Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joanak.

Dlaczego ja?

Polecane posty

Gość joanak.

Witam. Otóż już nie moge znieść pewnej, sprawy. Kiedy sie urodziłam byłam pięknym bobasem...i nawet, kiedy miałam 4 latka, kiedy zaczęłam przedszkole. Byłam śliczna. Każdy sie mną zachwycał:( "ach jaka ta twoja córeczka jest ładna"- błękitne oczy, chuda, wysoka z oliwkową cerą i brązowymi włosami. Marzyłam o modelingu. Miałam oczywiście duze szanse. Pewnego dnia (od 1-2 klasy) podstawówki zaczęłam tyć. Kolor skóry stał sie trupi, wiecznie czerwona na twarzy i mysi kolor włosów, rozstępy, skóra w stanie fatalnym, fioletowe podbicia pod oczami i oczy....straciły kolor ...jakieś dziwne nie mają niebieskiego wcale!! O wielkim nochalu który mi wyrósł nie wspomne. Czy jest to związanie z dojrzewaniem(wcześnie dostałąm okresu), czy tak zostanie i jedynym ratunkiem jest skok pod pociąg? Bo już psychika moja jest doszczętnie zniszczona....

Gość ogień i pióra
nie martw się jeszcze będziesz łabedziem bo na razie jesteś brzydkim kaczątkiem'

Gość joanak.
Ja juz nie wiem co mam robić. Ale jak to sie stało??

Gość khymkhymkhym
Jest takie nudne powiedzenie: DAJ CZASOWI CZAS Nudne ale prawdziwe - nigdy nie slyszalas bajki o brzydkim kaczatku? Okres dojrzewania to mala rewolucja w organizmie i niestety odbija sie to na zewnetrznym wygladzie - wiem, ze latwo mowic ale naprawde sprobuj narazia tuszowac te niedostatki a z czasem same znikna. Po za tym ide o zaklad, ze wiele rzeczy wyolbrzymiasz - sama przez to przechodzilam i dzis, kiedy ogladam siebie sprzed lat widze, ze wcale nie bylo tak dramatycznie. Jesli ktos Ci mowi, ze nie dostrzega domniemanych usterek, to po prostu uwierz a nie traktuj jako pocieszenie. Pozdrawiam :)

Gość joanak.
czy ja kogoś w poprzednim życiu czy co? A najgorsze jest to że ci którzy mi zazdrościli naśmiewają sie ze mnie okropnie. Za co ja takie męki przechodze..?

Gość joanak.
czuje sie jak małą-stara. Patrze na stare zdjęcia i rycze -co sie z toba stało???

Gość joanak.
khymkhymkhym-dziękuje za pocieszenie. Ale ja nie wyolbrzymiam. Ludzie to widza i mi w prost to mówią. Kiedyś podsłuchałąm taka rozmowe o mnie ....szkoda gadać. Mam nadzieje ze czas ruszy d.... bo mam juz dość tylu lat bycia pomiżaną i za co? Że stałam sie brzydka. Kiedyś koleżanki zadawały mi pytanie; "czemu tak zbrzydłaś?". I co im odpowiedzieć. Wiem sa gorsze zeczy od bycie brzydalem. Ale zawsze ktoś ma swoje osobiste tragedie...:(

Gość Jakoś daje rade !!#20
A ile masz lat ?.Podobnie było ze mną,za dziecka byłem ponoć ślicznym chłopcem a w okresie dojrzewania zaatakował mnie mocny trądzik który do dnia dzisiejszego pozostawił mocne ślady na mojej psychice a mam już 20 lat,

Gość Azzzalia
Nie przejmuj się !!! Może poprostu zmień fryzurę lub styl ubierania się- uwierz mi to bardzo dużo zmienia :). Nie zadawaj się z takimi ludźmi, którzy się z ciebie wyśmiewają, bo oni są nic nie warci. Gdy staniesz przed lustrem nie doszukuj się tylko kompleksów, tylko podziwaj te części ciała, które lubisz a napewna będziesz szczęśliwą dziewczyną Życzę powodzenia!!!