Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoszła tipsiara

SZTUCZNE PAZNOKCIE - TRAGEDIA!!!!!!

Polecane posty

Gość niedoszła tipsiara

Dziś po raz pierwszy kupiłam tipsy przyklejane. Przyłożyłam kilka z nich do paznokci i się przeraziłam. Nie wiem, czy to moje paznokcie są takie nieforemne, czy to tipsy są źle wykonane, ale jakoś źle leżą na paznokciu, szczególnie u podstawy. Poza tym, wydają się ogromne i wyglądają bardzo sztucznie. Przyznam, że kupiłam najtańsze, firmy Annco, bo nie mam wprawy w nakładaniu tipsów i szkoda byłoby mi zniszczyć droższe. Czy wszystkie przyklejane tipsy tak sztucznie wyglądają, czy po prostu moje paznokcie mają taki kształt, który nie nadaje się do przyklejania tipsów? A może to kwestia przyzwyczajenia, może to tylko takie pierwsze wrażenie? Możecie mi polecić jakieś lepsze tipsy?

Gość to nie twoja wina :)
takie tipsy trzeba opiłowac, bo nikt nie ma idealnych paznokci, ksztaltu itp.

Gość niedoszła tipsiara
Dzięki za radę. Próbowałam opiłować te paznokcie u podstawy, ale nie wyglądają lepiej. Może skrócenie pomoże? Oglądałam filmy instruktażowe amerykańskich dziewczyn na You Tube. One nie miały takich problemów. Ich tipsy pasowały od razu i wyglądały rewelacyjnie, jak naturalne.

Gość niedoszła tipsiara
Chyba wiem, co jest z nimi nie tak. Problem leży w materiale, z którego zostały wykonane. Niestety jest to tandetny, nieprzezroczysty plastik i to bardzo widać. W dodatku biały pasek jest jakby trochę za szeroki. Tispy, które widziałam na youtube są przezroczyste lub półprzezroczyste i są wykonane z akrylu.

Gość niedoszła tipsiara
Widziałam te Nailene - wyglądają super naturalnie! Czy one są dostępne w Polsce??? Bo wydaje mi się, że jest to firma amerykańska. Jeśli nie, to czy w Poslce jest dostępne coś porównywalnego do Nailene?