Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fnfyjgjyyjyj

boję się wykąpać dziecko

Polecane posty

Gość fnfyjgjyyjyj

moje dziecko ma już poad 2 tygodnie, w szpitalu jej nie kąpali, ja nie wiem jak to zrobić, boję się....

Gość sprawdz temperature wody
łokciem albo termometrem -ok 37 stopni, Zanurz dziecko delikatnie, baz głowy na razie, ew jak sobie da, topzg;lowe z tyłu ( nie myj za bardzo za piewrwszym razem, niech sie przyzwyaczja - po prostu opłucz i szybko zawin z ograzny recznik kapielowy-

Gość 60 km to nie jest daleko
Boże robisz dziecku krzywdę kobieto? nie może ci pokazać jak kąpać mama?teściowa? siostra? nawet sąsiadka która już miała dzieci? jak możesz to skorzystaj z pomocy a jak nie to przygotuj wannę z wodą ok 37 stopni.wody wlej ok 15 cm od dna. weź dziecko swoją lewą ręką złap pod jego lewą paszke tak żeby szyja dziecka opierała się na twoim przegubie dłoni, drugą ręką weź pod pupe i plecy, ty trzymaj w wnnie mąż niech delikatnie umyje

Gość fnfyjgjyyjyj
nie kąpali dziecka, bo wypisali mnie dzień po porodzie, a tam kąpią dopiero w 3ciej dobie, położna nie przychodzi,boje sie że mi się wyślizgnie, bo strasznie ruchliwa jest, boję się że będzie płakać itp...

Gość fnfyjgjyyjyj
nie ma mi kto pokazać bo mieszkam 300 km od rodziny

Gość nneerrwwooowwwaa
W UK tak jest, ze nie kapia dzieci po urodzeniu od razu, wycieraja tylko a pierwsza kapiel, o ile sie zalapiesz i nie wyjdziesz szybciej (a wychodzi sie z reguly nawet po dobie) na 3 dobe...

Gość nneerrwwooowwwaa
I nie kapalas dziecka 2 tygodnie?

ok rozumiem nie ma kto pomóc ale musisz wykąpać dwutygodniowe dziecko. wlej naprawdę mało wody, trzymaj ją tak jak ci opisałam wtedy na pewno ci nie wypadnie. możesz dać jej smoka do kąpieli albo puścić muzykę, takie małe dzieci raczej lubią się kąpać ale jakby nawet płakała to szybciutko ją umyjcie i na ręcznik. ile to zajmie minute? nawet jak się rozpłacze to trudno, uspokoi się a przynajmniej będzie czysta. przecież ja to swędzi, nieprzyjemnie jej:(

http://www.youtube.com/watch?v=cLjgl0FsJys&feature=related tu masz filmik około minuty jest fajnie pokazane jak można trzymać dziecko, jak będziesz ja stabilnie trzymała nie ma szans że ci się wysunie. nawet jak jesteś zupełnie sama to dasz radę umyć małą. na początku już samo zamoczenie jest sukcesem, z czasem będziesz pewna w tym co robisz i będziesz myć ją sama bez problemu

Gość ,,k,,
pomalutku, na początek wlej mniej wody,wcześniej wszystko sobie przygotuj i miej pod ręką. (cieplejszą wodę miej pod ręką, by dolewać jak wystygnie ta w wannie) Chłop jest przydatny ale nie niezbędny. Wiem, że nie jest łatwo. Zwłaszcza jak to małe się drze w niebogłosy. Ale pomalutku bez stresu i jakoś dacie radę. Synek mój musiał mieć ok 25 st w pomieszczeniu, wtedy było mu ciepło i się nie darł.

Gość ...ciocia dobra rada....
po co kąpać od 2 cm samo odpada :D :classic_cool: :D:D:D:D

Gość wózek taki sam jak tako
dobre :D

Gość mojejsiostry
Mojej siostry dziecko musi mieć 40 stopni woda bo tak to płacze jak ma chłodniejszą....