Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sadssw

Dlaczego?

Polecane posty

Gość sadssw

Moje 6miesięczne dziecko przestało pić mleko.Zjada ładnie kaszke ,obiadki i deserki ale mleka juz nie tyka.Tak od tygodnia najpierw coraz mniej piła a teraz jak 10ml wypije to jest dobrze.Powinna pić juz większe porcje mleka a ona zaprzestała wogóle.Dlaczego ?Czy moze któraś z mam tez to przechodziła?...Kombinuje juz jak moge to smoczki zmieniam ,butelki itp:(A przeciez mleko dla takiego maluszka jest bardzo ważne jeszcze...

Gość erwrewtre
no niestety tak to już jest :( Wiem że sie martwisz, przynajmniej jestes dobrą matką :) Niektórym matka trafia sie ten moment ok roczku, wtedy można zmienic mleko na smakowe np Nestle waniliowe,ale w tym przypadku nie da rady.Ale słuchaj,jeżeli je ładnie kaszke to super!sa dzieci co nawet kaszki nie tkną!A w kaszce jest duzo białka, mam propozycje-kupopwac rozmite kaszki smakowe i dawać bobaskowi często ale za każdym razem inną kaszkę.Są truskawkowe,babnanowe,łączone w wielu owocach naprawde jest wybór także zamiast mleka kaszka i bedzie dobrze.Do tego oczywiście deserki i zupki.

Gość sadssw
dziękuje .Też tak myslałam i chyba to jest jedyne i dobre wyjscie:) nie wiem chyba mój maluszek poczuł sie dorosły i nie chce mleczka pić tylko jak dorosła kobieta coś konkretnego :)ehh .

Gość xxxxxxyyy
Niektore dzieci tak maja - moja tez w tym wieku rezygnowala z butelki . Ja po prostu przestalam ja dreczyc tym mlekiem z butelki - za aprobata pediatry po prostu dbalam by mala zjadala ok 500-600 ml nabialu pod innymi postaciami - jogurty, sery, kaszki, mleko dodawane do zup, drugiego dania, ponadto sporo ryb , warzyw i owocow. Dosc wczesnie wprowadzilam jej mleko krowie - spienione (jak do cappuccino) dostawala juz od 7-8 mies. , rowniez uzywalam go do gotowania - nalesniki itp. ok roku zaczela pic mleko prosto z lodowki z kubka - i takie w przeciwienstwie do modyfikowanego b. lubi - teraz ma 2 latka rozwija sie dobrze, zero alergii, wzrost i waga w normie, ogolnie okaz zdrowia . Ja na twoim miejscu nie zmuszalabym malej do picia z butelki - jesli nie chce widocznie ma swoje powody.

Gość sadssw
no tak bo jak juz widzi tylko butelke krzywi sie i zaczyna płakać .Ale herbatki ładnie pije z butelki .A ja tak zaczełam sie martwić juz:(ale dobrze ze nie tylko ja tak mam że inne dzieci tez maja taki okres w życiu .Podobno tez zaprzestałam szybko pić mleko (opowieści mamy)aczkolwiek nie aż tak szybko .

Gość xxxxxxyyy
Kaszki Nestle sa bardzo slodkie - pelno w nich cukru lepiej dla malej bedzie jak bedzie jadla np. kaszki Holle na mleku modyfikowanym - sa pelnoziarniste i bez dodatku cukru, mozesz jej tez podawac np. jogurt naturalny lub grecki z muesli ( bez orzechow) i np. jakimis owocami. Zupy lub drugie danie mozesz robic np. z dodatkiem serka typu Ricotta .

Gość sadssw
Ojej dziękuje że mowisz bo wlasnie te kaszki je ,moze dlatego nie chce mleko bo kaszki słodkie ...ehh Dobrze tak sie powymieniać informacjami z mamami ;)Musze koniecznie zmienić te kaszke!!

Gość Szkaradka wredotka
Zrob jej budyn na przyklad, jak nie zje gestego, to sprobuj podac rzadszy do picia... i rozne smaki-moja corka lubila taki wlasnie do picia... Kakao tez mozesz sprobowac dac... jak nie na krowim mleku, to dosyp granulowane do modyfikowanego. Dobrym wyjsciem tez by byl Jogurt Danone do picia waniliowy-moja mala pila, gdy miala 8 miesiecy. Pozniej nie chciala jogurtow tez, ale za to jadla i do tej pory lubi serki homogenizowane. Moje dziecko przestalo pic modyfikowane zwykle jak mialo rok, to zaczelam dawac smakowe mleka-Nestle waniliowe i Bebiko bananowe-ale jak mala miala niecale 2 latka, to juz tego tez nie chciala. Kakao tez jej nie smakowalo. Dopiero jak miala 2,5 roku to sama z siebie zaczela pic zwykle mleko, ale tez smakowe-bananowe, czekoladowe, truskawkowe.

Gość Szkaradka wredotka
Budyn rzadki do picia dawalam corce, gdy miala 4-5 miesiecy juz.