Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlaczeggo

jest mi b smutno

Polecane posty

Blizna, ostatnio stwierdziłeś, że to całe NBK i selekcja naturalna to z góry przy założeniu jednorazowym. To jak w takim razie może być to teorią prawdziwą skoro nie sprawdza się uniwersalnie, ale jedynie w wybranych momentach? I jeszcze jedno, dlaczego empatia ma być blokowana przy okazywaniu agresji? W świetle tej filozofii wszystkie uczucia mają równą wartość. Sorry, że tak długo.:P

Gość Czlowiek_z_bliznami
W pojęciu uniwersalnym się to nie sprawdzi, jednak sprawdzi się w przypadku jednostkowych wyskoków sprowokowanych chęcią zemsty. Ważne tutaj sią uczucia powszechnie uważane za negatywne. Empatię trzeba zablokować dla dobra wykonania zadania. :P

Sprawdzi się w wypadku jednostkowych wyskoków, ale właśnie po to chyba jest cała gama uczuć, żeby się one wyważały. Empatia blokuje przesadną zemstę, a gniew każe się odegrać. Tylko z połączenia tych dwóch stron wychodzi idealna wypadkowa, jak się ograniczysz do jednej to będziesz patologiczny. :D Czyż nie?

Gość Czlowiek_z_bliznami
Powiem tak, jak byś rozmawiała z Harrisem i Kleboldem dzień przed ich akcją to by sobie palnęli w łeb u siebie, w domu :D

Gość Czlowiek_z_bliznami
Dlatego, że pewne osoby w doopie mają polityczną poprawność, jedyne co im trzeba do szczęścia to chwila zabawy w ich stylu. Są osoby, które ciągnie do przemocy i potrafią z tego stanowiska znacznie więcej niż przeciętny człowiek. Nie mylić ze mną, ja jestem uosobieniem spokoju :D

Gość Czlowiek_z_bliznami
Ujmę to jeszcze inaczej. To nie tyle misja spowodowana jakimiś głębszymi ideologiami, lecz samobójstwo. Jedni zabijają się w ciszy we własnym kiblu, inni zabijają się z wielkim hukiem w miejscu, które im nie pasowało.

Ja myślę, że oni wcale nie mieli w sobie aż tyle zabawy z tej przemocy. Nie pisaliby w takim wypadku o blokowaniu empatii, a o czystej radości mordowania. Trochę się przechylili za bardzo w stronę agresji na potrzeby ich teorii. Pewnie główną pobudką była chęć sławy, a nie prawdziwość przekonań. Dobrą zabawę to miał w takich momentach Albert Fish. :P

Gość Czlowiek_z_bliznami
Moja znajoma raz pomyliła walium z tabletkami antykoncepcyjnymi. W rezultacie ma 14 dzieci, ale wcale się tym nie przejmuje. :D:D:D:D

Blizna, a jeszcze niedawno mówiłeś, że selekcja naturalna to prawda.:P To skąd nagle ta teza o spektakularnym samobójstwie? Z tym się akurat zgadzam, chłopaczki chcieli wprowadzić w rzeczywistość aforyzm "nie wszystek umre" i pozostawić jakieś wspomnienia po sobie. Niestety woleli zarżnąć niż zrobić coś konstruktywnego. To taka droga na skróty.

Gość Czlowiek_z_bliznami
I to i to jest ze sobą powiązane jeżeli chodzi o przypadek chłopaków z Columbine. Nie będę się z Tobą sprzeczał, masz swoje poglądy i jak na dziewczynę potrafisz to inteligentnie i mocno uargumentować. Ja w tym przypadku nie wiem co pisać. Chętnie bym polemizował wtedy, kiedy sam miałem atak socjopatii. Teraz dawno nie miałem. Nie bawię się we filozofa ale zawsze czułem sympatię do kolesi z Columbine.

Gość Czlowiek_z_bliznami
Seryjny morderca ciągnie kobietę do lasu w celu wiadomym. Kobieta krzyczy przerażona: - Ale ponuro i ciemno w tym lesie. Bardzo się boję Na to morderca: - No, a ja co mam powiedzieć? Będę wracał sam BUHAHAHA :D:D:D

To "jak na dziewczynę" zaleciało mi trochę Darkerem i jego przeświadczeniem o niższości intelektualnej kobiet.:D Czyżbyś też był zwolennikiem tezy, że zdecydowana większość dziewczyn to brakujące ogniwo w teorii ewolucji Darwina? :classic_cool:

Gość Czlowiek_z_bliznami
Nie, skąd :D

Widzę, że lubisz czarny humor:D. To przytoczę cytat Alberta Fisha, człowieka ze wszystkimi możliwymi parafiliami jakie istnieją : "I like children, they are tasty".

Gość Czlowiek_z_bliznami
:D zamiast children powinno być women :P

Ten cytat ma bardziej nawiązywać do jego kanibalizmu:D. No tak, normalny człowiek wstawiłby tam women..

Gość Czlowiek_z_bliznami
bo zapewne womeny na to liczą :D

Gość Czlowiek_z_bliznami
taaaaaa dziwne realia bo woman nie powie kwestii Fisha wstawiając tam zamiast children ,,men". Dostrzegasz tutaj pewną dysproporcję? :D

A dlaczego womeny nie mogłyby tam wstawić menów? Co wy faceci myślicie, że my nie gadamy o was w taki sposób, jak wy o nas? :D

Gość Czlowiek_z_bliznami
Nie wiem, moze to tylko moje kafeteryjne zboczenie :D

Gość Czlowiek_z_bliznami
Pa pa