Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Empatia24

Młoda, inteligentna, ładna nawet - i od 3 lat sama. Co jest nie tak?

Polecane posty

Hej, zastanawiam się nad dobrym sposobem na poznanie nowych ludzi. Mam wrażenie, że w dzisiejszym świecie szansa na odnalezienie naprawdę odpowiedniego partnera/partnerki jest bliska zeru. Na studiach poznaje się mnóstwo osób, ale potem człowiek ma już wypróbowany krąg przyjaciół i też niewiele czasu na to, żeby poznawać nowych. Mnie dopadło coś na kształt "kryzysu udanego życia". Na studiach byłam w długoletnim związku, który rozpadł się w bardzo kulturalnej atmosferze, potem były wyjazdy, obrona, szukanie pracy, jednej, drugiej. Nawet się nie obejrzałam jak minęły trzy lata, a ja wciąż sama... Nie żeby brakowało mi jakoś faceta - w końcu związek nie powinien być lekarstwem na samotnośc. Dobrze się czuję z moim singielstwem, no ale jednak... wiadomo, przychodzi czas, że człowiek zaczyna zastanawiać się "ile jeszcze mam czekać". Martwi mnie to, że w moim ładnym i poukładanym życiu mało jest miejsca na poznawanie nowych ludzi. Owszem, poznaję ich np. na kursach językowych, czy jakiś domówkach, ale są to na tyle przypadkowe kontakty, że jak na razie nie trafiłam na nikogo, z kim by zaiskrzyło. Umówiłam się raz nawet z kimś poznanym w necie ;) ale dziwnie się czułam na tych spotkaniach. No bo w sumie brak jakichkolwiek wspólnych znajomych, jakiś powiązań... Ja się chyba muszę z kimś najpierw poznać jakoś, pokolegować, a wtedy to wszystko było nazbyt oczywiste. (On szukał związku i ja, a ponieważ nie znaliśmy się obydwoje niemal wcale, wytworzyła się między nami jakaś niezręczność.) No i tak... Wyżaliłam się. Czekam na jakieś rady, ewentualnie napawające optymizmem opowieści, że jednak nie wszystko stracone. :) Czy ktoś z Was ma podobny problem?

Gość ma ktos podobny
problem, ale tak jak i Ty nie umie sobie z nim poradzic...

Gość dobre dobre dobre
czyli czego szukasz?

Gość jimmyjimmy
ja się w sumie mogę z Tobą spotkać.. bez zobowiązań .. normalny układ.. zjeść coś , napić się .. na gokarty skoczyć :D wydajesz się na w miarę poukładaną .. dlatego trzeba to zmienić :D a tak na serio , to własnie to lifestyle pozwala Ci na poznawanie ludzi.. roznych ludzi.. im jest on bardziej ciekawy.. tym większe sa mozliwości..

Gość rosa_23
ja mam dokładnie tak samo... W dzisiejszych czasach ciezko poznac kogos sensownego i wbrew pozorom malo jest okazji do poznania takich osob... A osoby poznawane przez internet, to tak jak mowilas - 0 powiazan, 0 wspolnych znajomych... i jakos tak dziwnie... n oale czasem mozna z kims zlapac dobry kontakt.. roznie to bywa..

Gość prawiczek z warszawy
lifestyle :classic_cool: oh yeah my są amerykany :d