Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plis pomocy

wycieczka w góry prosze o pomoc!!

Polecane posty

Gość plis pomocy

jade na 4 dni na wycieczkę szkolną w góry i nie wiem co jeszcze zabrać cały czas mam wrażenie że o czymś zapomnę prosze powiedzcie mi co jeszcze może się przydać (nie chodzi o np. dobre buty czy koszulki na zmiane) prosze o pomoc

Gość poludnie,
gumek duzo zabierz

Gość plis pomocy
chodzi o wejście na śnieżkę i dodatkowo czeska praga i takie tam

Gość plis pomocy
gumki ma to nwet 2 rodzaje do włosów i do mazania

Wygodne buty, ciepłe ubrania- kurtkę, ze dwa swetry, 2-3 pary spodni. Skarpetek dużo, w razie gdyby było mokro. Plecak sobie weź, zeby było wygodnie nosić jedzenie czy coś. I wiesz to zalezy jaka wycieczka- jesli np. do Zakopanego i macie w planach Krupówki, Gubałówkę i Morskie Oko, to nie szalej z konfekcją. Ale jeśli będziecie wychodzić wyżej, to tak jak mówiłam Ale może ktoś jeszcze ci pomoże, bo nie mam doświadczenia specjalnego.

na Śnieżce leży jeszcze śnieg, miejscami jest ślisko - niżej błoto weź dwie pary butów, żebyś w razie przemoknięcia miała co na nogi włożyć szlaik i rękawiczki koniecznie, czapka nie zaszkodzi plecak podręczny na picie i jedzenie na szlak i takie rzeczy oczywiste dla turysty - latarka, najwygodnie czołówka, ale pewnie nie masz, mapa miejsc, w których będziesz, termos nie zaszkodzi dokumenty, kasa (karta?), komórka z ładowarką, aparat fot. z bateriami zapasowymi, mp3 na drogę z bateriami zapasowymi albo ładowarką do baterii obuwie do chodzenia "po domu" kosmetyki, higiena

Na pewno ciepłe ciuchy jak jedziesz w Sudety. Normalnie w terenie może być 20 stopni Celsjusza a gdy wejdziecie na Śnieżkę może okazać się że jest tam 5 stopni - ja tak mialam latem. polecam także rękawiczki :D

Gość Bumbarash
kup porządne buty trekkingowe