Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość b nhxbfjn

Brzydkie stopy ,pomocy!

Polecane posty

Gość b nhxbfjn

Mam brzydkie stopy ,żółte i w ogóle zaniedbane, znacie jakieś preparaty ,które zmiekczaja skore stop i przy tym nie maja odrazajacego zapachu ?:( bo wszystkie ,ktore kupilam ,tak smierdza hemia ,ze az mam mdlosci :O

Gość allicemn
Hasceral, Xerial 50

Gość taka jedna majka
wymoczyc w wodzie z sola porzdnie, nastepnie zetrzec pumeksem.

Dokładnie... kup sobie krem do suchej skóry stóp( ja mam taki akurat smierdzący, ale na noc może byc)... Mocz w gorącej wodzie z dodatkiem soli albo kuchennej albo takiej do kapieli, potem piety i podeszwy stóp zetrzyj pumeksem, tarka czymkolwiek innym, posmaruj ta maścią albo zwykłym kremem nawilżającym i tak dzień w dzień przez tydzień...a na pewno zobaczysz różnicę :)

Gość jak już wymoczysz i zetrzesz
pumeksem - to najlepiej nasmarować (nawet niekoniecznie kremem do stóp, polecam maść z wit. A w ostateczności każdy inny) - bardzo mocno, włożyć stopy w woreczki foliowe, założyć skarpetki i tak posiedzieć - nawet co najmniej godzinę, ale może być dłużej. Niektórzy to robią na całą noc - ale ja boję się odparzeń. No i trzeba uważać przy chodzeniu - bo ślisko! Jak już tę maseczkę zdejmiesz - to nie poznasz własnych stóp! :-)

Gość aNuLa252
najlepszy jest Xerial 50 z mocznikiem mi pomogl, ale najpierw pomocz stopy w wodzie z sola,mogą byc tez olejki, cytryna, następnie użyj tarki ja mam i polecam z donegala tarke ceramiczna F3 systems http://www.donegal.com.pl/ a nastepnie na koniec nałóż sobie ten krem z mocznikiem ,owin folia,nałoz skarpetki i zostaw na noc ;)

Gość ja bym sie nie pchala na studi
a mi xerial nic nie pomogl. tylko sie kelily stopy. zadne zabawy z pumeksem (sciera ie tylko z wierzchu) alni innymi tarkami. mam brzydkie i chyba juz takie zostana