Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wersall

internet play- problem prawny

Polecane posty

Gość wersall

Mam pytanie. Przez własną nieuwagę zrobiłem głupotę- nie zerwałem na czas umowy z play ( ona sama sie przekształca w bezterminową 30 dni przezd końcem-chyba, że ich pisemnie zawiadomię, jednak ja zrobiłem to- mailem wysyłając dokument). Odpisali mi, że muszę pisemnie, ale już "po terminie". Co mam zrobić? Ile kosztuje zerwanie umowy bezterminowej?

zerwanie umowy bezterminowej nic nie kosztuje tylko jest okres wypowiedzenia 30 dni i po miesiącu sie wypisujesz upewnij sie na infolinii play czy czasem ta umowa nie została przedłużona o kolejny rok ale z takiej tez można sie wycofać, jeśli sie zapisała na terminową samoczynnie , można zerwać tylko trzeba rozwiązać pisemnie w salonie play

Dokładnie tak. Doczytaj (albo zapytaj) jaki mają okres wypowiedzenia zapisany w umowie i pisz wypowiedzenie.

Gość ale dziwnie
ja tez mam internet w play - i po roku automatycznie umowa wygasa, mogę ją przedłużyć nawet w ostatnim dniu, a jak nie przedłużę - to po prostu się kończy! Ciekawe, dlaczego tak jest?

Gość maritka___33
mi sie konczy umowa w play w czerwcu w salonie powiedzieli ,ze moge juz złozyc rezygnacje ,jesli nie zloze umowa zostanie przedluzona na czas niekokreslony czyli mozesz napisac wypowiedzenie i po 30 dniach rozwiązą pamietaj musisz wyslac listem najlepiej poleconym.