Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wzorowy obywatel

dzisiaj donald tusk obchodzi urodziny. tu składamy życzenia

Polecane posty

drogie pomarańczki upierające się że lepiej dawać pieniądze prywatnemu offe czyli "panu kowalskiemu" a nie pańśtwo bo prytny to lepsza gwarancja wyjasniam: jak pan kowalski i jego offe zdefrauduje kase/zbankrutuje/ ogłosi upadłość i spierdoli za granice gdzie nie ma umowy ekstradycyjnej to będziecie mogli mu naskoczyć. gdy państwo polskie zdefraudeje, przeje wasze pieniądze możecie sądzić się w trybunałach międzynarodowych i wtedy państwo będzie musiało oddać wm kase i do tego zapłacić odszkodowanie. to czy ekonomicznie się bardziej opłaca do offe czy do pańśtwa to nie wiem więc się nie wypowiadam ale 100x bardziej bezpieczna jest kasa pożyczana pańśtwo niż przechowywana w prywatnym offe. myślcie samodzielnie a nie powtarzacie po jarku i gazecie polskiej:/

Gość Gab01
A niech zwiewa:D nIe mam ochoty czytac jego kłamstw

Gość z okazji tej sredecznie
A to wszystko za: -vat --5mld zł -armie urzędników---5mld zł -umowę gazową---1,5mld zł sam przemysł -przepłacone autostrady---przykład z warszawy 200mln za 1km autostrady -kradzież pieniędzy z ofe --ciężko oszacować -kłamstwa smoleńskie -- w chuj kłamstw było - w osobnym opisze A co zrobili..zabrali subwencja dla parti czym zaoszczędzili...0,05mld zł.

wklejam bo ktoś dość zgrabnie pozbierał te kłamstwa: "- podchodzili do lądowania kilka razy , kłamstwo - nie umieli rozmawiać po rosyjsku, kłamstwo - nie był to lot wojskowy, kłamstwo - wszystkie szczątki zostały zebrane z miejsca katastrofy a ziemia przeczesane do pół metra w głąb, kłamstwo - współpraca z Rosjanami układa się doskonale, kłamstwo - Rosjanie rzetelnie prowadzą śledztwo, kłamstwo - piloci lecieli na złamanie karku i nie podjęli decyzji o odejściu, kłamstwo - nie wiedzieli o jarze przed lotniskiem, kłamstwo - prezydent ich zmuszał do lądowania, kłamstwo - Błasik siedział za sterami, kłamstwo - Błasik zrugał Protasiuka przed wylotem, kłamstwo - rząd nie był odpowiedzialny za organizację lotu, kłamstwo - konwencja chicagowska była jedyną możliwością, kłamstwo - teraz się nawet okazuje że odejście na autopilocie było możliwe (ostatnie eksperymenty w polsce) a eksperci z WSI zarzekali się że to był kardynalny błąd pilotów, kłamstwo " I sms od tuska: "Katastrofę spowodowali piloci, którzy zeszli we mgle poniżej 100 metrów. Do ustalenia pozostaje, kto ich do tego skłonił".

drogie pomarańczki upierające się że lepiej dawać pieniądze prywatnemu offe czyli "panu kowalskiemu" a nie pańśtwo bo prytny to lepsza gwarancja wyjasniam: jak pan kowalski i jego offe zdefrauduje kase/zbankrutuje/ ogłosi upadłość i spie**oli za granice gdzie nie ma umowy ekstradycyjnej to będziecie mogli mu naskoczyć. gdy państwo polskie zdefraudeje, przeje wasze pieniądze możecie sądzić się w trybunałach międzynarodowych i wtedy państwo będzie musiało oddać wm kase i do tego zapłacić odszkodowanie. to czy ekonomicznie się bardziej opłaca do offe czy do pańśtwa to nie wiem więc się nie wypowiadam ale 100x bardziej bezpieczna jest kasa pożyczana pańśtwo niż przechowywana w prywatnym offe. myślcie samodzielnie a nie powtarzacie po jarku i gazecie polskiej:/

sms brzmiał inaczejz z tego co ja czytałem. udowdnij że to sa kłamstwa. np to: "- prezydent ich zmuszał do lądowania, kłamstwo" jak masz zamiar udowodnić że to kłamstwo? to co najwyżej może być pomówienie. nie znasz znaczenia słowa kłamstwo.

