Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laura22222223

Dlaczego tak wielu ludzi nie lubi lekarzy?

Polecane posty

Gość Laura22222223

Mam całą rodzine lekarzy i wiele razy się spotkałam z niechęcią tzn nie zawsze wprost ,ale wielu ludzi czuje do nich jakąś niechęć. dlaczego? może mi to ktoś wyjaśni? jakby nie lekarze to wiecie ile więcej ludzi by umierało?

z bardzo wielu powodów po pierwsze wielu lekarzy nie zna sie na swoim fachu (moja lekarka przez 2 lata leczyla mi wyrostek sulfaguamidyną, czym doprowadzila do jego pęknięcia i zapalenia otrzewnej) po drugie, zwłaszcza u młodych ludzi, traktują pacjenta jak symulanta, czyli swego rodzaju złodzieja - nie chcą wypisywać zwolnień do szkoły po trzecie - zachowują sie jak udzielni książęta, jakby robili laskę, że przychodzą do pracy, do której zresztą notorycznie się spóźniają po czwarte - nie chcą wypisywac skierowań na specjalistyczne badania, tylko eksperymentują na pacjentach, zgadując chorobę aż do skutku (a ile się przy tym pacjent namęczy i naniszczy organizm niepotrzebnymi lekami, to jego) po piąte - wypisują recepty na drogie leki, chociaz istnieją identyczne odpowiedniki tych leków np. o połowę tańsze i tak mogłabym jeszcze wymieniac długo.... dlatego nie znoszę lekarzy i chodzę do nich tylko w razie wyższej konieczności

Wiadomo są też dobrzy i kompetentni lekarze...ale często tylko prywatnie. Generalizuję, ale w mniejszych miejscowościach spotkałam się z niezbyt dobrymi. To, że przepisują często bez potrzeby akurat te leki za które dostają wycieczki To, że nie wypisują skierowań nawet na badania podstawowe (im więcej pieniędzy z przeznaczonej puli zostanie tym więcej dla nich) Ja nie wymagam bycia nieomylną alfa i omega, tylko rzetelnej pracy, zainteresowania i dociekliwości. W końcu nie robią mi łaski, że mnie przyjmują...a raczej nie powinni robić. Jak już muszę to chodzę tylko do poleconych lekarzy i to prywatnie.