Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość normalna 21latka

Jan Pawel II mym pasterzem w zyciu

Polecane posty

Gość normalna 21latka

to dla mnie wzor do nasladowania :)

Gość 1__asia
dla mnie pedofil :O

Gość don morelo
hu is de fak jan paweł 2?

Gość dziswielkipiatek
Dla mnie Jan Paweł II jest papieżem i tyle. PASTERZEM był jakim był, a moim zdaniem należy postawić na Boga. Nie rozumiem tego całego kultu papieża Polaka. Wiem, że na Zachodzie wszyscy Go mieli dosyć bo rządzić to rządził, ale BEZ SENSU. I to już jakiś czas tak jest. To wszystko co ten papież powinno teraz miec jakieś znaczenie. A nie ma. I się wkurzają w sumie. Nie mają racji? Bo cały Kościół rządzi się źle wiecie. Nie wszyscy, ale w Polsce to chyba 9/10 czy 99/100. Nie wiem. Może nie ma ani jednego księdza i wyżej, który rządzi się dobrze - z rozgrzeszenia znaczy się. I on tak też nie rządził i to ich wkurza bo co z nim robić. Ale że ma rodowód to go mogą wpisywać i to wiedzą bo jakby Go nie mogli wpisywać sobie w rodowody na Zachodzie to po was. Co on był wart by wam powiedzieli i nawet jakby był święty to dawno gdzieś. Bo wiecie. Św. Faustyna była coś warta bo se ją mogą wpisywać i to wiedzą. A on? Wiecie co on był wart dla Boga - ja wam powiem, ale i tak mi nie uwierzycie pewnie - był wart tyle, że ją kanonizował. DLA POLSKI. Nie trzymając się rozgrzeszenia nie umiał wymyślić niczego co by miało JAKIKOLWIEK SENS. Ale kanonizacja siostry Faustyny to jest jedna sprawa wiecie, a druga to ten jej powalony umysłowo Dzienniczek, z którym do dziś nikt nic nie zrobił, a ona już jest święta no to wiecie - a wiara i zbawienie nie polega na czytaniu Dzienniczka i wiele osób się GORZKO ZDZIWI. Tam jest ważny tylko ten Obraz, on jest namalowany źle a cały Dzienniczek polega wyłącznie na tym, żeby iść do spowiedzi. Nawet i takiej jak ten Dzienniczek czyli nie mam grzechów żadnych i łazę, ale trzeba trafić do spowiedzi z Dzienniczka bo inaczej bez sensu. Z Obrazu Miłosierdzia jedynie nie trzeba trafić do spowiedzi. Ale to jest mało jasne tak uważam bo jest źle namalowany i źle podpisany. I tyle :(

Gość dziswielkipiatek
No jeszcze kanonizował kilka innych osób - świętych z Polski - w tym cała Jego wartość dla Boga jest i tyle. Reszta bez znaczenia. Jedną czy 2 ważnych świętych tu jeszcze kanonizował. Właściwie przydałoby mi się też wiedzieć kogo On w sumie kanonizował w Polsce. Może się okazać że wszystkich prawie tych, którzy was ratują teraz. Całkiem możliwe. No to taka zasługa. Pielgrzymki to nic nie jest policzone - tylko świętych polskich ma policzonych bo to wiem. A On nie był Polakiem to przez to i tyle. Gdyby nie był tym papieżem to po nim. Zastanówcie się - aktorem chciał zostać. Ktoś Go napuścił i tyle. I dobrze był napuszczony, ale się źle spisał i dlatego musiał być papieżem bo po nim i tyle :(

Gość dziswielkipiatek
Jeszcze was ratują wasi patroni MĘCZENNICY. Św. Wojciech i św. Stanisław - teraz idą ich święta. Zwłaszcza św. Wojciech, a w tym roku obchody są przeniesione na 2 maja. Ciekawe czy coś będzie w związku z tym więcej? Tak to po was juz całkiem. A ja się łudziłam , że tu doktorat obronię. Ja byłam naiwna- w takim EGIPCIE. Ale gdzie ten faraon? Jak w islamie - co kraj to obyczaj, co kocioł to faraon :(

Gość dziswielkipiatek
Najbardziej św. Wojciech was ratuje. Jakby on was ochrzcił to nie po was, a że Mieszko to i tak kiedyś po was i tyle. Bo to jest mocne, ale ważniejszy jest świety i tyle. Jak święty ochrzci to nie po czymś, a król - choć ten Mieszko złym królem nie był i też jedynie, że świętym nie jest bo to wyczuwacie. No ale nie jest. Dziwicie się? Kiedyś się dowiecie jacy są niektórzy święci. Już są w Niebie, ale co z nimi robic dalej to nikt pomysłu nie ma. Kościół niech się martwi kogo se zatwierdził.