Gość kocham twoje cycki
moja żona go uwielbia:(czasem jestem zazdrosny:(

bo pis i jego zwolennnicy rzucają oskarżenia, które są bardzo trudne do udowodnienia zarówno prawdziwości tych oskarżeń jak i tego że są wyssane z palca. i to jest metoda pis na wybory. zarzucić co się da rządowi, zdrade, zamach, kłamstwa itd:D i niech się bronią:D a to inaczej działa w cywilizowanych krajach. jak masz dowody idziesz do sądu. jak o coś oskarząsz pokaż dowody. jak nie masz dowodów siedzisz cicho. a tu pis i jaro na prawo i lewo rzuca insynuacje nie mając żadnych dowodów. porównać to mozna do zrzucenia całej winy na lecha. no jarek udowodnij że to nie twój brat naciskał na pilotów🖐️ tylko wtedy jarek krzyczy "kłamstwo!" "kłąmią i obrażają mojego brata bohatera narodowego!!" heh to metoda pis an wygranie wyborów, niesprawdxzalne oskarżenia o wszelkie możliwe i niemożliwe zbrodnie, winy:O

shatyn tutaj może ze 2-3 osobami będacymi za pis można normalnie porozmawiać. reszta wchodzi i klepie po jarku lub gazecie polskiej frazecy w stylu "zdradzili nas o świcie", "zdrajcy rządzą polską" , "zamach na prezydenta" a jak im przedtawisz argumenty do dyskusji to uciekają. to normalne. albo sypią bluzgi jak wawcia plując obficie na monitor podczas wykrzykiwania "komuchy!!!" :D

Gość maaalena
Shatyn, to prawda, że nikt z rządu nie ustala cen, ale chyba nie zaprzeczysz, że za podatki i różnego rodzaju ustawy dot. handlu to oni już odpowiadają, co ostatecznie różnego rodzaju firmy biorą pod uwagę, gdy ustalają ceny. Podatki wpływają na ilość zysków, jakie mogą osiągnąć firmy sprzedające towary, czy świadczące różnego rodzaju usługi, więc jeśli wzrastają podatki, to żeby otrzymać ten sam zysk, który firmy miały przed tą zmianą, muszą zwiększyć cenę. Zgadzasz się z tym, czy nie? Ja wiem, że nikt nie broni jakiemuś koncernowi mieć tych samych cen, ba, mogą nawet zmniejszyć ceny i splajtować, nikt im tego nie zabroni... Prawda? :) Dla mnie twierdzenie, że decyzje rządu nie mają nic wspólnego z cenami, to zwykłe wciskanie strasznego kitu i ogłupianie społeczeństwa.

Z inwalidami umysłowymi nie dyskutuje się na tematy gospodarcze bo to wymaga abstrakcyjnego myślenia i umiejętności budowania logicznego ciągu przyczynowo-skutkowego. Każdy komuch jest lewy z matematyki a bez tego nie da się dyskutować o sprawach gospodarczych.

Gość maaalena
no tak, przepraszam :) czepiasz się szczegółów i zgrywasz pseudointelektualistke, myśl szerzej, bez ramek, patrz na prawdziwy problem, a nie na formułki. Znasz wiele definicji, dat, faktów, ale nie umiesz ich kojarzyć, myślisz, że te podwyżki cen to jakiś spisek koncernów?

Gość maaalena
tak lubisz konkrety, to może zamiast czytać artykuł, przeszedłbyś się na zakupy i porównał, o ile masz jakiś punkt odniesienia i robisz od czasu do czasu zakupy. Sprawdź czy nic się nie zmieniło. Bo powiedz mi, czy jeśli widzę z własnego doświadczenia, że coraz więcej wydaje na zakupy, a robię je często i to w hipermarketach, to znaczy, że to nieprawda? że mi się tak tylko wydaje, bo w jakimś artykule napisali, że tak nie jest. Kurcze, to może naprawdę te większe ceny, to jakieś moje złudzenia? hmm :). Jeszcze napiszę o tym 1% VAT, bo to rzeczywiście wydaje się bardzo niewiele, ale czy możesz sobie wyobrazić tak abstrakcyjne zjawisko, jak tworzenie produktu z półwyrobów i usług innych firm? Jeśli np. tworzysz towar i zakupujesz do niego półprodukty od 5 firm, to jeśli oni ze względu na tą no głupiutką 1% podwyżkę zmienią cenę o 10groszy, to przecież nie jesteś do tyłu o 10groszy, ale o 50groszy, na jednym produkcie, a do tego musisz jeszcze ciągle uwzględnić ten 1%.

Gość maaalena
ale co Ty chcesz udowodnić? że rząd nie ma na nic wpływu, że nie wiem jaki rząd i prezydenta wybierzemy to i tak nic się nie zmieni? Nie będzie różnic? Bo i tak ceny są niezależne, pensje są niezależne i wogóle posłowie przychodzą do pracy dla zabawy, bo ich decyzje nie mają wpływu na nasze życie? To po co wogóle wybieramy rząd, prezydenta? Przecież od nich nic nie zależy :D.