Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zlamka

brzydkie piety

Polecane posty

Gość zlamka

mam strasznie brzydkie stopy to nie grzybica ,one sa takie twarde cczyszcze je ale to nic nie daje moze znacie jakies preparaty by to zniszczyc?

Gość ahaaaaaaahahhh
Hasceral

Gość wwweer
Polecam lniany krem do stóp eva natura, super zmiękcza naskórek, jest również polecany na pękające pięty

Gość antyaa
czy przy stosowaniu tego hasceralu nalezy dodatkowo złuszczać pięty pumeksem ? Czy naskórek sam odchodzi ? Jak to wygląda? Z góry dziękuję za odpowiedź

Gość szz
ja ci polecam takie wieczorne spa : -wymoczyc nogi w gorącej wodzie z solą(z 30min,jak będzie stygła to dolewac) -zetrzec pumeksem te szorstkie miejsca -posmarowac kremem, najlepiej scholl lub ten norweski -załozyc grube ciepłe skarpety na noc

Gość antyaa
Problem polega na tym, że takie rytuały robię praktycznie co 2 dni. Około godziny moczę nogi, następnie dokładnie złuszczam a potem tłusty krem i skarpety. Zrogowaciały naskórek odrasta mi strasznie szybko ( pewnie przez tak częste go złuszczanie). Kosmetyczka stwierdziła, że nie mam bardzo suchych pięt i raczej delikatną skóre, ale problemem jest właśnie że tak szybko mi rogowacieje :( dlatego też myślałam o tej maści, ale nie wiem czy można jednocześnie używać pumeksu ?

Gość niechcialabym byc niegrzeczna
ja ci polecam krem scholla do piet. kosztuje chyba z 17 zl ale warto-3 dni i masz pietki miekkie.

Gość antyaa
właśnie skończyłam mój rytuał, który wykonuję najpierw pumeksem a potem jeszcze na sucho dokańczam takim pilnikiem. fakt skóra jest gładka i delikatna, jednakże jest to bardzo krótkotrwały efekt :( krem Scholla nawilża bardzo dobrze, ale mojego problemu nie likwiduje. za 2 dni znowu będę miała zrogowaciałe pięty :( co zrobić żeby gładkie pięty zostały takie na dłużej :(

Gość Małgooś
A spróbuj jeść kwasy omega-3, mi ostatnio w aptece, bo mam ten sam problem doradziła aptekarka. Kupiłam omegarden i czekam na efekty. Od 2 dni biorę 3 tabletki na dzień, zobaczymy jakie będą efekty.

Gość tamaraa
Proponuje krem złuszczający do stóp SVR XERIAL 50. Koszt ok 50 zł, wyłączne w aptekach. Sama stosowałam i bylam zadowolona. Pozbyłam sie odcisków na palcach, pięty stały się miękkie. Poczytaj jeszcze w necie o tym preparacie. Hasceral jest maścia i jest b.tłusty, ale też działa złuszczająco. I jest tańszy ok 13 zł. Zarówno Xerial jak i Hasceral zawiera mocznik więc szukaj preparatów które mają to w składzie. pozdrawiam

Gość żaneesiaa
moj sposob to moczenie nozek w cieplej wodzie tak ok 30min., nastepnie tre tarka ceramiczna F3 systems z donegala i tez stosuje ten krem xerial 50 z mocznikiem, jest swietny. powodzenia

Gość hoonooratkaa
przeciez wiadomo że donegal ma najlepsze akcesoria do pielegnacji stópek także nawet nie ma co podkreślać ;) a ta seria F3 systems jest najlepsza.jak by ktos nie znal http://www.donegal.com.pl/

Gość gggagad
1. Nie trzeć zbyt często (nie po każdym moczeniu). 2. Często moczyć(co drugi, trzeci dzień). 3. Jakiś dobry krem. 4. Ja ostatnio używam roztworu: kwas salicylowego (pewnie inne kwasy też mogą być)+alkohol. Kwas do kupienia w necie. I chyba po tym widzę właśnie największą różnicę. Tutaj można zaszaleć i mieszać to jeszcze z mocznikiem i innymi składnikami. 5. Ja sobie kupiłam omegę i używam tego bardzo rzadko (jeśli trochę skóry narosło, bo nie miałam czasu na moczenie+kwas). Omegą tylko lekko pocieram wymoczone stopy w niektórych miejscach, żeby pozbyć się grubej warstwy (z dużego palca, poduszki i krańców pięty). Potem wyrównuję tarką (kwas sobie wtedy daruję). 6. Trzeba być konsekwentnym, inaczej szybko wróci. Hasceral/SVR XERIAL /różne Scholle... stosowane na noc u mnie się nie sprawdziły. Zresztą te kremy to często jest właśnie kwas salicylowy i/lub mocznik (może mi wychodzi jakieś większe stężenie?).

Gość maarysiaa
żanecia, honoratka ...popieram F3 systems Donegal numer jeden jak narazie jesli chodzi o tarki do stóp, też mam w swoim arsenale pare innych rzeczy z donegala i wszystko jest jak najbardzije na "lubie to" :)

Gość gość
A ja dałam sobie radę bez tarki, kupiłam krem Callus . Nacierałam pięty co noc, potem w skarpetę i do łóżka. Po kilku tygodniach miałam pięty jak u noworodka :D