Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jak sie zachowac....

co byscie zrobily w takiej sytuacji.....??

Polecane posty

Gość nie wiem jak sie zachowac....

nie wiem czy powinnam wyjsc dzisiaj z dzieckiem na spacer czy nie.. jeste piękna u nas pogoda prawie 20stopni, weidze ze ludzie chodzą w jednej bluzce max wq wiatrowce:) wczoraj moja mała miala goraczke niecale 38stopni ktore jej przeszlo po podaniu ibuprofenu dla dzieci. dodam ze bylam u lekarki ktora powiedziala że dziecko nie kaszle, nie ma kataru, ma lekko czerwone gardlo (ale wg niej to bardziej od krzyku bo mała wpadla w taką histerie ze az zwymiotowala od placzu!!! az jej łzy kapały itd) byla marudna , slini sie strasznie, wszystko gryzie (nawet moje palce, gryzaki swoje rączki kołderke itd..wiec chyba to ząbki...) lekarka kazała zrobic tylko badanie moczu i wrocic jutro do kontroli by sprawdzic czy nie ma dalej czerwonego d=gardla(bez histerii) i co dalej.... bo goraczki nie ma... bawi sie, śpi normalnie.... ale marudna w domu.... jakies dwa trzy tyg.temu tez był taki dzien z gorączką i sie balismy ze moze sie przeziebila ale tez nie miala kataru ani nic... nawet gardla czerwonego -tez bylam u lekarki...) po podaniu czaopka jej przeszlo... i wzoraj wrocil taki dzien... WYJSC Z NIĄ DZIS NA PODWORKO? PRZECIEZ TAKIE CIEPLO... WYSZLYBYSCIE NA MOIM MIEJSCU CZY NIE???? AZ ŻAL SIEDZIEC W DOMU I JĄ KISIĆ:) TAK SZCZERZE...

Gość agrefatka
Wyjdź, pewnie, że tak. Tylko błagam - nie przegrzej jej!

Gość po pierwsze niecale 38 st to
zadna goraczka, a podwyzszona temp. (stan podgoraczkowy) i jak dzisiaj jest ok to OCZYWISCIE, ze wyjsc tylko nie opatulaj jej jakbyscie jechaly na Syberie w szaliki i kurtki i nie kis jej w czapce, a zaluz jej ewentualnie kapelusik czy chusteczke na glowe przeciw sloncu. Podwyzszona temperatura moze byc spowodowana wieloma czynnikami np. zabkami, o ktorych jeszcze nie wiesz. Malym dzieciom bardzo szybko skacze temperatura i jesli jest ponizej 38,5 to nie ma co panikowac, wiec zupelnie inaczej niz u doroslych, a szczegolnie ludzi starszych. Takze wyjdz z nia spokojnie, a wyjdzie wam to oby na zdrowie :)

ja bym wyszła :) mój syn miał ostatnio gorączkę 2 dni i normalnie wychodziłam z nim na spacer bo była piękna pogoda :) gorączka sama przeszła po 2-óch dniach :)

Gość po pierwsze niecale 38 st to
agrefatka - to samo napisalam i pomyslalam :D, bo juz mialam obraz przed oczami mamy z grubo opatulona corka, bo przeciez jest przeziebiona. Sorki autorko tematu, bez aluzji do ciebie. Tak ogolnie sobie pomyslalam, bo to sie czesto niestety u nas widzi.

Gość ggggggggff
moja corka wczoraj o 6 rano miala temp 38 stopni, przez szczepionke, podalam jej calpol, o 10 nie bylo sladu po goraczce, kolo 1 bylysmy na godzinnym spacerku,

Gość marzannka
ja bym wyszła:) jak do lekarza pójdziesz to też w jakiś sposób będziesz musiała się przemieścić więc i tak dziecko będzie poza domem chociaż chwile a szkoda nie iść na spacer jak tak cieplutko:)

Gość No cholerka nie da sie
Co do tej gorączki to też tam myślałam, że do 38,5 nie ma gorączki ale u mnie okazało się, że dla moje syna to już za duża gorączka i dostaje drgawek gorączkowych, więc to równie bywa z tą temperaturą. Dla jednych dzieci to stan podgorączkowy, a dla innych wysoka temperatura :P A wracając do tematu to spokojnie możesz wyjśc. Dziecku też lepiej się zrobi jak pobędzie na świeżym powietrzu.