Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniiii

Porod

Polecane posty

Gość moniiii

na 29 kwietnia mam skierowanie do szpitala na poród.Od razu mi wywołaja poród czy bede musiala tam lezec jeszcze kilka dni?Jak bylo u was?

Gość takaPrawda
a na kiedy miałaś przewidywaną datę porodu wg. usg czy ostatniej miesiączki?

Gość takaPrawda
jeśli dużo czasu masz już przenoszoną tą ciążę, to na pewno wywołają Ci poród. Wszystko zależy od tego kiedy wypadała data Twojego porodu!

Która to Twoja ciąża? Moja przyjaciółka stawiła sie do szpitala.Najpierw zrobili KTG,USG,zbadali ginekologiczne.I chcieli ją zostawić w szpitalu i jeśli nie będzie akcji to po tygodniu mieli jej wywołać.Jednak ona dogadała się z lekarzem że jak ma tak leżeć w szpitalu to że woli w domu i gdyby coś się działo to od razu miała jechać.Więc była w domu,po tygodniu od terminu znów stawiła się w szpitalu ,nie było akcji i lekarze zostawili ją w szpitalu bo na następny dzien zdecydowali że wywołają.

Gość moniiii
termin moje porodu takze wypada na 29 kwietnia.

Gość takaPrawda
to dziwne że skierowali Cię do szpitala. Bo poród uznawany jest za prawidłowy również wtedy kiedy nastąpi 2 tygodnie po przewidywanej dacie porodu. Teraz ciężko zgadnąć czy będą Ci go wywoływać, skoro już Cię tam kładą, czy będziesz sobie tam leżała jakiś czas i oczekiwała na poród. Dziwnie to sobie wymyślili. No chyba że już teraz odszedł Ci czop, masz jakieś skurcze itp.

Gość u mnie
to pewnie troche polezysz i codzine/co 2 dzien beda ci robic ktg chyba ze masz wskazania do cc

Gość moniiii
29 kwiecien to termin porodu z usg,z okresu 19 kwiecien.

Gość u mnie
ja mialam miedzy terminem z usg a mies 2 tyg , co 2 dzien chodzilam na ktg , nic sie nie dzialo i w terminie z usg w koncu mnie zostawili juz w szpitalu ale po pomiarach okazalo sie ze bede miala cc.

Gość u mnie
i godz pozniej synek byl juz z nami ;]

Ja zostałam skierowana do szpitala i zaraz na drugi dzień miałam cc, ale było ono już zaplanowane. Fajny artykuł o różnych porodach widziałam na Linkbaby.pl http://linkbaby.pl/raporty/ . Trochę przydatnych informacji. Spokojnie :)

Gość jakubierac
moniii - skoro z @ wychodzi 19 kwiecień to jak 29 kwietnia trafisz do szpitala to może się zdarzyć wszystko. A co będą robić to zależy od wyników badań - jak wszystko będzie ok to będą Cię jeszcze trzymać kilka dni, a jak dostaniesz skurczy to może przyśpieszą poród. Może się jeszcze okazać cc np przy nieprawidłowej czynności serca dziecka. Tak że niczym się teraz nie denerwuj, bo szkoda zdrowia. A i całkiem możliwe, że do tego czasu ciąża rozwiąże się sama :)

Gość Bligalim
na początek na pewno cię zbadają, zrobią wyniki itp, jak już to wywołają dzień później bo do kroplówki trzeba być nad czo.

Gość Na czczo
nad czo? a co to jest "nad czo"? :D :D :D