla ze to cos fajnego ;)

Gość b nnanb
sama się puknij:) Jest mnóstwo ciekawych i w miarę praktycznych prezentów niż te debilne grzechotki. Można np. kupić ilustrowaną biblię dla dzieci albo coś w tym stylu. Ja w ramach "pamiątki" dostałam na chrzciny kolczyki i nosze je do dzisiaj, przynajmniej się do czegos przyday. A po co kupować coś, co z założenia będzie leżeć w szufladzie?

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
A moja coreczka dostala swoj pierwszy smoczek odlany w srebrze z data chrztu oraz srebna ramke ,gdzie byla jej data urodzenia ,waga oraz data chrztu::)

tak wiem... jest mnostwo ciekawych rzeczy... tez mam taka "praktyczna" koleznake co to na roczek dziecku kupila 32 calowy telewizor i kino domowe... to ma byc jak sama nazwa waskazuje PAMIATKA, ktora moze sie kurzyc w szufladzie i do ktorej mozna wracac wspomnieniami.

Gość weraszperkasa
nie no słituśśśśśne :( ciekawe czy Wasze dzieci jak beda kumate beda zachwycone tymi pamiatkami :D jakis szajs z Chin ;/ dla mnie najlepsza pamiatka sa: zdjecia biblia kolczyki lancuszek czy sam ubior na chrzest jest juz super pamiatka

Gość b nnanb
Co wy macie z tymi laptopami i telewizorami. Można kupić coś z biżuterii, np. wspomniane kolczyki czy łańcuszek, koszt taki jak tych gównianych łyżeczek, a przynajmniej po latach "kurzenia się" jest spora szansa, że nastoletnie już dziecko będzie prezent nosić. Moim zdaniem to fajna sprawa, takie eleganckie kolczyki, dziewczynka będzie miała np. na komunię. Albo ta biblia z obrazkami, przynajmniej pomoże wychowac dziecko w wierze. A wy od razu z telewizorami i laptopami wyskakujecie:D Zero inwencji.

Gość ale jak mozna
najlepiej BIblię,moja dostala od taty chrz.,jest super!!

Najlepszy chyba będzie srebrny łańcuszek z medalikiem na pewno lepszy niż grzechotka buciki, smoczek czy łyżeczka a tez srebrny;)

nie zero a inna inwencja i inne patrzenie.... ja tez dostalam kolczyki i co?? leza w szufladzie bo mi sie nie podobaja... ot... kazdy mierzy inna miara.

Gość b nnanb
Kolczyki ci się nie podobają, ale MOGŁY ci się spodobać. Z łyżeczką nie ma szans, żeby ktoś to spożytkował, jeść tym dziecko przeciez nie będzie. A kolczyki może kiedyś jeszcze założysz, może przekażesz swojej córce, zawsze to coś.

Gość b nnanb
Zresztą nie moja sprawa, jak sprawia ci przyjemnośc wydawanie kasy na pierdoły, których nikt do przeprowadzki, albo generalnych porządków nie wyciagnie z szafy. Mi by było szkoda pieniędzy, na które pracuję, żeby kupowac takie bzdety.

no jesc nie bo jak sama nazwa wskazuje do jedzenia to nie sluzy. autorka poprosila o propozycje, moja jest grzechotka i juz :) tak wiec skonczmy jalowa dyskusje bo do niczego nie prowadzi.

Gość b nnanb
to do NICZEGO nie służy:) a kolczyki przynajmniej można ponosić:)