Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krecianka

Czy są tutaj Ewangelicy?

Polecane posty

Gość Krecianka

Czy na tym forum są jacyć ewangelicy?

Gość Krecianka
Nie ma żadnych?

Gość Krecianka
a moze jednak ktos sie znajdzie?

Gość Krecianka
ani jednego nie ma??

Gość Krecianka
Witaj! Jednak nie jestem sama! Jesteś luteranką czy reformowaną?

luteranką. Kiedyś był tu jakiś temat dla nie-katolików, zresztą jeden sama zakładałam, ale umarł, w sumie malo nas jest. Skąd jestes?

Gość Krecianka
Z Pomorza, też jestem luteranką, niestety nie uczęszczającą do kościoła z powodu dużej odległości do kościoła.

czyli żyjesz w diasporze, to chyba cieżko. Ja mam o tyle fajnie ze jestem w miejscu gdzie nas dużo:) - diecezja cieszynska. Ja mam w miescie trzy duze koscioly i jeden maly a w okolicach tez sporo za miastem. takze jak na ewangeliczke to mam fajnie bo tez slysze od ludzi ze przerąbane w diasporach.

Gość dajciemispokojzhsłem
Ja ewangelicko - augsburski, ale jestem ateistką i osobą antykoscielną (negatywne nastawienie do wszelkich religii i instytucji koscioła), wiec chyba nie pogadamy.

Gość Krecianka
To zgaduje ze mieszkasz w Bielsko-Białej? Oj też bym chciała mieszkać gdzieś w południowej Polsce... Racja, w diasporze to jest dupa za przeproszeniem, 91 kilometrow do kosciola parafialnego...

Gość Krecianka
O, nie znalam tego forum, a w googlach wyskakiwaly mi tylko fora raczej ewngelikalne z niemal samymi baptystami i zielonoswiatkowcami. JAk mowilam do kosciola mam utrudiony dostep ale szczescie dzis przy swiecie obejrzalam nabozenstwo chociaz w telewizji bo TVP2 transmitowała ze Skoczowa.

Gość Krecianka
Wiecie co? ja juz po malutku bede zmykac wiec se zbytnio nie pogadalysmy ale zawsze milo zamienic slowko z innym ewangelikiem tymbardziej ze w mojej okolicy to tylko baptysci i katolicy (no i jehowi) a ewangelikow jak na lekarstwo...

ok może jutro, ja tam do ateistów nic nie mam a propos kolezanki, jestem tolerancyjna. Nie skreslam ze wzgl na wiare czy jej brak. Jak jutro by sie nam nie udalo tu spotkac to moje gg: 7453545. ps tak, jestem z Bielska.