Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frrr frayerkka

Mam pytanie...Jak przestać porównywać się z innymi ludźmi ? Ma ktos taki problem

Polecane posty

Gość frrr frayerkka

Niby biedna nie jestem , brzydka też nie , mam partnera ,wlasną firmę, ale ciągle porównuję sie z innymi :( To trwa od kilku lat... Jako 17-19 latka przeglądalam magazyny mody, fora ze zdjeciami modelek , pięknych dziewczyn ,gdy zobaczyłam na ulicy śliczną dziewczyne w nocy ryczałam w poduszkę ,denerwowalo mnie to ,ze ni9e wyglądam tak jak one. Na studiach zazdrościłam było podobnie ,ale doszła zazdrość o drogie ciuchy ,samochody ,wesołe życie . W końcu ''odkułam'' się i mam to co one. Teraz mam 26 lat i znow mi odbija, zaczęłam porównywac się z nastolatkami - wmawiam sobię brzydote , stary wygląd . Przeszłam kiedyś przez etap fobii społecznej, wychodziłam z dmu z przymusu raz na miesiąc, dwa lub trzy. Ciągle mam wrażenie ,że inni mają lepiej niż ja :(

"Ciągle mam wrażenie ,że inni mają lepiej niż ja" To nie jest tylko wrażenie. TO JEST FAKT!!!!!

"Jak przestać porównywać się z innymi ludźmi ?" Pytanie z grupy tych "jak przestać oddychać"? Czy nurkujesz? A może żyjesz wśród ludzi? I stawiasz sobie coraz wyższe cele.... "biedna nie jestem" - czy jesteś już na liście Forbesa? Czy na miejscu pierwszym? "brzydka też nie" - czy przestało Cię już interesować nie tylko to jak się "upiększyć", ale nawet to jak "utrzymać urodę"? "mam partnera" - czyżby był nim jakiś bradpitt? "wlasną firmę" - niech zgadnę...APPLE GATES? Jeżeli nie na wszystkie pytania odpowiadasz TAK!!!!! to znaczy, że jesteś jeszcze NORMALNA.

Gość lyzkacukru
Ja tez sie wciaz porwonuje do innych dziewczyn, mimo ze podobam sie facetom szczegolnie swojemu. Niewiem czemu tak jest, moze po prostu taki mamy charakter;/ ale to meczace;/

Gość wujek bardzo dobra rada
wszystkie jestescie piekniutkie wszystkie was kocham

offerma ma prawie 40 lat A Ty? ZALEDWIE 26. offerma mieszka z mamą A Ty? ..... offerma jest fanatykiem A Ty? offerma zyje na granicy ubostwa A Ty? Zobacz ile masz jeszcze do zrobienie... Czas zakasać rękawy zamiast użalać się nad sobą.....