Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tataksawerego

Czy mam prawo tam spędzać czas z synem???

Polecane posty

Gość tataksawerego

Witam jestem ojcem 6 letniego dziecka z nielegalnego związku. Kiedy mały miał pół roku rozstałem się z jego matką. Ona nigdy nie utrudniała mi kontaktów z małym. Początkowo zabierałem go na spacery, z czasem mały zaczął spędzać u mnie weekendy. Wówczas mieszkałem z rodzicami. Ostatnio sytuacja uległa zmianie. Związałem się z kobietą u której zamieszkałem.Ona ma córkę w tym samym wieku co mój syn. Przed świętami zabrałem małego na 2 dni. Kiedy moja eks dowiedziała się, że mały ten czas spędził ze mną w domu u mojej kobiety i spał z jej córką zrobiła mi awanturę. Powiedziała, że nie życzy sobie, by mały nocował w obcym domu z obcymi dziećmi. Boję się, że teraz moje eks będzie mi utrudniać kontakty z synem. Co mam zrobić w takiej sytuacji???

Gość spec lady 25
zachowałeś się nie w porządku. Powinieneś poinformować eks o swojej sytuacji (jesli ma ona zwiazek z synem). Nie chcialabym ,aby moja corka nocowała w domu kobiety mojego eks bez mojej wiedzy.

Gość gfgdd
nie ma takiego prawa za to ty masz prawo uzlozyc sobie zycie z kim chcesz i nei wazne czy mieszka z wami inne dziecko czy nie gowno ją to obchodzi zaden sad jej racji nie uzna

Gość taka.sobie.osoba.na.forum..
nie dziwie sie jej, to obca kobieta, a wy nie jestescie juz razem, nie znacie sie juz tak jak kiedys, skad ona ma wiedziec kim jest ta kobieta, do tego twoja nowa kobieta!! moim zdaniem ma prawo zabronic ci wciagac syna w twoje nowe prywatne zycie, ty jestes jego ojcem, a tamta pani jest dla niego obca Pania. Biedny chlopak."Tatus z nowa Pania",a mamusia czeka na mnie w domu, nie wyobrazam sobie tego!! tez zabronilabym spotykania sie mojego syna z nowa kochanka mojego ex.

Gość tataksawerego
no właśnie podejrzewam, że ona do sądu nie pójdzie tylko będzie zabraniała mi zabierać małego. Jeśli tak się stanie to oczywiścia sam wystąpie do sądu z wnioskiem o uregulowanie widzeń z małym. Na co mogę być przygotowany???

Gość tataksawerego
Nadmienię, że ona również ułożyła sobie życie. Wyszła za mąż i ma z mężem dziecko. Ona też twierdzi, że najbardziej jej przeszkadza fakt, że mały śpi z jej córką. Ale to są przecież tylko dzieci!!!

Gość taka.sobie.osoba.na.forum..
A nie myslisz ze niszczysz swojego syna?czego ty go uczysz????? Wstydz sie!! Biedny chlopczyk!!!Ojciec z obca baba, a moze chcesz zeby mial 2 mamusie?albo nowa ciocie? Wspolczuje takim dzieciom!

Gość spec lady 25
to nie jest kwestia zabraniania...ale jakiejs tam lojalnosci...powinienes uczciwie ja uprzedzic ... miala prawo wiedziec. ja swojego eksa uprzedzilam ,ze mam nowego faceta i ,ze spedzamy z nim urlop w jego domu.

To co innego jeśli wyszła za mąż. Jak Ty się ożenisz też będzie inna sytuacja niż zabieranie dziecka do coraz to nowej dziewczyny, bo tak to pewnie widzi Twoja była.

Gość gfgdd
no to zrob tak zeby spali osobno i poweidz jej ze juz razem nie beda i tyle przeicez ty sobie ukladasz zycie nie moze ci zabrnic zabeirac tam małego yulko dlatego ze meiszkasz z kobieta jelsi ci zabrnoni idz do sadu a sąd napewno jej nie poprze tylko ciebie bo ty masz prawo do widzien z synem

Gość tataksawerego
Zaje...fajna wyobraź sobie, że ja przez ten czas byłem sam. Nie miałem zadnej kobiety. Moja obecna partnerka nie ma jeszcze rozwodu, więc nie mogę teraz z nią się ożenić, ale jak tylko go dostanie to się pobierzemy, tylko nie wiem co to miałoby zmienić???

Gość rgbvtlkjvprtvhr4v
Patologia!!!! Biedne dzieciaczki :(

Gość tataksawerego
Nie ma takich możliwości, żeby dzieciaki nie spały razem. Nie ma tam po prostu takich warunków, żebym mógł kupić łóżko i postawić małemu bo nie ma za bardzo miejsca. Kurcze, ale przecież to są tylko dzieci, więc o co chodzi???

Gość fgdhhjj
facet nie masz sie co przejmowac jesli nastepnym razem ona ci cos powie to jej poweidz zeby poszla sobie do sadu bo ty masz prawo zabrac syna i tego ci nie zabroni

Gość gfgdd
to oddaj mu swoje łóżko a ty spij na podłodze jedna noc na jakis czas chyba mzoesz tak zrobic

Jak to nie wiesz?? Może to zmienić postrzeganie Twojego związku przez inne osoby. Na razie masz po prostu laską na boku, konkubinę....wiesz co robią konkubiny i konkubenci oglądasz chyba tv :p to znaczy ja nie mówie że to robią tylko że ludzie inaczej patrzą na takie związki.

Gość tataksawerego
fgdhhjj a jak mi nie zechce go dać to co mam zrobić??? przecież na siłe do jej domu nie wejdę i nie porwę małego :(

Gość fgdhhjj
to poweisz jej ze zadzwnoisz po policje i wtedy nie bedize miala wyjscia i bedzie ci musiala dac syna jesli masz jakies papiery na to ze mozesz sie z nim widywac i zabierac go do siebie drastyczne ale ty masz prawo wiec zrobisz jak uwazasz jesli nie chcesz wzywac policji to zloz w sadzie sprawe o uregulowanie widzen i tyle

Gość tataksawerego
ale ja nie mam żadnego papieru gdzie by pisało, że mogę widywać się z synem. Taki papier właśnie uzyskuje się przy uregulowaniu widzeń a my takiej sprawy nie mieliśmy bo sami dogadywalismy się w tym temacie.

Gość jaka jaka taka
to najlepiej zaloz sam sprawe o widzenia ustalone przez sad wtedy byla nie bedzie sie sprzeciwiala z drugiej strony jesli nie chcesz sadownie to dogadaj sie z nia i powiedz o swojej sytuacji , masz prawo do nowego zycia i ona ci tego nie moze zabronic ale na twoim miejscu ja bym poszla do sadu i ustalila moje widzenia i wtedy juz sam mozesz decydowac gdzie i jak bedziesz spedzal z synem czas jak chcesz mozesz podac meila moge ci napisac taki wnniosek do sadu

Gość tataksawerego
jaka jaka taka byłbym wdzięczny adamrr33@wp.pl to mój mail :)

Gość jaka jaka taka
wyslalam ci meila sprawdz

Gość tataksawerego
A czy orientuje się ktoś czy taka sprawa jest płatna i ile może kosztować???

Gość tataksawerego
Mam :) już odpisuję Ci na maila

Gość jaka jaka taka
napisze ci wszystko w meilu