Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iglasty

duzy język u niemowlaka

Polecane posty

Gość iglasty

Witam, moja 3 miesieczna córeczka ma za duzy jezyk. Nie miesci sie w buzi co powoduje,ze Mala ma jezyk wciaz na wierzchu. Pediatrzy twierdza,ze wyrosnie,ze taka uroda. Poradnia genetyczna nie widzi w tym nic zlego. Mam zatem pytanie czy ktoras z Was spotkala sie z takim problemem? Czy buzia dorosnie do jezyka? Czy corka bedzie miala wade wymowy? Prosze o odpowiedz.

Gość ale jaja nie mogę
:D Jak żyję nie słyszałam o takich cudakach :D A to ci się udało :D :D :D

proponuje wizytę u logopedy wczesnej interwencji. Może ma za krótkie wędzidełko?

Gość iglasty
wlasnie lekarze twierdza,ze wedzidelka są w porzadku. Malo jest takich przypadkow jak widac,w internecie tez nic o tym nie pisza ;/

Gość paula ty rodziłaś
sn? takiego chłopa?

Gość paula ty rodziłaś
no to gratuluję naprawdę:)

jeny, paula, 4400... no, jakiś medal powinni ci dać, nie ma co. sorry za off topic ;)

bez przesady.... nie bylo tak źle. co do tego języka, mój mały tak mial, albo podobnie - z opisu. teraz tez ma często otwartą buzię i za wiele nie mówi "po ludzku". Złaziłam laryngologów, logopedów a teraz nawet ortodontę. Ponoc wsio jest ok, ale jak był mały mogłam mu masować buzię, o czym nikt mi niestety nie powiedział. Dlatego radze tego logopedę.

Gość gość
Witam, Wiem że ten temat już dawno był poruszany ale mam ten sam problem.Moja córeczka ma też duży język -ma 8 miesięcy i lubi wypychać go do przodu. Co mogłabym zrobić aby wyeliminować choroby? TSH ma wporządku, wygląda normalnie, bez objawów innych chorób.

Gość kokoszka123
a z ciekawości spytam...ssie smoczek?

Gość gość
tak ssie -choć teraz już coraz mniej

pytam, bo kiedyś spotkalam sie z maluchem, ok.1.5 rocznym, który cały czas wywalał język na wargi, wyglądało to tak, jakby jezyk mu się nie mieścił w ustach, jakby był właśnie za duży. Przy okazji rozmawiałam o tym z lekarzem i usłyszałam, że takie coś czasami występuje przy dzieciach smoczkowych, bo mają zaburzony prawidłowy układ języka, jak cos takiego jest należy stopniowo ograniczac smoka.

Gość gość
oki -dzięki wielkie

Gość gość
Moja nie ssie smoka i tez jezorek na wierzchu