Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

batrba16

podwyższony testosteron u młodej kobiety

Polecane posty

Witam! Zwracam się z prośbą o doradzenie mi co zrobić w sytuacji gdy poziom testosteronu wynosi 2,59 nmol/l przy normie przed menopauzą 0,17-1,60. Ponadto przyjmuję tabletki cilest z powodu cyst (torbieli) na jajnikach. obecnie mam 20lat . Czy będę miała w przyszłości duże problemy z zajściem w ciążę??

Witam ! Też miałam kosmiczny testosteron dziwili się że wąsów nie mam :) i torbielki też miałam i w tym stanie raczej jest niemożliwe zajście w ciążę. Te hormony nic nie dadzą. zrobili mi laparoskopię i ponacinali mi jajniki. Ta choroba to PCO, ale objawy miałam identyczne,więc może to to samo. Pół roku później zaszłam w ciążę:) Zyczę powodzenia:)

Na moim przykładzie widać ,że chyba nie tylko bezpieczne ale innego wyjścia nie było.Hormony które brałam nic tu nie pomagały.Nie chciałam cię przestraszyć to tylko tak zabrzmiało.Być może twój przypadek jest całkiem inny ale objawy miałam takie same. Zresztą na oddziale leżały i młodsze i starsze dziewczyny i wiele z nich co się potem dowiedziałam normalnie zaszły w ciążę.A na brzuchu nie widać żadnych śladów po takim zabiegu.Myśl pozytywnie może te hormony akurat coś dadzą w Twoim przypadku,bo zabieg to ostateczność:) Pozdrawiam