Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia19230

okres a ciaza

Polecane posty

Gość sylwia19230

Sprawa wygląda tak : mam 17 lat, niedawno zdecydowałam się z chłopakiem na współżycie. Dwa miesiące temu kochaliśmy się po raz pierwszy. Dostałam okres dzień przed terminem, co nawet mnie ucieszyło. Ostatnio był nasz drugi raz. Miałam dni niepłodne, użyliśmy prezerwatywy ze środkiem plemnikobójczym, a mój chłopak nie doszedł podczas seksu i prezerwatywa nam nie pękła. Dodam, że doszedł wcześniej, zanim we mnie wszedł, jednak wytarliśmy nasienie bardzo dokładnie. I podczas stosunku zmieniliśmy prezerwatywę, ponieważ ta pierwsza go uwierała. Dokładnie tydzień temu powinnam dostać okres, jednak nadal go nie ma. Żyje w ciągłym stresie związanym ze szkołą i rodziną. Czy jest duże prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży? Czy opóźnienie okresu spowodowane jest stresem? Proszę o rozsądne odpowiedzi.

Gość Gość532523523432
To raczej wina stresu. Nie przejmuj się tym.

Myślę, że spóźnienie okresu jest spowodowane stresem. Nie denerwuj się.

Gość sylwia19230
a czy stres moze przynosic ze soba chęci wymiotów, zasłabniecia?

Gość kontrabasik
idź do apteki po test jakieś 15zł kosztuje a będziesz miała pewność...

Gość Gość532523523432
Na takie objawy to i tak za wcześnie. Nudności i wymioty występują od 6.-8. tygodnia.

Gość sylwia19230
zasięgnęłam się porady lekarza, i nudności spowodowane są przemęczeniem i stresem. Dziś dostałam okres, a Wszystkim bardzo serdecznie dziękuję za pomoc. Pozdrawiam ;)

okres to kiepski wyznacznik bycia lub nie w ciąży gdyż może występować do 3 miesiąca ciąży... poza tym skoro boisz się ciąży mimo zabezpieczeń to po co się sekisz?

Gość sylwia19230
wiem, że kiepski wyznacznik - jednak okres w pierwszym trymestrze ciąży jest rzadkością. I jeśli Ty się "seksisz",a nie kochasz, sama nie wiem dlaczego udajesz wielce doświadczonego a nie umiesz nazwać sprawy po imieniu. I tak dla Twojej informacji - postanowiliśmy z chłopakiem, że nie będziemy uprawiać seksu, jednak nie jestesmy oboje na to gotowi.