Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafetetka

co dajecie na komunię?

Polecane posty

to kup dziecku ppopierdówke która będzie zawalać półkę i kurzyć się ,najważniejsze że ty masz satysfakcję że ma pamiątkę po tobie :D

Aleś Ty głupia aliksandra :D muszę sie powtórzyć dosłownie :p To Twoje dziecko nie ma hobby? Żadnych zainteresowań, nic??? Nie wyobrażasz sobie że można kupić prezent który pomoże np rozwijać zdolności dziecka?

czytasz temat od początku ? bo to ty jesteś głupolem padło stwierdzenie, że dziecko WSZYSTKO MA co chcesz mu jeszcze dokupić ? ramkę na obrazek żeby sobie powiesiło na ścianę ?

Gość bukaaa
Ale zajefajna, jak dziecko ma jakieś hobby, to najczęściej akcesoria do rozwoju tego hobby tez ma :) Np. mój syn lubi sport, więc ma rower, rolki, łyżwy, narty i buty, rakietę tenisową i korki. :)

Ale czasem rodziców nie stać żeby kupić wszystko co dziecko powinno mieć żeby rozwijać zainteresowania. Wiem że w tym temacie dzieci niby maja wszystko, ale jest tak że nikt nie ma wszystkiego. Nieraz nawet nie przyjdzie do glowy rodzicom że dziecko może sie zainteresować ksiażką, rysowaniem, astronomią i wieloma innymi rzeczami, muzyką na przykład bo może nikt w rodzinie nigdy nie grał albo nie rysował. Pewnie nie pojmiesz o czym mówię, ale trudno. Poza tym rzecz, którą kupią rodzice tez w końcu trafi na półkę z pierdołami i skończy w piwnicy.

Gość SERENADA;amp;ampquot
czytam i czytam i jedno mi do glowy przychodzi -proscie boga o zdrowie bo o rozum za pozno-.Wiecie jaka komunie zrobilam?-ZAZNACZAM NIE NARZEKAM NA BRAK PIENIEDZY-zaprosilam rodzine na obiad i kawe w domu wszystkiego 12 osob-zaznaczylam ze nie chce drogich prezentow dla dziecka ,maja byc skromne ale od serca.A ja z dzieckiem jade do Disney Land na dwa tygodnie-koszt taki sam jak wywalenie tylu pieniedzy na ten caly cyrk a dziecko az piszczy z radosci.dodam jeszcze wielu znajomych poszlo moim przykladem.:):):)

aliksandra -naucz dziecko szacunku do boga nie do pieniedzy,ale jablko spada niedaleko jabloni

Impreza w domu kosztuje tyle samo na 12 osób co na 20 albo nawet 25 :) tak że to akurat jest średnia oszczędność :)

a kto powiedział, że prezent musi być jeden konkretny i do tego mega drogi? Ja na komunię od swojej chrzestnej dostałam kilka drobnych prezentów: zegarek, kalkulator (taki lepszy), medalik, złote kolczyki, puzzle, grę planszową i biblię dla dzieci. Tak więc były prezenty praktyczne, religijne i do zabawy. Wiem, że czasy się zmieniają ale nie popadajmy w paranoję.

Gość sdfhisdfosdanioasafnp
aliksandra-jeśli prezent to naprawde coś drogiego np laptop, skuter, quad-chyba Cię do reszty pojebało :O Nie trzeba dzieci od małego przyzwyczajać do takich prezentów. A to co piszesz,że kasa się należy za zorganizowanie przyjęcia to już porażka całkowita.

ZAJE ::FAJNA ja nie pisalam o imprezie tylko o obiedzie komunijnym z kawa.Impreze zrobie dziecku na 18 stke,wtedy niech szaleje:)

Niech Ci będzie :) obiad z kawą dla 12 osób kosztuje tyle samo co...obojętnie co robisz w domu nie wiąże sie aż tak bardzo z ilością osób które zaprosisz.

Gość skretyniałe barany
Dajcie mu pare numerów Faktow i Mitów,żeby się w końcu dowiedział ,w jakie gówno wdepnął i w co go wkręciliście !