Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość huk na sali byloo

Zakladacie juz dzieciom krotkie rekawki bo na zew piekna pogoda

Polecane posty

Gość huk na sali byloo

ja puszczam swojego 2 latka w podkoszulku i jeansach...a moja mama powiedziala ze t jeszcze za wczesnie.

Gość oczywiście że tak
nie wyobrażam sobie by chodził w kurtce kiedy sama mam na sobie koszulkę

Gość jakie kredeczki
za wcześnie na krótki rękaw, córka była dziś w body i sweterku a jeszcze jej zmarzły rączki całkiem

Gość jakubierac
No ja mam ten sam problem i nawet topik założyłam, ale bez większego odzewu. Ja ubieram w dżinsy i koszulkę na krótki rękaw i mam codziennie wytykane od babć, że brak podkoszulki, długiego rękawa i czapki...

Gość jakie kredeczki
ja tez byłam w swetrze, ale nie w całej Polsce jednakowa pogoda

Gość jakubierac
jakie kredeczki - rączki nie są wyznacznikiem czy dziecku zimno czy nie, sprawdza się temperaturę na karku. Zresztą widzę to nawet po sobie, bo ja mam zawsze zimne ręce nawet jak mi gorąco.

Gość huk na sali byloo
ale u nas cieplo 24st.C (maloplska) ja chodze w topie z kr rekawkiem i jeansach a syn cay czas goni , bawi sie i tez sie grzeje...

Gość jakubierac
A z butami to już przerzuciłyśmy się na sandałki (oczywiście ze skarpetkami)- w trampkach młodej się stopy pociły.

Gość dziś u nas zimno i pada
ale wczoraj syn (2lata) biegał w krótkim rękawku! .... ale to tak w południe, bo jeszcze ta pogoda jest zmienna, zawsze w torbie mam bluzę i czapkę, ale jak przygrzewa akurat, to kisić go nie zamierzam...

Gość jakubierac
I jeszcze jedno - ostatnio w gazecie czytałam, że jak dziecko nie chodzi to powinno być ubrane 1 rękaw więcej niż dorosły, a jak biega i skacze to 1 rękaw mniej niż dorosły.

mój prawie dwulatek biegał ostatnio w spodenkach i krótkim rękawku bez bodów. było gorąco, a na ogródku zero cienia, założyłam mu tylko czapkę z daszkiem. jak wychodzę na spacer to biorę na wszelki wypadek bluzę i zakładam w razie potrzeby jak dziecku robi się chłodno (wyznacznikiem jest zawsze kark :) )

Gość smerfetka..........
ja roczniaka ubieram w krotkie spodenki, koszulke z krotkim rekawem i sandalki bez skarpet przy temp 25 stopni. mieszkam za granica i to uchodzi tutaj za norme. zreszta ja tez tak chodze ubrana, a roczniak to duze dziecko. domyslam sie jednak, ze jak bede w Polsce za tydzien to babcie, ciocie i nieznajome mi osoby beda na mnie krytykowac. czapki rzecz jasna od dawna nie zakladam, jak jest slonce mocne ma chustke na glowe zakladana.

ja akurat jestem zmarzluchem i jakbym syna ubierała pode mnie to by się dopiero zagrzał :P zawsze ubieram go lżej ode mnie żeby go nie przegrzać :)

Gość rybaczki
za kolana i krotki rekawek:)i sandalki bo w adidasach noga upocona ja diabli:(a jak mu sie chlodniej zrobi to bluze na wierzch:)po co mam go przegrzewac !

Gość dfisdfbiodfbosdnosdfjnsf
Co to jest "na krótki rękaw"? Litości, piszcie po polsku.

Gość taka jaedna 444888
ambrama.....BEZ BODÓW????? co to znaczy "bodów"?????????????????/

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
no tak jeden rekaw dlzej, a jak masz na dworz 30 st to tez dziecku zakladasz jeden rekaw dłuzej? Nie wszędzie jest taka sama temperatura, ale jak ja chodzę w koszulce to dziecku swetra nie zaloze jezeli jest cieplutko.

tak zakładam dziecku krotki rekaw skoro mi jest gorąco to czemu mam dziecko kisic? no ja akurat niemam mamy "starej daty" ktora twierdzi ze dziecko trzbba grubo ubierac..skoro jest ponad 20 stopni to kr rekaw jest ok...ubieram malego tak jak siebie

moja też chodzi w dżinsach i krótkim rękawku ;) nie widze powodu by ją grzać ;)