Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleksandraa!909099222

MAM DZIWNE UCZUCIE GDY ZSYPIAM? CO TO moze byC? duchy? choroba?

Polecane posty

Od pewnego czasu zauważyłam że w nocy gdy leże na łóżku i np nie chce mi sie bardzo spać... i nagle gdy zasypiam to mam dziwne uczucie takie jednorazowe jakby coś przechodziło przeze mnie.. na całym ciele taki jakby dreszcz... nie wiem jak to określić... na samym początku myslalam ze może jakieś duchy nawiedzenie czy coś ale to sie zdarzało cześciej. nie coodziennie.. kilka razy pod rzad.. potem przerwy kilka dni... i znow wczoraj tak mialam. nie wiem moze to oznaki choroby... nie tlyko u mnie w pokoju tak sie dzieje bo jak spalam u koleżanki to tak samo// to sie dzieje gdy powoli zasypiam i nagle to uczucie i sie budze. pomóżcie.

Gość fffffadfasdfasfasf
Wpisz w google paraliż senny i sobie poczytaj-może to to.

moze jakiś paraliż senny czy coś... ja miałam tak, ze jak zasypiałam to czułam ze wiruje, ze w głowie mam taki mętlik ze nie można tego opisać i czegoś sie bardzo bałam, ale nidy nie wiedziałam co to jest.

Gość fffffadfasdfasfasf
nayarana To Patison Cie gwałcił telepatycznie :P

w paraliży sennym nie można w jednej chwili oddychać ruszać sie itd.. a ja to wszystko moge robić.. jestem świadoma tegio że leże itd.. tylko że to jest cos takiego ze zasypiam i mam tak jakby przez całe ciało przechodzi mnie dreszcz i gwałtownie sie tak jakby budze.,.

Gość fffffadfasdfasfasf
nayarana Znalazłaś?-chyba go zobaczyłaś w filmie hehe :P

Gość mrsfickle
Też sądzę, że to paraliż senny. Może być spowodowany rozregulowaniem zegaru biologicznego...Też to miałam kilka razy w życiu i się bałam ,że to nie wiadomo co ;p Z tym, że ja się czułam normalnie jak opętana czy coś ;o Ale pytałam kilku znajomych i powiedzieli i, że mięli podobnie, także się uspokoiłam.

Gość hlhlhlhlkhlkhlk
ta choroba to hipohondria :O

Gość Merve
ja mam tak ze w trakcie smu czuje jak dretwieje mi cialo od stup po czubek glowy nie moge sie ruszac czuje tylko mrowienie i mam takie uczucie jakby ktos mnie wgniatal w lozko , na pocztku strasznie sie tego balam

fffffadfasdfasfasf Primo nie znalazłam tylko znałam. Secundo to nie było zwykle zobaczenie to było wielkie zauroczenie ❤️ które trwa do dziś. Tertio nawet mi się śnił 👄

nigdy dotąd tak nie miałam... pierwszy raz gdy mi sie to zdarzyło nie wiedziałam co sie dzieje ... i to kilka razy.. co 5 min aż normalnie zasne chociaz nie dawało mi to zasnąc... to taki dreszcz nie zimna ani ciepła tylko jakby cos przechodziłoo przeze mnie:D i mnie budziło z mojego zasypiania.. i gdy o tym kiedys myslalam.. specjalnie chciałam to wywołac mysleniem i udało mi sie. nie wiem co to jest.,.

Gość fffffadfasdfasfasf
Merve ja mam tak ze w trakcie smu czuje jak dretwieje mi cialo od stup po czubek glowy nie moge sie ruszac czuje tylko mrowienie i mam takie uczucie jakby ktos mnie wgniatal w lozko , na pocztku strasznie sie tego balam Ewidentnie paraliż senny.

w Paraliżu Sennym pisze ze nie mozna sie poruszać ani nic.. a ja moge wszystko robic normalnie sie ruszać.. ale zamykam oczu... probuje zasnąc a za 5 min to uczucie

chyba moją dusze gwałci... bo czuje że w środku wewnatrz mnie cos przechodzi przeze mnie i ani to cieple uczucie ani zimne.. nie wiem jak to okreslic.. moze ktos powie cos konkrwetnie co to moze byc?

Gość fffffadfasdfasfasf
Ty przechodzisz menopauzę :P

no napewno... mam 15 lat to raczej to nie jest

Gość fffffadfasdfasfasf
Aleksandraa!909099222 no napewno... mam 15 lat to raczej to nie jest Różne rzeczy się zdarzają-tym bardziej teraz gdzie wszędzie sama chemia w jedzeni itd.:P

tylko ze nie jem duzo i jakos nigdy nic mi nie było.. tylko teraz.. no co to moze byc za uczucie? czym spowodowane? moze tym ze coraz bardziej dojrzewam czy ccuuś ???

Gość fffffadfasdfasfasf
Możliwe że właśnie hormony Ci buzują skoro masz 15 lat.

Gość tutek-srutek
W naszym organizmie sa dwa uklady zawiadujace jego praca- wspolczylny i przywspolczulny. Opisywane przez Ciebie rzeczy dzieja sie, gdy podczas zasypiania jeden z nich wylacza sie wczesniej od drugiego. Ale czy to cos groznego, czy nie- nie pamietam. Raczej nic strasznego sie nie dzieje, moze masz troche niedoborow mineralow, zacznij suplementowac magnez, moze pomoze.

no własnie może mam za mało witamin.. moze w tym okresie dojrzewanie moj organizm nie ma wystarczających witamin i dlatego tak sie dzieje.. mam nadzieje ze to kiedys ustąpi bo troche strach tak w nocy lezysz na lozku zasypiasz a tu nagle baach cos przechodzi przez ciebie i sie boisz.. poszłam z tym do pielęgniarki szkolnej to mi powiedziała żebym wietrzyła pokój przed snem i piła ciepłe mleko przed snem.

Gość tutek-srutek
b-movie scream queen # 1- jak juz, to miokloniczny. ;-) :-P

nie bardzo rozumiem co to jest ten "zryw miklotyczny" . Można jaśniej ? :)

no właśnie mikloniczny.

ale raczej to nie zryw mikloniczny.. bo ja nie spie zupelnie tylko tyleze przechodzi cos przeze mnie jakby ciarki czy coś takie dziwne uczucie i jestem tego swiadoma co sie dzieje.. bo nawet jak nie spalam tylko mialam oczy zamkniete to to czulam... dziwne

Gość gość
sporo czasu upłynęło od umieszczenia tej informacji , ale ja też tak mam chętnie porozmawiam ...pozdrawiam