Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość warlinka

Czy mając 30 lat trzeba mieć własne mieszkanie/dom i samochód, bo inaczej

Polecane posty

Gość warlinka

..ludzie uważają Cię za życiowego nieudacznika ?

Gość w Polsce mało kto ma
w wieku 30 lat własne mieszkanie/dom :) jeśli nie dostał go np. po rodzicach. O samochód trochę łatwiej.

Gość warlinka
Poznałam pewnego faceta, wg mojej rodziny jest nieudacznikiem właśnie z wyżej wymienionych powodów. Najgorsze jest to,że ja już też zaczynam się nad tym zastanawiać..

Gość ja nie mam i ch...
bo jestes skruwialom materialistka!

Czy mając 30 lat ..." niektórzy w tym wieku mają juz 20 letnie doswiadczenia w branży :D zawodowej 6 dzieci i firmę :)

Gość ja nie mam i ch...
regres, i co z tego wynika? Jak byl baranem to teraz ma przedszkole na utrzymaniu

Gość warlinka
nie jestem materialistką ...myślę chyba realnie

Gość Mró
Autorko - Ty masz dom i samocód?

Gość Master2
Akurat w tym kraju jest to problem. Bo, żeby w tym kraju dostać kredyt hipoteczny, nawet na stosunkowo małe mieszkanie, trzeba zarabiać grubo powyżej średniej krajowej. A ile jest takich osób? W końcu określenie "średnia krajowa" też skądś się bierze.

Gość 2345r6yt7uyilkjuhgdfsds
Nie trzeba. Ale czy on ogolnie pracuje, jakie ma nastawienie? Mozna miec 30 lat i nie miec swojego samochodu, mieszkania ale byc ambitnym, pracowac, starac sie to jak najszybciej zmienic, chciec sie uwolnic od rodzicow (jesli z nimi mieszka), byc samodzielnym. A mozna miec 30 lat i nie pracowac albo lapac dorywcze prace (w wieku 30 lat wypada miec stala i jako taka dobra prace), mozna zarabiac 800 zl i byc szczesliwym mieszkajac u mamusi ktora ugotuje, posprzata, wypierze.

Gość wkurzona ja ;;
nie dziw się że rodzice mysla w ten sposób, są starsi maja doświadczenia i wiedzą jakie trudności w zyciu cię czekają dlatego woleliby ustawionego partnera dla ciebie, kiedyś była praca,kasa były większe mozliwości, dzisiaj jest trudniej więc nie przejmuj sie tym że twój facet niczego nie ma, pozatym jak dorabiacie się razem to bardziej cieszy, oczywiscie sama musisz stwierdzic czy możesz polegac na swoim facecie, nie daj się omamic bo rzeczywiście wyjdziesz na materialistkę

Gość Master2
2345r6yt7uyilkjuhgdfsds w zasadzie masz rację, po za tym, że do kredytu hipotecznego trzeba mieć zarobki. Jeśli załóżmy, że rata kredytu miała by wynosić np 2k zł to Ty musisz wykazać się zarobkami rzędu co najmniej 4,5 - 5K zł. A i to zależy od banku, resztą warunków pomijam.

Gość ja mam 27 lat iiii
i dom, mieszkanie, 2 samochody,

"Poznałam pewnego faceta, wg mojej rodziny jest nieudacznikiem właśnie z wyżej wymienionych powodów. Najgorsze jest to,że ja już też zaczynam się nad tym zastanawiać." A może sama zagonisz leniwe dupsko do roboty i zarobisz na te rzeczy? Szpanować statusem faceta przed innymi to każda chętna tylko samej robić to już się nie chce.