Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iganatka

Czy biorac hormony (anty) mozna sie opalac?

Polecane posty

Hej Wyczytalam ze w czasie terapii hormonalnej nie mozna sie opalac, ale dotyczylo to terapii hormonalnej w raku piersi. Bylo jednak napisane niepracyzyjnie jakby nie mozna bylo sie opalac biorac jakiekolwiek hormony. Stad moje pytanie- czy biorac hormony anty mozna sie normalnie opalac? Wyczytalam tez ze po hormonach wychodza zylki, jakby mam taki objaw, lekarz mowi ze nie, hormnony sa teraz dobre.

Gość nananananananan
Ja w trakcie brania, dostałam strasznej wysypki po opalaniu, czyli chyba nie zawsze można

Gość annnkinin
Nie radzę, bo będziesz jak ta krowa w kropki bordo ;) Hormony bardzo często uwrażliwiają na słońce i tworzą się przebarwienia, które potem są bardzo trudne do usunięcia. Nie znaczy to, że masz unikać słońca, ale wychodząc musisz się chronić solidnym filtrem 50+

Gość afadro
Wydaje mi się, że można ale z umiarem bo widzisz jednym nic się nie dzieje a innym wyskakują jakieś wysypki. Ja w sumie od zeszłych wakacji biorę pigułki sylvie20 i jakoś szczególnie nie unikałam słońca, ale też nie leżałam plackiem i nie opalałam się i nie miałam nigdy problemów z jakimiś wysypkami.

Gość lepiej uważać
Wiele dziewczyn bierze tabletki hormonalne, opala się i nie ma absolutnie żadnych przebarwień. Ja od wielu lat biorę tabsy, aktualnie sylvie i fakt - na solarium nie chodzę, bo szkoda mi skóry, ale w lecie, w wolne weekendy lubię sobie pojechać nad jezioro, popływać sobie i się poopalać - oczywiście smaruje się kremami z filtrami. Nigdy nie miałam żadnych przebarwień.

Gość bez przesadyzmu :P
Bez przesady z tymi zakazami dotyczącymi opalania się podczas brania tabsów. 99% przyjmujących opala się i nie ma żadnych przebarwień. Z kolei ja myślę, że można wszystko, ale z umiarem tzn. leżenie plackiem od rana do wieczora odpada i to nie tylko ze względu na ryzyko wystąpienia przebarwień, ale na ryzyko wystąpienia raka skóry - czerniaków i im podobnych...

Gość filtry są ważne
O własnie filtry są bardzo istotne, bo inaczej szybciej się zmarszczymy. A słyszałam o tym, że podczas brania pigułek dziewczynom czasami wyskakują jakiś przebarwienia. No nie wiem ja przy sylvie30 tego nie zauważyłam, ale nigdy nie opalam się bez filtra.

Gość fitruje...
No stosowanie kremów z filtrem UV to podstawa i dla mnie sprawa bezdyskusyjna. Jednak wiemy, że niektóre laski do mądrych ani tym bardziej roztropnych nie należą, bo u nich liczy się tylko czekoladowa opalenizna za wszelką cenę :P No, ale pustaki tak mają :D Ja aktualnie stosuję sylvie, wczesniej yasmin i cilest, ale nigdy nie miałam żadnych przebarwień. Oczywiście smaruje się kremami z filtrami, ale również nie przesiaduje wielu godzin na słońcu!