Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niikkkaa

Mieszkanie, jakie wybrać

Polecane posty

Gość Niikkkaa

1. salon i sypialnia od wschodu a kuchnia i drugi pokój od zachodu. 2. salon i sypialnia od południa a kuchnia i drugi pokój od połnocy... Jaki widzicie plusy i jakie minusy jednego i dugiego mieszkania. Czy we wschodnim salonie przeszkadza popołudniowy brak słońca? Wschód ma pięknieszy widok na przestrzeń, południe w salonie to wiecej słońca znowu... Pomóżcie:) Jak jest u was i co sobie chwalicie...

Gość buraczany słodzik
kwestia gustu jesli lubisz siedziec jak w nozre to proponuje pozycje pierwsza druga propozycja natomiast rozswietli ci pommieszczenie, ponadto takie kierunki jak poludnie i zachod sa kierunkami bardziej ekonomicznymi dla mieszkania ja tez zakupilam ostatnio z mezem mieszkanie mielismy do wyboru poludniowy zachod, lub polnocny wschod wybralismy pierwsze cudownie kiedy swieci sloneczko, poza tym istnieje cos takiego jak rolety-pozdrawiam

Gość Niikkkaa
Uwielbiam słońce :) W opcji 1 słońce byłoby rano w salonie a w kuchni i drugim pokoju. Może nie zastanawiałabym się za wschodem, ale mieszkanie będzie na dosyć wysokim drugim piętrze i do tego nad wąwozem gdzie dalej rozciąga się piękny widok na zadbane działki i horyzont daleko daleko. Opcja druga bardziej nasłoneczniona z salonu i sypialni(południe) a bez słonca zawsze w drugim pokoju i kuchni (północ). Jednak minusem jest troche gorszy widok z salonu, bo w przyszłosci będzie naprzeciwko blok, co prawda trochę dalej,ale jednak. :) I z jednego i z drugiego zal mi rezygnowac, a decyzja za 4 dni ...

Gość Niikkkaa
Miało być: ' W opcji 1 słońce byłoby rano w salonie i sypialni a w kuchni i drugim pokoju po południu bo to zachod'.

Gość wschód
wschód zachod

Gość jaka woda święcona???
powiem tak, mam kuchnię i pokój dzienny od wschodu i ta opcja jest tragiczna, b w lecie jak najwięcej czasu spędzam po południu w tych pomieszczeniach, to czuję się jak w norze. A dwa świetnie nasłonecznione pokoje sypialnie są w tej porze dnia nieużywane i całe słońce się marnuje. Ale - mieszkałam kiedyś w mieszkaniu, gdzie wszystkie pokoje i kuchnia były od zachodu - w lecie to był koszmar, bo temperatura w mieszkaniu dochodziła albo i przekraczała 30 stopni! Z moich przemyśleń wyszło mi, że optymalne byłoby takie coś: - kuchnia od wschodu lub południowego-zachodu - pokój dzienny od południowego-zachodu - sypialnia od północy, bo nie lubię ani jak mi rano słońce napierdziela, ani jak się pod wieczór nagrzewa do nieprzyzwoitości.

Gość kruczens
Hehe... my mamy dwa mieszkania położone jedno na drugim, sypialnie mamy słoneczną. Calość połączyliśmy schodami prudlik. My mamy swoje piętro, a dzieci mają swoje - całość wygląda naprawdę super ;-)

Gość dominika s.
No dobra, ale czy spółdzielnia się zgodziła na wstawienie tych schodów prudlik? Bo rozumiem, że musieliście robić dziurę, nie było to już wcześniej połączone? Pewnie problemu co niemiara, prawda?

Gość Gałązkowa_Menażeria
Poza Twoimi wymaganiami, czyli np. taras, liczba pokoi, czy oddzielna kuchnia, a może aneks, które piętro, to moim zdaniem trzeba zwrócić uwagę na stronę świata, czy mieszkanie jest przelotowe (jak będzie jednostronne, to przewiewu nie zrobisz i latem może być bardzo gorąco), infrastruktura przy mieszkaniu - szkoły, przedszkola, odległość do przystanku (to pomoże potem sprzedać albo wynająć mieszkanie). Generalnie, uważam, że warto przejść się na targi mieszkaniowe i pogadać z deweloperami i agentami nieruchomości. Pod tym linkiem http://www.eurobudowa.pl/targi/ znajdziesz listę nadchodzących we wszystkich województwach. Powodzenia w poszukiwaniu idealnego mieszkania!

Gość gość
Jeśli mogę doradzić to Wzięłabym mieszkanie przede wszystkim słoneczne bo jest ekonomiczniejsze w utrzymaniu i przyjemniejsze ale przede wszystkim Wzięłabym mieszkanie na ostatnim piętrze tak żeby żadni sąsiedzi nie pukalani obcasami w sufit nie stukały dzieci zabawkami nie latał pies nad głową nie leciała woda w rurach i tym podobne przyjemności które mamy mieszkając między piętrami. Tylko mieszkanie na ostatnim piętrze.Takie piętro gwarantuje w miarę normalną cisza.