Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adda178589

Czy starzy prawiczkowie

Polecane posty

Nie oceniam inteligencji po wyglądzie :P. Po prostu zdarza mi się rozmawiać z niektórymi ludźmi, chciałbym się związać z kimś na poziomie. Nie mam jakiegoś świetnego wyglądu, długawe włosy i broda, trochę gruby jestem (sporo schudłem) z całą pewnością nie jestem przystojny z "powszechnie obowiązującej" definicji.

A poza tym nie zaczepiam raczej ludzi na ulicy :P, w relację głębsze jestem gotowy wejść z osobami, które w miarę poznałem. Za większością ludzi, których spotykam zwyczajnie niespecjalnie przepadam :)

Osoby nie mające dzieci przecież też płacą podatki, z których państwo wspiera biedne, wielodzietne rodziny, samotne matki, wprowadzanie dodatkowego podatku byłoby dyskryminujące i krzywdzące, co to jakiś przymus mieć dzieci? a później widzi sie rodzinki któe natrzepały sobie dzieciaczków nie wiadomo ile, sami nic nie robią i żyją jeszcze z pomocy państwa

Milena - Jak mnie to wkur... jak ktos ma z 10 dzieci i narzeka że dzieci trzeba za coś wykarmić a są tacy biedni i na nic ich nei stać. Trzeba było pracować, a nie sie rżnac jak króliki to by było lepiej. Jak kogoś nie stać na utrzymanie dziecka to niech sobie go nie robi. Rozumiem, że może jedna wpadka może sie zdarzyc, co i tak jest juz mega nieodpowiedzialne, ale te wielodzietne rodziny to zwykle jakas melina.

Powszechnie obowiązująca wziąłem nie bez przyczyny w cudzysłów :). Chodziło o modę :). Ona się zmienia, ale póki co nie znalazłem takiej, w którą ja bym się wpisywał, jako ideał i może to dobrze :P, jestem po prostu sobą. Też siedzę w domu, muszę na uczelnie jechać itp. :P czzasem lubię wyjść na spacer ze słuchawkami na uszach żeby sobie w spokoju porozmyślać, może ktoś uzna mnie za dziwnego, ale jestem po prostu sobą.

qwerton E tam wszyscy są dziwnie tylko że niektorzy sa takimi masakrycznymi klonami że sie juz tego nie zauwaza. Znaczy oni nie zauważają. Ale nie moj problem to jest. Wiesz... ja to sie chyba wpisuje w barokowy ideal piekna co najwyżej ;d A co studiujesz?

Offerma Blog dodałem do ulubionych :). Osobiście nie przepadam ani za PISEM ani za PO jeśli chodzi o politykę, ale jeden dr nam opowiadał o manipulacjach, jakich się dopuściły media publiczne wtedy kiedy J.K cytował wiersz (bodajże Herberta) i w jego fragmencie był zwrot "zostali zdradzeni o świcie". Media wyciągnęły to z kontekstu, w ten sposób żeby to wyglądało, jak jakieś przemówienie nazisty, który chce zrobić przewrót. Ja tv praktycznie nie oglądam. Co do Smoleńska niespecjalnie interesuje się tą sprawą, ale to co robią czasem media przekracza moim zdaniem granice dobrego smaku.

To najwyzej przywieziemy do pracy jakiś murzynów albo arabów. Ale uznaj żen ie każdy martwi sie o rozwój gospodarki i przyrost demograficzny. Może nie kazdy chce mieć dzieciaka, a najlepiej 3. A jak ktos cdhce mieć 10 dzieci, to prosze bardzo tylko niech je sam wychowuje i nie narzeka, że mu cięzko.

Nie powiem co studiuję bo nie chcę żeby ktoś ze znajomych wyczaił, ale zapewne łatwo się domyśleć, studiuję od razu mówię z "wyboru serca", bo pracy szukać będę w innym zawodzie, w innej profesji się dobrze czuje :P :P. Ja nie wpisuje się w żaden ideał i ideału dla siebie szukać nie zamierzam. :) Chce kogoś normalnego po prostu. Przeraża mnie ta masówka dzisiejsza, masz rację z tymi klonami. Społeczeństwo programuje ludzi już od dziecka. Polecam książkę "skonsumowani" Barbera :)

Ja tam pracodawcą nie jestem, ale w Szwecji płacą pracownikowi 20 % pensji (z tego co się orientuje mogę się mylić) dlatego wiele osób się uchyla od pracy.

