Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MagdAaaLenKa

escapelle 2 raz?

Polecane posty

Gość MagdAaaLenKa

Witam. 20. kwietnia około godz 21;00 pękła nam prezerwatywa i doszło do wytrysku wewnętrznego. godzine po tym stosunku wziełam escapelle. byłam tylko senna i wirowało mi w głowie. dwa dni potem czyli 22 kwietnia około 15:00 zdarzyła sie ta sama sytuacja z prezerwatywa. czy escapele działa nadal czy mam wziąść drugą i czy wogole mozna wziąść drugą aby zapobiec ciąży? proszę o szybką odpowiedz !

Kiedyś miałam taka sytuację. Wzięłam 2 razy tabletkę escapelle. Tylko różnica pęknięcia gumki była 5 dni :) po tej drugiej miałam straszne boleści brzucha. Ale lekarz przepisał mi od razu mimo to że 5dni wcześniej też ja zazylam

Gość MagdALLEEnka
Wziełam drugą tabletkę.. czekam na efekty.. Narazie nie mam zadnych nudności i tym podobne objawy.. a jeśli nie nadejdzie ten niby "okres" to co wtedy?

Gość MagdALLEEnka
Po ilu dniach powinno być te niby krwawienie?? boje sie bo nie mam zadnych objawow a dzisiaj zemdlałam i boje sie ze to objawy ciąży a nie tabletki.. mineło 3 dni po wzięciu drugiej tabletki a od wzięcia 1 tabletki mineło 5 dni i czy to normalne?

Gość Picks
Mam nadzieje, ze zdajesz sobie sprawe z tego jaki koktajl hormonalny przyjelac? I ze cykl moze Ci sie rozregulowac na kolejne kilka miesiecy? moze lepiej zainwestowac w pewniejsza antykoncepcje, skoro prezerwatywy tak Was zawodza?

Gość pinnaa
I może lepiej jednak bazować na pewniejszych opiniach niż tych pisanych na forach ;> Polecam wpadka.pl i kontakt z ekspertem, jak dla mnie bardziej wierzytelne. a co do metody antykoncepcji to się zgodzę, ja na waszym miejscu obraziłabym się już na gumki ; )

Zakładając prezerwatywę trzeba: - zostawić 1-2 cm puste; - z tej pustej "końcówki" wycisnąć powietrze.

Chyba nie umiecie korzystać albo jakąś tandetę używacie. Zainwestuj w tabletki albo lepsze gumki.

Gumki są lepsze. Chronią przed infekcjami narządów płciowych, nie wpływają na układ hormonalny i są tańsze.

Gość pinkipe
Ale jak widać lubią płatać figle :P