Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość then1231

jak pozbyć się uczuć? Ogólnie.

Polecane posty

Gość then1231

Nie ze miłość. Nie ze coś mi się nie podoba. Ale po prostu jestem już zmęczony. Zmęczony przejmowaniem się, rozczarowaniami itd ;-) jakie są Wasze sposoby na "odcinanie" się ?

Gość Annia...
Też mam taki kłopot.

Gość papilon
wylacz je

Gość don morello
mi pomogła samotność i długie przebywanie na kafe. może nie wyłączyłem całkowicie uczuć ale na pewno dosyć je ograniczyłem

Gość then1231
papilon wylacz je chcę, daj tylko jakieś wskazówki, moje próby kończą się fiaskiem :D

Gość then1231
wygraaaanaaaa znów musisz zacząć marszczyć freda :D Napisałem już - nie chodzi o miłość, ale o ogół :D

Gość then1231
don morello Hm, może dobry pomysł z tą samotnością. Ale tak do końca nie mam ochoty usuwać się z życia towarzyskiego, a dłuższe przebywanie na kafe grozi... Nie wiem czym, ale czymś na pewno :D

Gość papilon
wstajesz rano i mowisz dzis jest super dzien, dzis jest dzien dla mnie, nie bede sie przejmowal niczym, nikim gdyz tylko szkoda moich nerw, usmiechnij sie do siebie i powiedz sobie tak zrobie wlasnie tak, i za kazdym razem gdy chcesz nawet najmniejsza rzecz odbierac calym soba przypomnij sobie co mowiles rano, uwierz to dziala, dzis potrafie przejsc przez tlum ludzi nie zwracajac na nikogo uwagi, tylko muzyka i ja i moje mysli, ktorych nie zamierzam burzyc niczym blachym itd

Gość don morello
albo zaruchaj jakąś babę bez zobowiązań lub dziwkę. zejdzie ci chociaż z krzyża

Gość then1231
Papilon dzięki :) Czyli ogólnie chyba trzeba skupić się na sobie i może też na tym co się lubi i powoli, powoli się tego uczyć.. don morello mało śmieszne:)

Gość papilon
nastawienie moze zdzialac cuda, ja przez swoje podejscie do wszystkiego nabawilem sie nerwicy zoladka,

Gość papilon
wszystko dookola nas jest i bedzie i ma to jalis sens, nie zmienimy tego czy nam sie to podoba czy nie, brzydcy ludzie w tramwaju, nie mila sprzedawczyni itd, ale jakby patrzec na to wszytko a nie widziec zycie staje sie lzejsze, idzie do przodu i jest nadal ale jest lzej...

Gość then1231
chyba ta zmiana nastawienia jest najtrudniejsza gdy się jest pesymistą zwłaszcza :D

Gość papilon
jestem kosmicznym pesymista, uwierz, teraz kiedy cos mnie drazni, albo nawet wyprowadza z rownowagi zadaje sobie pytanie, szkoda moich nerw, nic to nie zmieni, wiec nie mam czym sie przejmowac...to tylko nic nie znaczacy szczegol i wszystko idzie do przodu

Gość papilon
magiczne slowo - dystans!!!

Gość then1231
od dzisiaj się uczę :D Dystansu :D :D

hmmm wydaje mi sie ze nie da sie pozbyć uczuć... ewentualnie możesz odczuwać je hmm jakby z zimną krwią tłumacząc na polski czujesz smutek ale go nie okazujesz bo jakby nie działa to na Ciebie... możesz je ukryć ale sie ich nie pozbędziesz

Gość papilon
popatrz na wszystko z boku, to pomaga uwierz, nauczylem sie tego u terapeuty

Gość then1231
Alicja w kolorze blue... a mnie się wydaje, że się da ;) Dlatego pytam :)))) zimna krew, no tak.. O tyle trudniej kiedy ktoś jest w gorącej wodzie kąpany :D To nieco przeszkadza :P

Gość papilon
jak ktos jest w goracej wodzie kapany to... idzie do specjalisty i godz walkuje po co czemu itd i placi slono za kazda rade, a ty masz je za free

Gość then1231
papilon dzięki, widzę że Ty to musiałeś już nieźle przerobić podobne tematy

Gość papilon
no coz, doprowadzilem sie do takiego stanu na wlasne zyczenie.. wystarczyla jedna mysl takie male ziarenko tak potrafilem je posadzic w sobie ze za dwa trzy dni pyralgin, ketonal nie pomagaly, wiem trzeba bylo pojsc i poprosic o pomoc

Gość escalade
then1231 da się pozbyć. Jest takie powiedzenie "co cię nie zabije to cię wzmocni", po którymś tam z koleji rozczarowaniu stajesz się na tyle silny że masz na to wszystko za przeproszeniem wy***ne i żadne uczucia cię już nie ruszają. Poprostu, nie rozklejaj się, tylko wbij sobie do głowy że masz być twardy i obojetny, i w końcu taki będziesz.

Gość kawa i papierosy
papilon, chciałabym dowiedzieć się więcej w tym temacie. Co radził Twój terapeuta?

Gość gość
Kawa i papierosy: Ja tez, ja tez, ja tez.

Gość gość
Niemożliwe, nie jesteśmy robotami. Zostaje jedynie niemyślenie, albo znajdowanie sobie zajęć, ucieczka w pracę, by nie myśleć.

Gość gość
po prostu ignorowac, sport, ...smiac sie

Gość gość
jakim pustym człowiekiem musi być ktoś pozbawiony uczuć, zdystansowany i obojętny

Gość gość
a tam ja też od dziś p******ę wszystko, miłość, przyjaźń, w d***e z tym. wiem juz co będę robic.

Gość gość
moi drodzy:) mylicie uczucia z emocjami uczucia powstają w nas niezależnie od nas i tutaj się nie da nad nimi zapanować ale nad emocjami, owszem można, jest to dość trudne zwłaszcza dla ludzi z temperamentem