Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość synowa swojej teściowej

teściowa a menopauza

Polecane posty

Wydaje mi się,że teściowa ma menopauzę.Ma 46 lat,a ostatnio nie pasuje jej: a) moja praca (technik dentystyczny), b) moje włosy (mam dredy), c) to,czym karmię dziecko (Nutramigen bo ma skazę białkową a wg niej powinnam dawać to co inne mamy) d)że mam tatuaż e) że mój mąż nie chce mieć "normalnych" włosów tylko goli się na łyso f) że gdy jest ciepło pozwalam dziecku leżeć w samej pieluszce na macie edukacyjnej i się bawić (syn jeszcze ani razu nie był przeziębiony mimo że od dawna mu pozwalamy na leżenie na golasa). Czy pretensje o te śmieszne szczegóły to objawy menopauzy? Dodam,że czuje się urażona z byle powodu i ostatnio na przykład obraziła się, bo wyszliśmy od niej za wcześnie (uprzedzaliśmy,że wpadniemy tylko na godzinę a wyszliśmy po czterech).

A ja właśnie zaczęłam się zastanawiać czy to menopauza, bo jeśli tak to jakoś łatwiej mi będzie znosić to z myślą, że w końcu jej minie a nie że jest tylko upierdliwą babą z wiecznymi pretensjami...

No właśnie ma ale tylko na weekendy, ona w ogóle jest dziwna bo on pracuje poza naszym miastem, mają zajebisty dom i wszystko co tylko zapragną, on przyjeżdża tylko na weekendy a jej nawet się nie chce zrobić mu kolacji, nigdy nie pracowała, żyje nie z nim tylko z jego pieniędzmi.

no ok ale czepianie się moich włosów albo tatuaży? Wg mnie przesada...

Gość przyszła teściowa
A ja mam 44 lata i jestem w ciąży :-) Ciekawe czy to będzie synek...

Gość werty8
nie rozumiem dlaczego młode kobiety szydzą ze starszych , dlaczego kobiety to taki kurva wredny gatunek że jedna drugą zniszczy bo brzydsza, starsza, ma mniejszy biust itp to nie jest wina menopauzy tylko charakteru autorko po co wyciągasz to jako przyczyne i dogryzki ? myślisz że ty będziesz wiecznie młoda i atrakcyjna ? otóż uświadomię cięże NIE ! będziesz kiedyś starsza, nie będziesz miała figury a śliczna słodka laska która będzie dziewczyną twojego syna będzie z ciebie szydzić-że jesteś stara,masz menopauze itp napewno cie to spotka, a czas biegnie szybko

werty8 ->pokaż mi gdzie ja z niej szydzę? A to tak bardzo moja wina, że ukradłam jej syna, mam z nim dziecko, noszę dredy i mam pracę którą lubię a która wg niej jest badziewna?

werty8 poza tym ja nigdzie nie napisałam że jest stara i gruba czy tam brzydka tylko ZASTANAWIAŁAM SIĘ CZY TO WINA MENOPAUZY TE JEJ HUMORY. Czytaj ze zrozumieniem zamiast robić ze mnie potwora.

Gość slusznie powiedziane!szydzisz!
i to prawie w kazdym zawistnym zdaniu o tej kobiecinie!dobrze ze Ci uswiadomil ktos madrzejszy od Ciebie ze nie zawsze bedziesz,,wiotka slodka i powabna,,brawa dla tej osoby!a ty idz sie schowaj!

ludzie ale wy dziwni jesteście. Teściowa się do mnie rzuca że mam nie taką pracę, nie takie włosy, nie takie życie. Jest po prostu upierdliwa i czepialska a wy nie wiem co widzicie potwornego w mojej opinii że jest upierdliwą babą.

Czego się dziewczyny uczepiliście? Autorko, to zdecydowanie menopauza wywołuje u Teściowej takie przerysowne reakcje. 2-3 lata i jej przejdzie, nie przejmuj się.

Gość Menopauza_soja
faktycznie może to być i menopauza, to już ten czas. Dobrze byłoby ją namówić na pójście do lekarza i przebadanie sobie hormonów. Możesz również kupić jej soję biogarden, ona trochę łagodzi objawy menopauzy.