Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dysforia

Architektura wnętrz - studia

Polecane posty

Gość Dysforia

Cześć, chciałabym zacząć studiować architekture wnętrz w tym roku. W Krakowskiej Akademii (kiedyś KSW) i potrzebuje Waszej pomocy. Może wie ktoś dokładniej czego oczekują na egzaminie wstępnym? Na czym dokładniej polega prezentacja prac i jakich prac oczekują egzaminatorzy?

Gość wefewrgt
Nie wiem jak jest w Krakowie ale na politechnice Łódzkiej jest architektura i tam jest dość ciężki egzamin z rysunku - perspektywa.

Gość Dysforia
To na Politechnice Krakowskiej tez jest ciężki egzamin z rysunku - dlatego chce iśc na ksw i na architekture wnętrz a nie urbanistyke, ale kompletnie nie wiem czy jest sens robic te prace bo krótko chodziłam an zajęcia z rysunku, umiem rysowac ale nie aż tak dobrze jak ludzie po szkołach plastycznych. Czy przyjmują tam wszystkich jak to na płatnych uczelniach czy trzeba się bardzo wysilić żeby sie dostac na ten kierunek?

sprobuj a noz widelec moze sie uda :) tez chcialam isc na cos takiego, moze jeszcze mi sie uda tyle ze w innym kraju :) widzisz ja nigdy nie chodzilam do szkoly plastycznej albo sie ma talent albo sie go nie ma :) powodzenia zycze

Gość gość
ja mam maturę w przyszłym roku i tez zastanawiam się nad tym kierunkiem, warto?

Jak najbardziej warto! :) Miałam podobny dylemat i zdecydowałam się iść na architekturę wnętrz na UTH w Warszawie. Wybrałam już specjalność i jest to Home design. Odkąd pamiętam interesowałam się urządzeniem wnętrz i już jako dziecko robiłam setki przemeblowań w swoim pokoju w poszukiwaniu tego idealnego ustawienia - także można powiedzieć, że od dziecka pokochałam urządzanie wnętrz. Wiadomo, że było to czysto amatorskie, ale chcę robić to profesjonalnie i wiem, że mi się uda. Poza tym ludzie ciągle budują domy, kupują mieszkania - chcą mieszkać w funkcjonalnym, spokojnym i harmonijnie zaprojektowanym otoczeniu, a ja chcę im to umożliwić! :)

Gość gość
a czy ktos z was wie czy na studiach wymagane jest portfolio?