Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość softycandy

Dla mam roczniaków jeszcze nie chodzących

Polecane posty

Gość softycandy

Wasze dzieci skończyły roczek, bądź są grubo po roczku,a jeszcze nie chodzą. Na jakim etapie rozwoju ruchowego są ? Na etapie wstawania czy chodzenia przy meblach ? Bądź raczkowania, czy może nie raczkują ?Jak rodzina i znajomi reagują na to,że jeszcze nie chodzą ? Częstym pytaniem o roczniaka jest pytanie "Czy chodzi ?"

Gość softycandy
Wszystkie Wasze roczniaki chodzą ?

Gość jak skończyła roczek
to chodziła bardzo nieporadnie i niewiele(ale często chodziła trzymając się mebli czy za rękę), a jak skończyła 13 miesięcy to już ładnie chodziła sama. Niektóre dzieci zaczynają chodzić dopiero w 14 miesiącu i wszystko jest ok.

Gość babuszka....
moj ma roczek i robi max 6 kroczkow sam i pada. rok skonczyl tydzien temu. rodzina i znajomi o nic nie pyataja, przeciez nie kazde dziecko od razu przy roku chodzi. roznie to bywa, jedne wczesniej, inne pozniej.

Ja myślałam że mój pójdzie na nogi szybko. Był silnym dzieckiem i wieku 9 miesięcy sam podnosił się przy meblach i przy nich chodził.Raz ładnie,raz nieporadnie. Ale sam poszedł wieku 13 miesięcy z małym hakiem.Dodam że nie mieliśmy chodzika.