Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co o tym sądzicie

ustawa całkowicie zakazująca aborcji już w Sejmie - wasze opinie

Polecane posty

Gość co o tym sądzicie

Kilka dni temu do Sejmu wpłynął obywatelski projekt ustawy całkowicie zakazującej aborcji, nawet w przypadku zagrożenia życia kobiety. Pomysłodawcy ustawy zebrali prawie 500 tys. podpisów. http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110419/KRAJ/406060005 Jaka jest wasza opinia na temat takiego zakazu? Myślicie, że ten projekt zostanie przyjęty w Sejmie?

Gość lord nelson
no i super

Gość nudzimisie
nie ma szans. Popier....ło tych katolskich poyebów. Mam nadzieję, że córcię tych cweli zgwałci jakich psychol, niech zmuszą ją do urodzenia. Kobiety nie są worami na spermę jak w przeszłości. Mają prawo decydować o swoim organizmie. Są różne sytuacje. A dzieci powinny być chciane i kochane.Ciekawe, że najwięcej ujadają o naszych brzuchach stare bezpłodne przykościelne wałachy , zasuszone dewoty i zakonnice.

Gość co o tym sądzicie
Musztarda Oby było tak jak piszesz. Ja sama mam nadzieję, że ten projekt utknie w sejmowej zamrażarce.

Gość nudzimisie
tłumaczę - wałach to wykastrowany koń. To księża i te stare capy z PIS

Gość nie no skad oni znalezli
500 000 kretynow ktorzy to podpisali ;/

można tylko powiedzieć, że ci co tą ustawę teraz chcą przeforsować, to z braku ruchania postali poperdolenia zmysłów. Jaka partia, się tym poważnie zajmie przed wyborami?????

Gość co o tym sądzicie
Mnie w tym projekcie najbardziej bulwersuje całkowity zakaz, nawet w przypadku zagrożenia życia i zdrowia kobiety. Po raz kolejny działacze pro life udowodnili, że życie kobiety nie ma dla nich najmniejszej wartości.

Gość nudzimisie
prolife???? jakie życie? tym ciulom wydaje się że kobieta to dodatek do macicy, niech się walą a dla was nauczka - NIE GŁOSOWAĆ NA PIS(dzielców)!!!

Nie no Bravo, nawet jak by kobieta miała umrzeć wraz z dzieckiem, to też skażecie na to kobietę? Jak zajdzie w ciąże poprzez gwałt i nie będzie mogła patrzeć na swoje dziecko...? Kobiety nie robią aborcji bo...chcą...one ZAWSZE robią je w trudnych sytuacjach, bo gdyby te kobiety nie zrobiły aborcji, to kolejne dziecko poszło by do domu dziecka lub było bite i nienawidzone, nie kochane i by cierpiało. Właśnie na takie przypadki wynaleziono aborcję....

Gość co o tym sądzicie
Ktoś jeszcze się wypowie?

zgłaszam projekt całkowitego zakazu przetaczania krwi nawet w sytuacji zagrożenia życia bo moim zdaniem w krwi jest duch święty i przetaczanie to świętokradztwo więc żadam zakazu transfuzji!!!! to samo z przeszczepami!!! koniec z tym bo ja żądam!

Gość Tutaj nie chodzi o aborcję
Kiedy wy barany w końcu zrozumiecie, że tutaj nie chodzi o wprowadzenie takiej czy innej ustawy, a o skłócenie społeczeństwa. In vitro, związki pedalskie, aborcja, to wszystko jest podawane na tacy masom, aby masy się oburzały i słuchały w telewizorach mądrych głów, by gdy wy jesteście zajęci kłótniami o te bzdury (bo to są bzdury) to ścierwa w tym czasie mogły bez przeszkód zabrać wam jeszcze więcej owoców waszej pracy. Zamiast marnować energię na te pierdolety lepiej zróbcie coś konstruktywnego i podłóżcie bombę pod parlament, albo zacznijcie strzelać do tych skurwysynów którzy tam zasiadają 🖐️

jestem przeciw aborcji, sama bym tego nigdy nie zrobila. ale uwazam ze chyba lepiej dac komus mozliwosc niz skazywac go na meke u jakis rzeznikow

Gość potop spolo
tak rząd chce ny rodzily sie dzieci, bo dzieci zabijac nie wolno. Ale z glodu cierpiec juz wolno? bez dachu nad glowa zyc to wolno? weźcie sie popraprancy zajmijcie ratowaniem naszego spoleczenstwa, praca, poprawa bytu, a nie cholernie glupie ustawy. Legalizacji aborcji mowie - nie. Nie jestem jej zwolenniczka, ale jak bylo do tej pory bylo dobrze. Kazda kobieta powinna miec prawo decydowac czy chce urodzic dziecko z glwałtu, chore czy zagrazajace jej zyciu!

