Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIewiedzącaaaa

Ospa u 9 miesięcznego dziecka. Groźna?

Polecane posty

Gość NIewiedzącaaaa

Hej, wczoraj u córeczki 9 mscy zauważyłam na brzuszku delikatne krosteczki. Podobne do wysypki . Dzisiaj są takie suche i doszły takie wieksze czerwone plamy na łokciach i łydkach po czym zamieniły się w krosteczki. Mała się nie drapie. Gorączki też nie ma ale tydzień temu miała styczność chłopcem chorym na ospę. Jutro nie ma nikogo w przychodni i nie wiem cy przeczekać weekend ?

Gość bezsens.........
Kup w aptece roztwór na ospę.

Gość NIewiedzącaaaa
mona be recepty a jak sie okaże żże to nie ospa i jej zaszkodzę?

Gość NIewiedzącaaaa
tak chyba zrobię . dzięki:)

Gość zroznicowana
Ospa sama w sobie nie jest grozna,grozne sa powiklania gdy sie ja przeziebi :) Niby male dziecko lagodniej ospe przechodzi niz dorosly ale akurat z tym sie nie zgadzam.Najwazniejsze bys tego nie pzreziebila bedzie dobrze.Moj mial niecaly rok jak ospe od cory zalapal,wysypany byl strasznie,na szczescie nie zostaly mu blizny.

Gość zwisający biust
przy ospie powinny mieć czubek wypełniony wodą - jak opryszczka na ustach

Gość NIewiedzącaaaa
Okej kupie maści , chyba że rano będzie gorzej to podjadę na pogotowie.. bo przy ospie goraczki nie musi byc?

moja starsza (ponad 2 lata) ma właśnie ospe, dziś u lekarza byłyśmy - wysypana strasznie... będzie meksyk jak młodsza się zarazi (ma 2 miesiące)

ma gorączke 38,5, ale niewiem czy zawsze musi być, i tak jak pisze zwisający biust - krostki są wypełnione wodą

Gość NIewiedzącaaaa
mila jak zawsze - ale przynajmniej potwierdza ospe :) I bede pewna na co ja leczyc, ze mam nie wychodzic z dzieckiem i NIE KAPAC to prawda??

Gość NIewiedzącaaaa
ona ma bardziej krostki jak przy wysypce - uczuleniu zwykle male krosteczki ale to sie moze zmienic

Gość Niewiedząca a nie jest to
skaza białkowa?? ALbo może rozszerzasz dietę i jest to uczulenie na gluten?? Krosty ospowe są duże z treścią surowiczą. Suche krostki plus suche czerwone plamy to może być uczulenie.

Gość NIewiedzącaaaa
niewiedzaca a nie ejst to - karmię ja jeszcze piersią, nie wprowadzałam ostatnio nic nowego . Tzn mama dała jej ogórka kiszonego ;/ ale to w poniedziałek a to zaczelo pojawiac sie wczoraj. i jeszcze w sobote miala ten kontakt tym chlopczykiem chorym na ospe..

Gość NIewiedzącaaaa
miła jak zawsze - a czym sie roni rozyczka od ospy? chyba dla dziewcynek grozniejsza nie??

Różyczka niby jest groźniejsza dla dziewczynek ale dojrzewających(powikłania moga doprowadzić do niepłodności) i kobiet w ciąży. Na temat ospy to u dziecka wyleczysz ją w ok 2-3tygodnie u dorosłego może trwać 4 miesiące.

Gość NIewiedzącaaaa
dobry pomysł ale to dopiero jutro bo mała zasnęła a strasnie czujnie śpi, więc jak ją obudzę to koniec..:(

Gość NIewiedzącaaaa
dobranoc i dzieki:*