Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anemiczna panna

mam anemie- co jeść?

Polecane posty

Gość anemiczna panna

borykam się od jaiegos czasu z anemią, jednka ostatnio wyniki morfologii mnie przeraziły, HGB - 7,5. czuję sie fatalnie, jestem słaba, senna, zresztą co wam bede truć. Napiszczie co jesc by było lepiej, by czuc się lepiej.

Gość bardzo ciekawe tlumaczenie
watzrobe wieorzowa,duzo warzyw niegotowanych,kasze ,soki warzywne.ja tym wyleczzylam anemie

Gość anemiczna panna
wątróbki na 100% odpada, ale własnie chyba powinam jesc wiecej buraków, a czy to prawda ze sok grejpfrutowy tez jest dobry ?

Gość ja również polecam soki
wielowarzywne. pij ich dużo, zobaczysz :)

Gość anemiczna panna
miałczydełko powiedz jak ty sie czujesz przy tym 6,2? bo ja nie moge sobie ze soba dać rady- najgorsze ze musze chodzic do pracy, musze zapamietywac wiele rzeczy, skoncentrowana, a tu mnie sie tylko chce spac spać, ziewam prawie bez przerwy- tragedia, nie miałas przypadkiem przepisanych jakichś zastrzyków albo transfuzji, bo mnie ostatnio juz przetaczeniem krwi straszyli

Jeść wszystko- wątróbkę też. Czlowiek jest wszystkożerny i wszystko jest potrzebne!

Gość buraki szpinak cytrusy
wit c pomaga we wchłanianiu żelaza mozesz też kupić Biofer oraz kwas foliowy pij soki wielowarzywne, są takie gotowe w kartonie sok z marchewki i "barszczyk" hortexu

jedz duzo warzyw, owocow, miesa ( wolowina, wtrobka) wino czerwone... a jesli chodzi o suplement ja stosowalam Chelaferr ktory jest w kompleksie z wit C i wit z grupy B co powoduje wysoki poziom przyswajania.