Nie lubie czytać, oczy mnie bolą po 5 stronach i ogólnie słabo widze, wiec to nie dla mnie. Mam nadzieje, że socjologii z tej potrzeby serca nie studiujesz bo to strata czasu ;d. Ale jak mowisz że z potrzeby serca to stawiam na ASP.

Wbrew pozorom legalni imigranci "opłacili" się UK. Dla państw, z których ludzie emigrują na krótką metę oznacza to spadek bezrobocia, ale potem pojawiają się problemy. Być może legalni imigranci z Bułgarii i Rumunii kiedyś przysłużą się Polsce, tego nie wiem, pożyjemy zobaczymy. Teraz może nam zagrozić nowy problem, kryzys zadłużenia w USA. Strach się bać ;).

Ani ASP ani socjologia :). Z potrzeby serca, znaczy wbrew rozumowi. Wybrałem kierunek, który mi wszyscy odradzali "bo nie znajdę pracy", ale studia wcale nie są taką oczywistą bramą do kariery. Wybrałem coś co mnie interesuje po prostu.

Ja nie mowie że świat jest prosty. Ja po prostu nie zawracam sobie d*** cudzymi problemami. Nie obchodza mnie problemy świata czy społeczeństwa albo innych poszczególnych jednostek. Kiedyś było kiedys, dzisiaj jest dzisiaj. Nikt nie powiedział, że jest łatwiej. Sa kwestie, wk tórych żyje się nam lepiej niz kiedys, ale wszystko ma plusy i minusy .

A czytać lubię, ale zdarza mi się zasnąć przy książce, nawet jeśli mnie ciekawi. W ogóle łatwo i szybko zasypiam. :)

qwerton Ciekawe co ja wybiore jak mnie nic nie interesuje i w ogole nie wiem co chce robić w życiu, bo tego w czym musze sie kształcić i co zajmuje mi bardzo dużo czasu to szczerze zaczynam nienawidzić.

Wiesz Nastolatko, ale niektóre problemy państw i społeczeństw dotykają nas bezpośrednio. Takie zadłużenie USA na 14 bilionów dolarów może nas dotknąć, rewolucje w państwach bliskiego wschodu i niepotrzebna interwencja w Libii (zorganizowana przez gościa, który 3 czy 4 wojny toczy, a dostał pokojową nagrodę Nobla) również mogą nas dotknąć i dotykają. W systemie globalnym funkcjonuje efekt motyla, nawet jak na zadupiu coś się stanie to może to wpłynąć na to co się dzieje w metropolii :P

A może tym tak naprawdę nie chcesz się zajmować ? Może to co robisz nie jest Twoją ambicją, a Twoich rodziców ? Offerma, niestety tego typu przekręty są denerwujące. Ja bym starał się walczyć o swoje prawa. Raz z jedną instytucje zaskarżyłem i wygrałem (nie będę pisał dokładnie o co chodzi), mnie zdenerwowało ostatnio to, że w banku chcieli mi wcisnąć 3 000 kredytu wgl nie sprawdzając czy ja pracuje. Dla mnie to jest nienormalnie jakieś. I też właśnie tylko ze swoim dowodem poszedłem. Dowodu trzeba pilnować jak oka w głowie :) Najgrubszą książką, jaką ja przeczytałem jest Europa N. Daviesa (1407 stron miała) :)

ej, ja jeszcze liceum nie wybralam. Wlasnie mi sie przypomnialo. A chyba za 2 albo 3 tygodnie musze podania zlozyc ;d ale jazda. haha

No to masz jeszcze trochę czasu by zdecydować :). Ja kończę licencjat, zrobię sobie przez rok lub 2 doświadczenie zawodwę i dokończę magisterkę, nie wiem czy na tym kierunku czy na innym, zobaczymy, gdzie chciałbym pracować to wiem :).

qwerton Wiadomo, ze nie chce. Normalnie odkrycie roku. Jakbym chciala to sprawialoby mi to przyjemnosc i bym sie nie meczyla, ale jest jak jest każdy w inny sposob odczuwa ciężar życia. Bo ja własnych zainteresowań nie mam. Ja mialam czytac Krzyżaków co to mialo z tysiąc stron, ale skonczylam na pierwszej.