Chyba ich do reszty popierdoliło. Jak to przejdzie to ja się chyba pożegnam z tym krajem.:O

Gość co o tym sądzicie
Czytam opinie pod artykułami w internecie na temat tej ustawy i widzę, że większość komentujących jest przeciwna zaostrzeniu ustawy. Na kafeterii też większość osób wypowiada się przeciw. Zastanawia mnie, jak oni zebrali tych 500 tys. podpisów w cztery niedziele. Chociaż, z drugiej strony, widziałam raz jak zbierali te podpisy. Zainteresowanie może nie było bardzo duże, ale podpisywały się osoby całkiem młode, licealiści, studenci, młode kobiety. Te młode kobiety najbardziej mnie dziwią, bo przecież podpisały projekt bardzo niekorzystnej dla siebie ustawy. Ciekawe, co powiedzą, kiedy ciąża będzie zagrażała ich życiu lub dziecko będzie miało ciężką wadę genetyczną.

Gość to się nigdy nie zdarzy
taka ustawa byłaby niezgodna z prawami człowieka chociażby.

Gość lolllalalala
normalni jesteście??? tych co popierają aborcję powinno się natychmiast usypiać

Gość co o tym sądzicie
A w ogóle, to obawiam się, że projekt może przejść w Sejmie. Komitet, który zbierał podpisy zapowiada, że będzie wywierał naciski na posłów, żeby tę ustawę poparli. Znając naszych tchórzliwych posłów, można spodziewać się wszystkiego. Jak się dowiedziałam, że zbierają podpisy pod tym projektem, byłam pewna, że nie zbiorą nawet tych wymaganych 100 tys., a tu proszę, prawie pół miliona. Dlatego ja obawiam się najgorszego i już zastanawiam się, gdzie wyjechać, kiedy ta ustawa wejdzie w życie, bo ja w tym kraju będę się bała zajść w ciążę.

Też się zastanawiam skąd wzięli te 500 tys. podpisów, chyba pod kościołem stali, albo ludzie nie wiedzieli co popierają :o

To medialny szum, a myślę, że sami organizatorzy imprezy doskonalie wiedzą, że pomysł nie ma szans. Choćby w przypadku gdy płód jest martwy, lub gdy na pogotowie trafia kobieta która spróbowała sama usunąć ciążę drutem, a tylko się pokaleczyła - ktoś musi tę "drucianą" aborcję dokończyć. Chyba każdy poseł dobrze wie, że aborcji nie wypada popierać, ale wie też, że taka ustawa jest dla rządu po prostu zabójcza.

Gość co o tym sądzicie
Bumbumshoko Ja też myślę, że niektórzy mogli nie wiedzieć, co podpisują. Nie chce mi się wierzyć, że młoda kobieta w wieku rozrodczym, która zamierza mieć dzieci, świadomie podpisała ustawę, która tak naprawdę skazuje ją na śmierć lub kalectwo, jeśli coś w czasie ciąży pójdzie nie tak. Chciaż, może te osoby są przekonane, że ich to nigdy nie spotka. Być może one, podpisując się pod tym projektem, myślały, że zakazują mordowania tym innym, złym, "podłym morderczyniom", a nie pomyślały, że one też mogą się znaleźć w dramatycznej sytuacji.

Gość kaaaapuuuuuuuu
o ludzie co was czeka po śmierci bo chyba nie wierzycie że nic diabełek już z pewnością naszykował dla was widełki

Gość kaaaapuuuuuuuu
a może nie są to tylko debilki myślące o własnej tylko dupie kobieta wierząca poleca Bogu swoje cierpienie bo Bóg wie kogo może doswiadczyć takim doświadczeniem

Łatwo tak powiedzieć: zakazać zabijania dzieci. To tak, jakby ktoś chciał całkowicie zakazać alkoholu, wliczając w to środki do dezynfekcji ran i perfumy - nie da się bez szkody większej niż pożytek z trzeźwego społeczeństwa. Ale trzeba oddać prolifersom determinację. Napieralski w czasie wyborów prezydenckich obiecał projekt liberalizujący ustawę aborcyjną - nawet nie musiał zbierać 500 tys. podpisów - a do dziś cisza.