Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwiazdatv

Antykoncepcja po porodzie

Polecane posty

Gość gwiazdatv

Witam, 8 tygodni temu urodziłam córeczkę. Współżyłam już kilkakrotnie z mężem, jednak nigdy do końca. Chciałam zacząć przyjmować Azalię, ponieważ karmię piersią. Czy mogę spokojnie zacząć przyjmować tabletki czy dla pewności zrobić test ciążowy? Nie mam żadnych objawów ciążowych. Proszę o radę. Pozdrawiam.

Gość ja bym poszla kontrolnie
do ginekologa :) raz, ze sprawdzisz, czy po porodzie juz wszystko wrocilo do normy, wykonasz cytologie itp. a dwa, ze moze lekarz doradzi inna metode..? Moze hormonalna spirale? A nawet jesli po prostu zapisze te same piguly, bedziesz mialas pewnosc, ze wszystko robisz jak nalezy :)

Gość gwiazdatv
Właśnie byłam u ginekologa i przepisał mi Azalię ze względu na to, że karmię piersią. Sama nie wiem, tym bardziej, że nie powrócił jeszcze okres po porodzie co jest normalne przy karmieniu

hm...a to jedna z tych pigul, ktore nie zatrzymuja owulacji? Kurcze...ja bym pewnie i tak uzywala prezerwatyw...

Gość gwiazdatv
Azalia hamuje owulację ale nie zawiera estrogenów, to tzw. minipigułka w czasie jej stosowania nie robi się przerwy tylko po zużyciu jednego opakowania kolejnego dnia zaczyna się następne

Gość gagaga
Witam a ja mam taki mały problem bo 19,03 miałam seks ale od tyłu(w drugą dziurkę) ,a miałam w tym czasie okres od 17,03 i nie wiem czy nie użyłam tej samej chusteczki do zatamowania krwawienia co wycierałam brzuch( sperma na brzuchu). 17,04 powinnam dostać okres a dostałam 20,04 i nie wiem co mam myśleć o tej chusteczce ?? Czy mogłaby coś przenieść dalej?? Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję jak myślicie??

Gość gwiazdatv
plemniki nie przeżyją na chusteczce, bo nie mają warunków do tego, muszą mieć odpowiednie środowisko takie jak jest w pochwie

autorko, poczytaj tu :) minipigulki nie zatrzymuja owulacji http:\\mamzdrowie.pl\pigulki-antykoncepcyjne-rodzaje\ ale moze Azalia jest inna. Niewazne. W koncu lekarz wie, co robi. Zbadal Cie przeciez, zanim wypisal recepte, wiec na pewno kolejna ciaze wykluczyl..? Minusem moga byc krwawienia, ktore podczas tego rodzaju antykoncepcji moga sie pojawiac. Ale to przeciez czasowe rozwiazanie-dopoki karmisz piersia.

Gość gagaga
gwiazdatv a to dziękuję bardzo za odpowiedź:):) czyli nie ma szans żeby przeszło dalej??:):)

Gość gwiazdatv
piszę to, co podali w ulotce informacyjnej gagaga nie powinno al wiesz, cuda się zdarzaja;)

Gość gagaga
na serio jest to możliwe??:(:(

Gość gwiazdatv
ja bym się na Twoim miejscu nie martwiła:)